KONSUMERA KLOKARE 2018 ☾✰

Jag älskar ju att rensa, handla billigt, loppisar, budgetar och att helt enkelt hushålla med pengar i vardagslivet. För att uppmuntra andra tjejer till att joina mitt intresse så driver jag en Facebook-grupp i ämnet som heter Konsumera Klokare 2018. I dagsläget är det lite över 2100 medlemmar som hakat på och deltar på sina egna villkor. Jag utmanar medlemmarna varje månad till ett nytt uppdrag som tex kan handla om att snåla in på allt allt allt eller se över varje utgift under en månads tid på kontoutdraget för att få bättre koll. Det kan även handla om att hitta meningsfulla aktiviteter som inte behöver kosta något eller att gå över rum för rum och rensa för att sen skänka till bättre behövande.

Vill du också bli en klokare konsument under 2018? Det är inte för sent att bli medlem här!

Jag tycker att alla kan göra något för att minska sin shopping, göra sig av med onödiga saker och försöka tänka till en gång extra hur ens konsumtion påverkar vår jord. Om vi alla hjälps åt så gör vi skillnad! Så som samhället ser ut idag med försäljningsrekord på försäljningsrekord, oräkneligt antal julklappar under julgranen, massa miljöförstörande flygresor, billiga varor från wish där man inte vet hur de tillverkats (eller om de är giftiga) är inte hållbart. Jag säger inte att jag är nån guru, inte heller perfekt, men jag kan lova er att jag åtminstone är medveten över valen jag gör.
Jag handlar inte ekologiskt (ännu), men väljer cykeln ofta i vardagen. Jag handlar på H&M's rea, men nästan allt i vårt hem är från loppis. Jag sopsorterar nitiskt, men använder djurtestade sminkmärken. Jag diskar ofta under rinnande vatten, men jag skänker/säljer saker vi inte vill ha längre då jag tycker man ska ta till vara på det som redan är producerat.
Alltså - inte perfekt, men medveten.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229