RESOR

PÅSKMYS PÅ YSTAD SALTSJÖBAD ☾✰

I måndags på annan dag påsk så åkte jag och älsklingen ner till pärlan Ystad Saltsjöbad eftersom övernattning och spa där var min julklapp till honom. Julen vara än till påska, bokstavligen haha (förlåt för min torra humor). Och som vi längtat!

Vi var ju där i augusti förra året och blev helt betagna i de superfina Hamptons-liknande miljöerna och maten som var den godaste vi båda nånsin ätit. Så det var en självklarhet att vi skulle återvända. När vi kom dit bjöds vi som grädde på moset även på vit snö och strålande sol - mitt favoritväder!


Glad tjej fick ett rum med en riktigt nice tapet i paisleymönster och med balkong som hade havsutsikt, sweet! På sängen låg badrock och tofflor och väntade på oss. Kan lova att vi satte nån slags rekord i att ta oss från rummet till poolen då vi längtade så mycket efter att chilla i vattnet och i relaxrummen.

Jag gick även ut på deras långa brygga, men bangade dopp i havet (sist gick det ju an lagom efter sommaren!). Kändes aningen konstigt att gå i flipflops i snön. Lite kallt var det också...

På kvällen hade jag bokat in mitt första av två yogaklasser och den tog plats inne i ett av upplevelserummen på spaavdelningen där det var tropisk värme och luftfuktighet. Fick nästan lite panik för att jag är känslig för värme och dessutom hamnade längst från utgången... Men jag övervann ångesten och klarade det trots obehaget! Efteråt väntade belöning i form att dejt med sambon i restaurangen och en burgare till middag. Väldigt sen middag blev det men väl värt väntan på deras burgare som var den godaste ever!

Innan vi kröp i säng så hängde vi i den ascoola baren Nero. Vi drömde oss bort ett tag i tanken på att ha ett vardagsrum som ser ut så i framtiden. Sammetssoffor (tror vi blev övetygade i vårt val av soffa nu!), svarta väggar och gamla tavlor och orientaliska mattor. Sen trillade vi tillbaka till vårt rum rätt sent och kröp ner i sängen för att varva ner med lite godis och serier.

Min favorit på hela hotellet är lätt Seaview, hotellets stora, ljusa relaxrum med havsutsikt, gigantiska mjuka sängar, sövande musik och en eldstad i mitten. Tobias gillar de normaltempererade poolerna mest och badar tills hela han är ett russin. Som ett gulligt barn! Jag läser och han plaskar, bra uppdelning. Tro dock inte att sängarna är såhär tomma på dagarna Det var mycket folk och fullt överallt, men jag tog de tomma fotona innan spaet hade öppnat på morgonen. Jag hade ju bokat in mig på mitt andra yogapass tidigt på morgonen därpå och då var det såhär fint innan alla deltagare kom. Heaven!

Mådde dock inte så bra när jag vaknade, kämpade mig igenom yogan. Jag mådde illa och hade sovit för lite vilket triggade min ångest. Blä. Kunde tyvärr inte njuta så mycket som jag önskat av frukostbuffén efter passet då jag mer eller mindre fick tvinga ner den för att sluta vara darrig. Som tur var fick vi senare utcheck av den snälla receptionisten, så jag gick till rummet och däckade i några timmar till medan Tobias badade mer (söt haha).

Sen fick jag ta en lugnande tablett för att palla sätta mig i bilen och resa 2 timmar hem igen. Så är det ibland, och jag försöker att inte ha dåligt samvete för att jag använder de tabletterna ibland för att klara saker. Jag känner min kropp såpass bra vid detta laget att jag vet att jag skulle få panik och gå bakåt i min utveckling med min psykiska hälsa om jag bara kört på i det läget. Och det vill jag då rakt inte. Men jag är samtidigt medveten om att de är beroendeframkallande och är oerhört försiktig och väljer mina tillfällen när jag tar dem noggrant.

Hur var er påsk? Var det fullt ös eller chill? 

Gillar

Kommentarer