ÖVRIGT, STIL

STORYN BAKOM MINA TATTOOS ☾✰

Det har blivit ett rätt stort antal tatueringar genom åren, och jag tror inte jag gjort min sista än (förlåt mamma!). Alla har en story, men inte alltid nån djupare betydelse. Ibland gör jag helt enkelt bara något motiv jag tycker är vackert och som jag vill ha om ett smycke på min kropp. Ni har säkert skymtat dem innan på olika bilder, men nu ska ni ÄNTLIGEN få se bilder på alla - som ni längtat va?! 😉

Min första var en liten text framme på foten. Jag var i min rockiga period och ville vara cool, därför valde jag att skriva Vixen med skrivstil för det är namnet på grymt ett tjejrockband från 80-talet som jag älskade. Dessutom kände jag mig som en powertjej som var tog för sig och var tuff. En som ingen kunde trycka ner (och även lite av en manslukerska haha!). Jag tror jag behövde den då, som en påminnelse om min styrka och vem jag var. Well, idag är jag lite sugen på att tatuera över den då den förlorat sin innebörd lite, jag är lugnare och inte lika fixerad vid att bevisa något för någon så att säga. Dessutom är det den tattoo jag måste förklara mest, för de flesta tror det står Vigsel.....haha fail!

Min andra tatuering skaffade för sommaren när jag skulle åka och jobba på min första rockfestival. Jag ville verkligen ha mer bläck på min kropp då och det blev en old school ros på ovansidan handleden. Sen åkte jag på nästa festival, Peace & Love, och antog där ett vad med min tjejkompisar om att våga tatuera sig på ett ställe med drop in som vi gick förbi. Då blev ett L till på insidan andra handleden. Sen har jag utökat min ros med en ros till och även ett ankare. Jag gjorde dess enbart för att jag tyckte de var fina, men i efterhand så har jag tänkt lite och insett att de nog har en djupare mening jag burit på omedvetet. Min mormor heter Rosa och min mamma Rose-Marie, och båda de två har varit min fasta punkt i livet, mitt ankare. De har alltid funnits där och stöttat mig och de personer jag alltid kunnat komma tillbaka till oavsett hur många olika vändningar mitt liv tagit. Så nog känns dessa tatueringar lite speciella ändå nu!

Sen har en massa nya följt, mandalan såg jag på Pinterest och blev kär i att ha den under armbågen sådär. Och den är ifylld med min favoritfärg lila såklart.
Den fina spegelramen som har norrsken i sig gjorde jag som en hyllning till detta magiska naturfenomen som jag tycker är så vackert och förtrollande. Norrsken känns dessutom som en självklar koppling till Norrland med all sin snö, lugna tempo och natur som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.
Den fina snäckan med kristaller ovanpå samt körsbärsblommorna kändes bara fin och bohemisk och passade perfekt att göra i luckan jag hade på ovansidan underarmen. Det är också den nyaste av dem alla.

Runt andra handleden finns ett hänglås i form av ett hjärta och en vacker nyckel inbäddad i gyllene löv. Min tanke med den var att en dag kommer någon som kan låsa upp mitt hjärta och då startar golden times. Djupt va? 😁 Jag gillar tanken på att det var en inpräntad önskan som nu blivit uppfylld när jag hittat mitt livs kärlek. Och livet är verkligen mer guld värt och glimrar mer än det nånsin gjort innan!

På mitt lår har jag skrivit Dreamer, för det är verkligen vad jag är. En dagdrömmare som fantiserar massor, bygger upp luftslott och kan ägna hela dagar åt att drömma mig bort. Jag trivs med att göra storslagna saker i mitt huvud och sen leva ett lugnt liv i verkligheten. För allt jag drömmer om är absolut inte sånt jag nödvändigtvis vill förverkliga! Det är bara härligt att drömma och sen byta till en annan dröm.

Min sol och måne står för att hela livet styrs av dessa två stjärnor. Tidvattnet, dagarna, nätterna och årstiderna. De påverkar även vårt mående och våra cykler i kroppen. De är med andra ord grunden till allt i vårt liv. Mindblowing eller hur?! För mig symboliserar de även tiden som går, som hela tiden passerar och gör att vi lägger saker bakom oss. Vilket varit är en tröst för mig när jag mått som sämst. Tiden läker alla sår brukar man ju säga och jag tror verkligen på det. För ju längre bak i minnet som min sämsta period hamnar, desto starkare känner jag mig. Så tack månen och solen!

En av mina äldre från min rockiga och vildare tid är även denna texten i nacken. Dock känner jag att den inte riktigt stämmer in på mig idag, för jag har inte så värst mycket av min vilda sida kvar. MEN den ska snart omvandlas, jag har bokat tid så att den ska få sällskap av renhorn, bergstoppar och blommor och därmed ändra betydelse till att symbolisera min kärlek och ständiga längtan till storslagen natur. Fiffigt va? 😉 Tror den kommer bli jättefin och bohemisk och passa mig bättre. Samtidigt kommer jag ju alltid bära med mig min ursprungliga tanke med den.

Det är fint, att tatueringarna berättar mitt livs historia.

Gillar

Kommentarer