VARDAG, PERSONLIGT

HUR MIN MORGON SER UT ☾✰

Jag är alltid så himla nyfiken på hur andras dagar ser, hur deras vanor med att handla mat är, vad de gör om kvällarna och hur de sköter hushållssysslorna. Är inte ni det? Man fattar ju liksom att alla har så himla olika vanor och gör olika. Just därför vore det så sjukt intressant att typ vara en fluga på väggen eller skugga någon och få veta (lugn mina vänner, jag ska inte förfölja er!) hur de gör.

Men jag tänkte i alla fall att jag kan ta ett första steg och skriva om hur mina morgnar brukar se ut för det mesta. Häng med! 😁

När mobilklockan ringer på morgonen snoozar jag aldrig. Aldrig i hela mitt liv haft det som vana utan alltid varit sådär äckligt disciplinerad att jag går upp direkt. Dock kan jag lätt fastna och kolla alla flöden direkt, vilket gör att tiden springer iväg ibland! Aja baja, jag vill verkligen börja min morgon utan skärmar då jag sitter så mycket vid dem resten av dagen... Borde kanske ta tag i att skaffa en gammaldags väckarklocka och lämna mobilen utanför sovrummet?

Sen går jag raka vägen in i badrummet och tvättar mig/duschar och sätter i linser för att sedan plocka med mig sminkväskan ut på bordet i vardagsrummet. Där ställer jag upp en spegel och sitter och sminkar mig för att få bästa sminkljuset från fönstren (funkar bara sommartid eller på helger, annars är det ju för mörkt och jag tvingas vara i badrummet vilket jag hatar). Här sitter jag ofta med frukosten jämte mig och blandar smörgåstuggor och makeup. Oftast lyssnar jag även på nån podd under tiden också, för att sminka sig är rätt långtråkigt enligt mig. Samma visa varje dag, sminka, ta bort, sminka, ta bort. Blir ju segt även på kvällarna när det ska av som sagt.

Efter att sminket sitter där det ska så tar jag tag i att blåsa håret och styla det. Standard är att locka det lite, men det blir ofta en slarvig knut om jag får tidsbrist.

Först efter jag ser fin ut kan jag välja kläder, för annars tycker jag allt är fult. Nån mer som lider av det problemet? Samma som att shoppa kläder en dålig dag, man tappar bara lusten liksom.... Tyvärr måste jag ofta anpassa kläderna utefter att jag ska cykla till och från praktiken/ärenden på stan osv så långa klänningar/kjolar som är min favvo är alltid lite krångligt, typiskt.

När jag ska lämna hemmet sen är jag den typen av person som glömmer massor och springer in och ut minst 2 gånger genom dörren för att jag kommer på nya saker jag behöver haha! Det stör min sambo som tusan, men jag har alltid varit sån att jag inte kan minnas allt på första försöket. Så jag är van vid min ovana liksom. 😉

Min önskemorgon är att få in lite yoga i rutinen också, men fastän jag VILL så blir det inte av....damn it! Hade lite bättre disciplin på det när jag var hemma om dagarna, för då var det ingen tid att passa och man kunde komma in i rätt mood för att ta sig till mattan och landa.

Det där var alltså min morgonrutin, har ni några frågor?
Jag vill supergärna veta hur ni gör en vanlig morgon!

​Sminkbordet/köksbordet/skrivbordet/odlingsbordet hemma hos oss. Bor man trång får sakerna ha flera funktioner hehe!

Gillar

Kommentarer