TIPS

APPARNA JAG ANVÄNDER FÖR INSTAGRAM ☾✰

Jag får ofta frågor hur jag redigerar mina bilder och hur jag får så enhetligt flöde på Instagram, och det ska jag nu avslöja! Det är egentligen väldigt okomplicerat. Jag är inte den som pallar hoppa mellan tusen olika appar/program och jag vill ha det enklast möjligt.

Jag fotar alltid med min mobil (iPhone X), eller med så fotar sambon mig med sin mobil (iPhone 11). Sen när det kommer till redigering av alla mina bilder, så använder jag faktiskt endast Instagrams egna redigeringsverktyg. Jag har alltså inga andra appar till detta, och använder heller ingen av de färdiga filtren som finns utan gör manuella ändringar på alla bilder innan jag postar. I princip brukar det vara detta jag gör:

- Minskar värmen lite (vitt ska vara vitt!)

- Tonar bilden rätt mycket för att få vintage-känsla

- Minskar skuggorna så att bilden inte får lika hård kontrast

- Drar upp strukturen

- Höjer skärpan så den poppar mer

De två sista stegan gör jag dock inte på selfies pga min dåliga hud syns väldigt mycket tydligare då vilket jag inte är så bekväm med.

För att sedan se till att alla foton liknar varann i stilen (vilket kan vara en utmaning då de oftast är tagna med väldigt olika förutsättningar med ljus/färger/bakgrunder osv) så lägger jag in dem i planeringsappen Planoly där jag ser en preview på hur flödet ser ut om jag lägger in bilden samt kan flytta runt ordningen för att se vad som blir finast flöde. Rekommenderar verkligen deras blogg också, den är riktigt matnyttig och grym för alla som vill bli bättre på Instagram! Har dock funderat på att testa appen Preview istället, men inte kommit mig för det ännu. De har också en grym blogg och insta.

För filmer, tex mina IGTV's så filmar jag klippen med mobilen och lägger in i appen Splice. Där klipper jag och lägger på eventuell bakgrundsmusik bland några olika val i appen samt kan välja filter på filmen (men det hoppar jag oftast).

Ibland kan jag tycka det är fint att göra stories via mallar i appen StoriesEdit, men jag brukar inte orka det, gillar att posta snabbt och enkelt. Ibland kan jag även använda olika mallar i Canva för att göra vissa stories i snygg design också.

Angående hashtags och hur jag jobbar med dem, så har jag en del färdiga grupper av hashtags sparade i Google Keep, beroende på vad jag postar, tex en outfit, en inredningsbild, matbild , yogabild osv. Jag publicerar alltid hashtags i första kommentaren i posten, inte i själva caption, för att jag hört att det funkar lika bra, men blir inte lika långt och fult i själva texten under bilden.
Såna tips och annat kring det senaste med Instagra osv läser jag ofta om hos på Later's blogg så dit kan ni gå om ni vill lära er massa mer.

Och det var det! Frågor?

Gillar

Kommentarer