GÄSTBLOGGARE

GÄSTBLOGG ODD.ECO ☾✰

Idag är det dags för en (för mig) ganska nyfunnen tjej att gästa min blogg med sin livsstil som handlar om eko och miljö. Nåt som jag verkligen ser upp till och försöker bli bättre på. Såklart är vi bohemer båda två 🌸 Ge henne en varm och välkomnande applåd här idag!


Hallå alla fina dearlizette läsare♥

Det här kommer bli ett litet gästinlägg från mig Jennie som även kallas för odd.eco på sociala medier. Om man skulle förklara mig kort och lättsamt skulle det nog bli en hållbar rock bohem. Jag har en stark kärlek för natur&djur och lever för dagen. Planera mitt liv har aldrig riktigt gått och det är oftast impulser som sker därav bohem livsstilen. 2013 beslutade jag mig helt för att leva och influera till en mer hållbar livsstil, det var faktiskt när jag bodde i USA som det växte fram och mitt konto odd.eco skapades (innan dess kallade jag mig för Jsjolin).

Jag driver ett eko kafé/butik just nu och studerar något som kallas resilient entreprenörskap vid sidan av. 27 augusti flyttar jag tillbaka till Los Angeles (bodde där 2013 och pluggade interior/architecture) och den här gången ska jag studera business management.

Min lilla butik/kafé har jag haft hand om sen i höstas, jag hade tänkt driva det fram tills nu och sen gå vidare till andra projekt (många som tycker att jag är mysko som gör såhär, men det är helt enkelt jag). Och det har varit enbart jag som drivit runt den här verksamheten, den enda hjälp jag har fått är min redovisare FÖR PUH vad moms, deklarationer, bokslut inte är kul. Mitt fokus har varit att inspirera till att äta ekologiskt, värna om vår natur, jag har haft workshops i rawfood bakelser, föreläsningar kring plaster, yoga pass och en massa annat härligt.

Jag älskar inredning och då undviker jag att köpa ny inredning in i det sista såvida det inte är hållbart producerat. Nästan hela min lägenhet är från diverse loppisar, mormor, farmor, mamma eller hållbara företag som producerar schysst inredning. Jag kan se inredningsdetaljer ute på vägarna, tex om det ligger en uppbruten bit av asfalt eller betong? Då går jag igång på det och tänker vilket fint ljusfat eller uppläggnings tallrik? Jag kan se charmen i allt. Man kan använda maten som inredning, odla ärter i fönstret eller chiagroddar på ett vackert gammalt fat.

Varför kallar jag mig själv för bohem? Jag har alltid levt på det sättet, jag vet aldrig vart livet ska ta mig och jag vill inte heller veta. Det som händer det händer, för många kan det verka själviskt men för mig är det en självklarhet att jag tar mig ditt jag känner för stunden. Jag är ingen fast person, jag har inte allt utplanerat även fast jag har trott det förr. Det är nu närmre 30 som jag har insett vad som egentligen får mig att må bra och det är att bara vandra ditt jag vill. Jobba och pengar är inte allt, det är minnena jag vill ha. Jag vill inte minnas ett liv präglat av att tjäna pengar och sen gå i pension. Jag vill kunna sitta och berätta för mina barnbarn hur deras mormor/farmor var eller sysslade med på yngre dar.

Mitt senaste projekt är något som jag kallar för skräponader! Fint ord va? Det borde bannemig komma med i alla lexikon och då ska det stå för "plocka skräp på promenaden". Så kääära vänner, ut på promenad och plocka skräp! Släng sen upp massvis med bilder och hashtagga järnet av #skräponad så kommer våra älskade djur överleva och naturen må så mycket bättre.


Jag vet inte riktigt vad mer som kan nämnas men skulle ni vilja veta något mer så kan vi säkert slänga in ett inlägg antingen här hos Lizette eller hos mig ♥

Gillar

Kommentarer