DIY

DIY DRÖMFÅNGARE ☾✰

Jag älskar ju drömfångare som du kanske vet? Har länge drömt om att tillverka egna, men har verkligen inte tålamodet att tråckla ihop det där nätet i mitten trots intruktioner på Youtube haha! Så jag har inspirerats till att göra en enklare variant med material från loppis (eller hemifrån för all del!)

Det du behöver är:

1 rund stomme i antingen metall, plast eller trä (brukar leta såna där broderiramar på loppis)
1 virkad liten duk i lagom storlek till ramen
ca 20 långa textil-strimlor kan vara spets/tyg/sidenband
Sidenband
Nål, tråd, lim + sax

Sådär! Nu har du allt du behöver för att sätta igång!
Börja med att klippa långa strimlor ungefär 1,5-2 cm breda från tex sjalar, kläder, gardiner, spetsband eller sidenband. Men sidenbandet är vad jag brukar använda att vira runt stommen så jag själv brukar inte ha det bland strimlorna. När du täckt stommen samt skapat ett hänge av sidenbandet så är det dags att sy fast spetsduken.

Jag gör små stygn med vit sytråd genom dukens kanter och och fäster i sidenbandet på stommen. Jag gör det bara på typ 8 ställen jämnt fördelat runtom, det räcker oftast för att spetsduken skall bli fint uppspänd. Sen kommer du till momentet när du skall gör själva "hänget" under stommen. Då trär du de långa tygstrimlorna i en ögla runt stommen och trär ändarna genom öglan, hänger du med? 😉

Att sen dra i ändarna gör att öglan liksom spärrar själva strimlan på plats. Fiffigt va? Sen fortsätter du bara att sätta dit alla strimlor på samma sätt i underkant på cirkeln. Sist kan du klippa strimlorna så att hänget blir i den längd du vill ha det.

Tadaaaa - en drömfångare är gjord!

Kanske det blir en fin julklapp till någon? Ut på loppis och leta material i helgen vettja!


Lycka till!! 🌟

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229