TIPS, BEAUTY

MIN BUS-RUTIN ☾✰

Nån mer än jag som känner sig glåmig och sorgligt blek såhär års? Tänkte nästan det! För att pigga upp mig själv så brukar jag köra lite brun utan sol då och då. På nåt sätt ger det mig lite hopp om sommar och gör att jag tycker lite bättre om min kropp. So be it, det kanske är ytligt av mig att bry mig om hudens gyllene ton, men om det gör skillnad för mitt mående så tycker jag att det är mer än lovligt. Dessutom bra mycket mindre skadligare (och billigare!) än att ta en semesterresa till nån sandstrand på andra sidan jorden för att steka.

Jag skrubbar alltid kroppen innan jag smörjer in mig med brun utan sol med såna där skrubbvantar ni vet? Sen lägger jag en fet kräm, eller en olja på armbågar, händer och andra torra partier så att de inte blir missfärgade (mer är inte alltid bättre haha!).
Den bästa och mest prisvärda brun utan sol-produkt som jag testat är Cocoa Browns 1 hour dark tan (kör extra dark på sommaren). Det är en mousse som man lätt applicerar med en bus-vante. Superviktigt! Försök inte ens göra det med händerna, det kommer bli kaos. Vanten är din bästa vän för en jämn applicering. När du är klar med hela kroppen kan du gnugga lite försiktigt med vanten på ovansidan händerna (utan att ta ny produkt) för att de inte ska förbli likbleka.

Jag sitter alltid längre än 1 timme som produkten säger, gärna över natten. Men då måste man ha mörka lakan så de inte missfärgas bruna. Sen duschar man bara av spårfärgen i produkten (som endast finns där för att man ska se vart man applicerat). Processen i din hud som gör dig gyllene är redan gjord vi det laget, dock blir du lite mindre brun när spårfärgen rinner av. Min hud reagerar tyvärr inte så mycket på riktigt sol och inte heller på bus-produkter så jag måste alltid ta den mörkaste för att ens få lite effekt. Men du gör nog bäst i att testa en ljusare först så du inte får en pepparkake-chock pga bättre pigment än mig! 😁

Om du vill få extra djup färg och glow, eller glömt smörja dig med bus och behöver få lite tillfällig färg med kort varsel så kan jag verkligen rekommendera Kicks bronzing lotion. Min räddare i nöden för bleka klänningsben! Helt vanlig färgad bodylotion med skimmer i som sköljs av i nästa dusch.


Har du ännu bättre tips när det kommer till brun utan sol? Hit me!

Ben före och efter applicering (har ej tvättat av ännu!)

Gillar

Kommentarer

Hanna
,
Vilka bra tips! Tusen tack!! Jag är kritvit, närmare genomskinlig året runt, på grund av extremt solkänslig hy...BUS-produkter är en favorit för att få till en någon mörkare nyans åtminstone 😊 Kan man använda cocoa brown till ansiktet också? 😊
dearlizette
dearlizette,
vad kul att du gillade! 😁 jag vet precis hur känslan av blekfis är 🙈 jag har testat att ta handsken det sista i ansiktet och bara svepa över och för mig blev det inte fläckigt eller nån reaktion, men jag har inte läst om den ”ska” funka till ansiktet eller inte.
Lycka till att bli gyllene! ✨
nouw.com/dearlizette