TIPS

FILMTIPSEN FÖR HÖSTMYS ☾✰

Vem vill inte krypa ner i soffan en höstruskig kväll med tända ljus och lite te framför en bra film? Jag tackar inte nej i alla fall! Vi ser inte supermycket filmer då vi inte har helt samma filmsmak här hemma, men de vi väl lyckas enas om har varit riktigt sevärda. Det är oftast min sambo som kommer med förslag då han kollar upp alla på IMDB osv och är noga med vad vi ser, inga med låga betyg blir sedda i detta hem (förutom när jag är ensam hemma och bara kollar på kärleksdravvel eller B-julfilmer).

Kan varmt rekommendera appen Playpilot för att lista filmer och serier man vill se på en watchlist och även få info om vart dem finns att se, tex Netflix/CMORE/Viaplay/HBO Nordic osv. Jag använder den flitigt för att hålla reda på när det man vill se släpps också. De jag filmer jag har listat nedan finns såklart alla att se på nån av dessa tjänster (det är dem vi har).

Här är mina (våra) tips på filmer (mestadels drama/verklighetsbaserat) inser jag nu) som är riktigt bra och alla borde se den kommande mörka årstiden:

Green Book
A Star Is Born (har man inte sett den ännu är den ett måste!!!)
A Simple Favor

Blinded by the Light
Once upon a Time in Hollywood

The Greatest Showman
I, Tonya

Ted: för kärlekens skull
Yesterday

The Bookshop
Five Feet Apart

Boy Erased

Lovar att återkomma inom kort med en lista med serier som är mycket sevärda också, vi ser mycket fler serier än filmer nämligen, så jag har många bra tips på lager där!


Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,

Tack för så många filmtips!

nouw.com/linnealarssonss
dearlizette
dearlizette,

ja det blev en rätt ordentlig lista ändå (trots att vi inte ser värst mycket filmer haha!). Hoppas du hittar nån du gillar 😊


nouw.com/dearlizette
PernillaN
PernillaN,

Vi har lite samma problem här hemma😅

nouw.com/pernillan
dearlizette
dearlizette,

Erkänn det är svårt med filmkvällar då? Hopplöst typ... Serier är lättare för dem kan man ge nåt avsnitt och se om båda gillar. Men filmer har jag svårt att sluta mitt i oavsett om jag inte tycker om dem....det känns liksom som att man inte gör så? Man vill ju ändå veta slutet när man påbörjat dem oavsett om dem är bra eller inte, inte bara lämna dem mitt i...

nouw.com/dearlizette