MAT

ENERGIBOLLAR MED JORDNÖTSSMÖR ☾✰

~ sponsrat inlägg i samarbete med Green Choice ~

Imorgon 24 januari är det Jordnötssmörets Dag och jag är en riktigt junkie när det kommer till detta gyllenbruna smör om ni inte visste det. Mitt favoritgodis är forever Snickers och Reeses Buttercups.
Men om man nu vill vara lite nyttigare så ska jag dela med mig av mitt superrecept på goda (och till och med veganska!) energibollar som är perfekt att göra idag som uppladdning inför firandet imorgon. De är lätta att göra och perfekta att ha på lut i kylskåpet närhelst man blir sötsugen eller behöver lite nya krafter.

Energibollar med jordnötssmör, ca 20 st

2 dl riven kokos
1 dl Green Choice jordnötssmör, gärna Crunchy
1 krm ekologiskt vaniljpulver
10 urkärnade dadlar
2 msk vatten
1 tsk citronjuice

Kör allt i en matberedare tills det är en smet och forma sen små bollar i lagom munsbit-storlek.
Plättlätt eller hur?! Bollarna är både nötiga, söta och fräscha med touchen av citron. Vill man ha ännu mer citronsmak kan man riva lite av skalet och ha i.

Green Choice jordnötssmör innehåller inget annat än ekologiska rostade jordnötter och lite havssalt, no bullshit liksom. Därför kan man verkligen äta det med gott samvete. Dock är ju alla typer av nötter väldigt energirika så man bör ändå ta det lite lugnt, vilket jag vet är supersvårt när man väl börjat äta ur burken haha! Men har du inte testat banan med jordnötssmör på efter träningen så är det mitt hetaste (och ännu simplare) tips näst efter dessa bollar.

Green Choice har förutom de klassiska varianterna Creamy och Crunchy också jordnötssmör med mild chili och russin. SÅ spännande med nya smakkombinationer som passar till olika saker. Vad tror vi om en gryta bestående av kyckling i jordnötssås gjord på mild chili till exempel? 😍


Är du en sån som älskar eller hatar jordnötssmör?

Gillar

Kommentarer