TIPS, RESOR

MINA HALMSTAD-TIPS ☾✰

Oj oj oj vad många ni är som har frågat mig om tips jag kan rekommendera i Halmstad-området nu i sommar! Kul att ni har vägarna hit, och självklart kan jag sammanställa mina guldkorn här i trakten i ett inlägg som är lätt att bokmärka och komma tillbaka till för de som vill. Jag tänker att jag tar upp en blandning av allt som jag gillar här på hemmaplan men jag kommer inte lista de stora självklara ställena som Tylösand eller typ stadskärnan i sig, utan mina egna bästa ställen.
Vill du ha just loppistips hittar du fler av dem HÄR i ett tidigare inlägg jag skrivit.

Cortado Coffeeshop
- ett skönt café med stans soligaste hörn på sin uteservering. Veganskt, närproducerat och mestadels hemmagjort. Och supergott kaffe för den som är lite nördig kring det, du kan även köpa med dig bönor hem om du hittar en riktig favoritsort! Hundvänligt också med fika för din pälskling.

Patriks prylar - en inredningsbutik som vi alltid återkommer till som har unika prylar och en sjukt mysig och inspirerande butik på landet utanför Halmstad. Lätt värt ett besök! Det finns även ett eko-café där om man blir kvar länge!

aim'n - en butik med enbart sportkläder till tjejer men där alla plagg är som godisbitar. Du kan omöjligt lämna utan en påse! Skönaste och snyggaste kläderna till både yoga, träning eller bara hemmamys finner du här. Extra kul att det är ett lokalt företag som grundats här i Halmstad av två unga tjejer också!

Prins Bertils stig - vill du ha en aktivt besök i Halmstad rekommenderar jag absolut att du ska ta och promenera eller springa just denna stigen. Den sträcker sig längs med kusten från slottet och ända ut förbi Tylösand. Hela sträckan är 1,8 mil men man kan enkelt vika av och ta sig tillbaka till centrum när man vill. Längs denna stigen kan du upptäcka flera fina stränder och andra badplatser och hitta din favorit att stanna till på.

Söderpiren - vill du ha första parkett mot havet medan du dricker en smoothie eller äter en räksmörgås? This is the place! Underbart trädäck precis vid Västra stranden som också går under benämningen "hundstranden" här i Halmstad (men tänk på att hunden ska vara kopplad under sommarsäsongen bara). Och inte minst världens mysigaste inredningsstil med loppis och vintage i en trivsam blandning.

Asian Bank Office - stans coolaste restaurang som får dig att känna dig som om du är på ett coolt internationellt hak i New York. Smärtsamt goda drinkar, unik asiatisk fusion mat som du aldrig smakat den förr och en miljö som du aldrig trodde du skulle uppleva i en mellanstor svensk stad. Instagram-vänligt så det förslår!

Riccardos i Möllegård - lyxig italiensk egentillverkad glass som serveras i en röd gammal lada - kan det bli mer somrigt? Missa inte att gå den lilla promenaden ner bakom uteserveringen runt ån! (Riccardos finns även på Fredsgatan i city för den som inte kan ta sig utanför stan)

Vilshärad Padel - spela padel precis vid havet är kanske ett lifegoal eller bara en härlig upplevelse för den sportige? Sporten som frälst så många på så kort tid kan här spelas på en av Sveriges absolut finaste banor och är en lika perfekt sommaraktivitet för nybörjare som van spelare. Våga vägra minigolf på semestern i år! Stranden och restaurangen har du precis jämte, så det kan lätt bli en heldag här.

Jutarum strand - stans kanske lugnaste och minst kända strand? Tror det. Här trivs jag bäst. Det är långgrunt, mjukaste vita sanden och väldigt glest med folk. En riktig pärla som du når om du slår in Granlunds väg 1 på gps:en.

Feldt's - det är väl knappast någon som har Instagram som har missat detta bageri med bröd och andra sötsaker som drivs av My Feldt? Allt gjort på äkta råvaror med mycket kärlek. Sitt längs deras solgula fasad och fika eller köp med stans godaste bakverk hem. Eller varför inte shoppa My's senaste bok som min vän Linda Lomelino fotat alla bilder i? Magisk minst sagt!

Busfrö Nytt & Bytt - en secondhandbutik som faktiskt inte står med på min loppislista (för den fanns inte när jag skrev den) men som har blivit ett av mina absoluta måste-ställen när jag är inne i city. Man hittar alltid fina kläder här i bra skick och till bra priser. Och det är en superfräsch butik med inte allt för gamla saker utan mer nyare inredning, damkläder/accessoarer och barnavdelning. För den som kanske inte annars gillar secondhand är den perfekt!

Hummër - en mysig restaurang med riktigt god, vällagad mat. Rustik varm inredning, fina viner och riktigt bra service är erfarenheten vi har av detta stället. Vi älskar att gå hit när vi vill unna något extra.

Pittoreska gator - vill ni få äkta Visby-känsla i Halmstad måste ni bara gå genom Vallgatans och Hantverksgatans gränder. Gamla färglada och små hus (några av de äldsta i staden som överlevde den stora stadsbranden 1619), kullersten och rosor säger ju allt om hur mysigt det är där.

Gullbrannastranden - vill ni har storslagen orörd strand med miljarder snäckor och vit sand så är det hit en bit utanför stan ni måste ta er. 2,5 km sandstrand med några av Hallands mäktigaste dyner har du här, och även om stranden är välbesökt kan du lätt hitta en egen lugn plats eftersom den är så stor. Det finns även ett häftigt naturreservat här med djungelliknande karaktär som man inte heller vill missa!

Hoppas du hittar kul saker att göra och se här i min stad i sommar och njuter av din ledighet ordentligt.
Nu har jag själv precis inlett min 4 veckor långa semester, tjohooo!!

Gillar

Kommentarer