DIY, STIL

JAG SYDDE EN PUFFIG DRÖMKLÄNNING ☾✰

Något minns man från syslöjden minsann! Genom att rita av en annan klänning, lite höftande med måtten och råd av mamma som sytt mycket i sina dar samt lite youtube så lyckades jag få ihop denna marängdröm. Tyget jag använde är en gammal väldigt svagt rosa linneduk från loppis, 45 kronor kostade den och räckte till hela denna klänningen. Det hade självklart varit enklare om jag inte velat ha en massa volanger och puffärm - men hur fint är det inte?! Hetaste trenden det senaste har ju varit dessa enorma oversize puffärmar och jag ville såklart ha det på min drömklänning också. Jag planerar att sy en klänning till av en duk i beige/vitt mönster, lite längre än denna för att kunna bära i höst. Eller vad tycker du att jag ska sy härnäst?

Mina generella tips är:
1. välj ett tyg och skaffa matchande tråd
2. ta fram din favoritklänning/topp
3. lägg den ovanpå tyget och rita med blyerts runt de olika delarna, ta gärna till lite extra. Hellre en större klänning än en för liten, right?
4. Klipp ut delarna och nåla ihop dem
5. Sy ihop alla delar som du nålat samman, symaskin krävs
6. ta på dig klänningen och känn dig jävligt stolt att du har gjort den själv - oslagbar känsla!!

Du vet sån där duk som en gamla släktingar alltid hade manglat inför kalas förr i tiden? Just sån. Det vimlar av såna på loppisar och det är så synd att dem inte kommer till användning nuförtiden tycker jag...

TIPS! OM du inte känner att du har tålamodet/skillsen att sy nåt av den, köp en och växtfärga den gammelrosa med avokado-rester vettja! Läs mitt inlägg om det. Så fint!

Visst ser jag ut som en liten skolflicka som fått ny klänning och block som är på väg till första dagen i en ny klass? :D

Gillar

Kommentarer

Forsens
Forsens,
Men så duktig du är , den vart super fin 😍
nouw.com/forsens
Juliette
Juliette,
Så snyggt!! Blir ju sugen själv nu 😊
nouw.com/juliette