RESOR, TIPS

MINA FAVORITSTÄLLEN I VARBERG ☾✰

Vi bor som bekant i Halmstad, och tar gärna en tur till Varberg och alla mysiga ställen som finns där både sommar som vinter. Det är en lagom dagstur dit på ca 50 min, men ändå tillräckligt långt hemifrån för att känna att man får ett break och kan känna att man är på lite äventyr. Vi har även några vänner där som vi gärna hälsar på, och min absoluta favoritbutik FGL Store finns även där.

Men här kommer en lista på ställen som jag verkligen kan rekommendera, kanske den perfekta listan att spara inför en roadtrip i sommar?

  • Strömma Farmlodge är ett fantastisk mysigt ställe, en gammal gård som omvandlats restaurang, butik och café samt B&B. Rustik, pyssligt och så himla genuint fint ställe ute på landet.

  • Brukstorget och alla butiker där är väldigt trevligt att strosa runt på för hela familjen. Här finns bäst butiken FGL som jag nämnde, samt Röda Korset, en söt vintagebutik, en charmig blomsterbutik, bowling, lekland och god mat på Verket. Missa inte trädgårdsbutiken för att fynda stoooora urnor och krukor i rustik stil!

  • Mittemot Brukstorget finns även den stora loppisen Second Chance som jag alltid svänger förbi när jag är i närheten.

  • Fika, chilla eller varför inte haka på yogan? I Kärleksparken bredvid fästningen hos Farfars Lycka, den rosa lilla husvagnen som serverar fräscha smoothies, juicer, sallader och sötsaker erbjuds det mesta man kan önska en sommardag. Tips: ta med ett sällskapsspel och samla vännerna till häng hela dagen!

  • Öströö fårfarm är ett gullig gård där man kan klappa lamm, se hundar valla fåren (sjukt jäkla coolt hur duktiga de är!!) och även äta eller köpa med delikatesser från gårdsbutiken där. Perfekt ställe att inhandla fårskinn inför vintern här, där man vet att fåren haft ett bra liv.

  • Promenera upp till Varbergs fästning, sjukt fin utsikt där uppifrån, och jag har fortfarande inte sett insidan själv, men vill!

  • Ät middag på Gästis matsalar som är en gammaldags restaurang som har grymt fin vintage-inredning och enkel rustik mat som är supergod!

    Sådär, nu vet ni vad ni ska göra i denna fina kuststaden, väl värt ett besök kan jag lova!

Gillar

Kommentarer