MAT

KANELBULLE-KLADDKAKA ☾✰

Söndagsbaket bestod av en gammal favvo som gör att man slipper knåda deg och vänta på jäsning (vem orkar?) men ändå får kanelbulle-suget stillat. Kanelbulle i kladdkake-format. Hur smart? Som du ser har jag skrivit upp detta recept så fint i min receptbok där endast beprövade och jävligt goda recept får ta plats.
Självklart delar jag med mig utav mina skatter ur boken! Detta recept är verkligen ultralätt och ultrasnabbt - perfekt när man får sommargäster på besök eller vill sticka ut på picknick medan solen fortfarande är framme (den försvinner ju garanterat snart, vi är ju i Sverige).

Här är receptet:


120 gr smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
ströbröd
+
0,5 dl pärlsocker
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret (det gör jag själv alltid i en mugg och 1 minut i micron, men gammal hederlig kastrull funkar ju också). Tillsätt äggen och rör om, sen det smälta smöret.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten ca 20 cm i diameter. Grädda 10-15 min i ugn. Mitten av kakan ska precis stanna (inte skvalpa när du vickar på formen). Då är kakan klar.

Kakan serveras bäst med kall jordgubbssaft utomhus i äkta sommaranda

Gillar