TIPS, HÅR

HUR JAG FÅR ROSA HÅR ☾✰

Den vanligaste frågan på alla mina kanaler handlar om hur jag får mitt fina pastellrosa hår. Och äntligen har jag fått ihop en guide till hur jag gör. Så nu ser jag fram emot alla efterbilder på rosa hår, lagom till årets kärlekshögtid - okej? 😘

Min metod är varken skadlig för håret (snarare tvärtom) eller krånglig. Den ger ett tillfälligt resultat som går ur efter några tvättar. Så för att behålla den bäst bör man tvätta håret så sällan som möjligt. Det är inte en färgning och inte en toning, utan en färginpackning som vårdar håret och lägger lite pigment på utsidan dina hårstrån, därav är färgen inte bestående utan släpper fort. Jag har själv aldrig upplevt (fula) färgrester i håret som inte går bort med just detta märket.
Mitt hår är blonderat i grunden, vilket är en förutsättning för att denna metod ska fungera, på utväxten jag får fäster inte det rosa alls. Så du måste ha väldigt ljust och kemiskt blekt hår för att få denna härliga pastelliga ton. Givetvis måste man inte göra hela håret rosa heller om man inte vågar, man kan tex bara testa att göra det i topparna, en så kallad dip dye.

Vad du behöver är:

Maria Nila Pink pop
​Maria Nila White mix  (eller som jag brukar ta, en flaska vanligt och billigt balsam du har hemma)
Bunke
Pensel (inte ett måste, men lättast att blanda med samt att applicera med vid hårfästena)
Hårklämma
Skyddande oöm handduk/svarta kläder

Sen är du redo att köra!!

Till mitt halvlånga men tunna hår så krävs ca 3/4 flaska balsam och nån matsked av den rosa färgbomben. MEN blanda i lite rosa i taget för att se så att du får den nyansen du vill ha. Eftersom detta inte är en färgning så kommer inte det ske nån förändring av nyansen när du applicerat den i håret, utan den blir densamma som den du ser i bunken. Lätt va?! 😊 Det som eventuellt kan göra skillnad är om du är kritvit i håret eller en mer normal blonderad ton eller om du har varma/kalla pigment. Men det är ytterst små skillnader! Du kommer få en fin pastellrosa färg även om den är unik för dig, jag lovar.

Testa gärna nyansen lite i håret om du känner dig osäker, jag brukar pensla lite mitt uppe på huvudet (nej det gör inget) för att se så att den inte blir för mesig bara. Som sagt, börja svagt och blanda i mer rosa om det behövs enligt dig. Om du inte vill ha chockrosa, då späder du den inte den rosa alls hehe 😉 (idag gjorde jag en ljus nyans)

​När du är nöjd med blandningen så skydda dina axlar med en ful handduk eller ha på dig svarta/oömma kläder innan du applicerar den i torrt hår. Håret behöver inte vara nytvättat ens. Massera runt färgen NOGA med händerna fram och tillbaka, över och under, dela håret osv. Allt för att inte det ska bli flammigt och ojämnt resultat. Totalt brukar jag ha i färgen i ca 15-20 minuter. Jag sätter upp håret i en klämma så att det inte hänger ner på axlarna under tiden.

Sen är det bara att skölja ur håret och sen tvätta en gång med schampo + balsam innan du kan styla ditt nya pastelliga svall! 💗 Varför man gör en tvätt efteråt är för att jag själv upplever att mitt hår blir för fettigt annars då jag överdoserat så med balsam under färgningen, så för att få ut allt det och få ett luftigt hår som är rent så gör jag alltid såhär.

Voila!!

TIPS! Jag vet inte om du sett min tidigare silver/grå hårfärg? Den bygger på samma princip men jag har använt Maria Nila Black färgbomb istället - i MINIMAL dos, typ 2-3 droppar. Tänk på att den gärna drar åt blått när man späder den om du testar, så kan rekommendera att ha i lite rosa för att den ska bli varmare och mer åt lilagrå. Det är så jag gillar den bäst i alla fall. För en fin roséchampagne-nyans funkar det även att blanda färgbomben Sand med Pink Pop. Du ser, man kan göra så mycket roligt och det finns inga gränser hur man kan mixa för det finns hela 13 färger.

Våga testa dessa underbara färgbomber och hitta din unika hårfärg!


PS. Googla gärna färgbombens namn så brukar man få upp bilder på hur resultatet kan bli och man får ett hum om man tror den passar en eller inte. Färgerna kan även användas outspädda för att fräscha upp en färg eller ändra nyansen lite, vilket ni kommer exempel på i sökresultaten.
PS2. Maria Nilas produkter är veganska
🐹

Gillar

Kommentarer