VARDAG

ÄNTLIGEN SEMESTER OCH EN LOPPISRUNDA ☾✰

Stor glasvas, en fakir att ha i botten på en blomvas och sätta blommorna i (visste inte ens vad detta var för något för bara nån vecka sen och nu hade jag turen att hitta en egen!), ett litet bläckhorn i glas att ha sticklingar i, miniatyr-mässingsbricka att ha fast tvål på i badrummet, ljusgul blommig sidenblus.

Helt sjuk känsla att jag ska vara ledig i 4 veckor framöver - vad gör man med så mycket tid ens?! Jag har aldrig haft denna typen av lång betald semester innan, bara nån vecka per år pga de anställningsformer jag haft innan. Så fatta lyckan! Självklart kommer jag passa på att dyka ner i inredningsstudierna ordentligt nu, certifikatet som inredare hägrar. Ska verkligen bli sååååå spännande och kul att utvecklas inom min största hobby! Kanske jag kan hjälpa er att inreda ert hem via onlinetjänster framöver? Hur kul vore inte det?

Inledde semestern idag med att ta en liten loppisrunda ihop med min vän Linda. Vi åkte neråt Våxtorp ut på landet med sikte på en rekommenderad loppis - Kattens loppis och kuriosa. Vi hittade fynd både hon och jag här, och hjälp vad det var mycket skåp och lådor att rota i inne i det lilla gula huset där. Man fick liksom gå flera varv för att se allt. Men det är ju så vi gillar det - att leta, skrota runt, kika, lyfta på saker och inte stressa när vi är på loppisar och därför funkar vi så bra ihop på just dessa små utflykter. Har jag med sambon blir han otålig efter en liten stund och har kollat klart, medan jag vill kika mer noggrant och tar längre tid på mig. Dessutom är han mer för finare antika saker och gillar inte "vanliga" loppisar lika mycket, men jag gillar fyndchansen och jakten på även de mest tråkiga ställen. Man vet ju aldrig! Plötsligt så hittar man guldkorn bland annat skräp.
På vägen hem från Kattens så hittade vi lite såna där lockande skyltar längs vägen där det stod Loppis och vi var ju tvungna att kika in dem med. Dock var det lite sämre ställen hemma hos folk, ni vet. Köpte i alla fall en gulblommig silkesblus som hade nåt jag gillade. Kanske ska sy in den lite i sidorna om den är för luftig, men tänker mig den nerstoppad i ett par mörkgrå jeans typ. Den kan vara jättetantig, eller skitcool. Lite på gränsen sådär beroende på hur man bär den.

Väl hemma blev det en "lyxig" lunch i form av matlåda med kräftpasta från i förrgår. Perfekt för en utsvulten mage med lite rester att bara värma i kylen. Kan uppskatta matlådor så himla mycket! Har svårt att förstå folk som slänger mat som blir över och inte gör matlådor av den. Detta jag åt idag var inte en full portion men även den lilla mängden var ju så värt att spara och sen äta med en knäckemacka till! Och matsvinn är nåt av det värsta jag vet, det gör ont i min kropp av att slänga sånt som är ätbart... verkligen sjukt onödigt och det är oftast bara av lathet som det sker...

Apropå matsvinn, så vill jag ta mig ut i skogen snarast och plocka blåbär och svamp. Har sett flera i mitt flöde som redan hittat fynd på sina promenader - och vem vill inte ha gratis mat? Ska ta med sambon och vovven ut på skogspromenad och se om vi hittar nåt ätbart i skogarna att ta med hem vi med. Vore ju synd om bären och svampen bara ruttnade bort och blev just matsvinn. Tänk vad gott med svamptoast eller kantarellpasta eller blåbärssylt eller blåbärspaj eller.....
Ja skogen får det bli!

Hur semestern forsätter får vi se, vi har liksom inte planerat nåt alls egentligen. Vi tar det som det kommer. Men jag ser i alla fall fram emot att hänga med vänner som man inte ser så ofta i vardagen, strand & bad, fler loppisrundor, kreativt pyssel och avkoppling - och en levande blogg såklart ;)

Gillar

Kommentarer