VARDAG, TIPS, MAT

JAG ÄLSKAR ATT VARA MATSMART ☾✰

~ Inlägget är reklam för Matsmart och innehåller annonslänkar ~

Om det är något jag verkligen är noga med och aldrig tummar på här hemma så är det att ta till vara på all mat! Jag hatar att slänga "pengar" (vilket rester som hamnar i soporna är!) eller mat som råkat bli gammal för att man glömt av den i kylen. Sånt himla slöseri med pengar och framför allt med mat som producerats, fraktats och till slut hamnat i dina händer.
Att missbruka maten genom att slänga den är helt otänkbart hos oss! Jag planerar oftast maten noga varje måndag, gör en veckohandling och sen vet jag att allt jag köpt kommer gå åt. Om det bli små rester kvar så ser jag alltid till att spara dem och göra wok, omelett, soppa eller frysa in dem i matlåda. ALL mat kan få en andra chans!

Därför älskar jag även butiken Matsmart och deras affärsidé att sälja mat med kort eller utgånget datum eftersom den inte är dålig automatiskt för att stämpeln på förpackningen säger det. Jag brukar lägga en större beställning då och då där och fylla på frys och skafferi med torrvaror som i princip håller hur länge som helst. Det känns så himla bra att vara med och "rädda" maten som ingen annan köpt och som annars skulle ha slängts (hemska tanke!).

Nedanför ser ni mitt senaste paket från dem (som jag betalt för själv). Favoriten som alltid köps är olika gottiga bag-in-box med smoothie 💛

Gillar

Kommentarer