DIY, TIPS

FIXAR FLUGNÄT AV SPETSDUK ☾✰

Nu har lilla jag varit i farten med ett nytt DIY. Störde ihjäl mig på alla flugor som kom in i vår lägenhet under varma dagar när vi nästan hade ett fönster i varje rum helöppet för att få luften att cirkulera och svalka oss. Så, då kom jag på att jag sett andra händiga folk på nätet göra flugnätsfönster av fin gammal spetsduk som de häftade upp på en träram och satte upp på sommartstället typ, för att kunna ha öppet utan att insekter kommer in.

Jag har varken sommarställe eller möjlighet att tillverka träramar, men gammalt spetstyg var ju enkelt fyndat på loppis i alla fall! Bestämde mig för att spänna fast spetsen i fönstren med häftpistol rakt på fönsterramens utsida helt enkelt - nöden har ingen lag liksom! Men först skulle jag mäta upp rätt mått för våra 3 fönster som spetsen skulle sättas upp i.

För min smak så var spetsen för kritvit mot vår inredning och jag ville ha den lite mer offwhite för att den skull passa in bättre så jag dränkte spetsbitarna i starkt, hett kaffe över natten. Tadaaaa! Lite mindre vit spets dagen efter! Egentligen brukar jag färga tyg offwhite/beige med tepåsar av svart te på samma visa vilket alltid funkat superbra, men hade inte det hemma när jag satte igång detta pyssel. Det blev inte riktigt lika bra med kaffet, men det duger absolut ändå.

Häftpistolen jag var uppe på vinden och hämtade för detta projekt är en gåva från min mammas sambo och verkligen något jag rekommenderar en pysslig person att ha hemma, bra till mycket helt enkelt.

Sedärja, nu är spetsen på plats, nästan som ett litet dekadent smycke i våra fönster, det passar verkligen til vår stil på inredningen att dekorera fönstren såhär - även om det i första hand är för flugjäklarnas skull vi har dem.

Gillar

Kommentarer