EKONOMI

5 TJÄNSTER SOM GÖR DIN EKONOMI LÄTTARE ☾✰

Som bekant är jag lite av en privatekonominörd som gillar budgetar och att kontrollera varenda kostnad noga. Men om du inte har samma (överdrivna) intresse som jag så finns det några smarta hjälpmedel för att ändå ha kontrollen över dina pengar och även kunna spara (även om du knappt kan stava till det) eller betala av skulder!
Bara att ladda ner dessa appar för att få bättre koll, förenkla din ekonomi. För en bättre ekonomi kan ju i sin tur göra att du har råd att förverkliga dina drömmar eller bara känna dig lite lugnare i själen 👼

TINK
Privatekonominördens schweiziska fickkniv. Med denna app kopplar du ihop alla din konton och banker på ett ställe och kan tydligt få översikt över alla pengar ut och in på dem. Du kan kategorisera alla transaktioner och sätta budget för tex transport, utemat eller shopping och därigenom kan appen varna dig när du är på väg att överskrida budgeten - allt för att du ska få full kontroll och kunna bryta dumma mönster eller bara se vart dina pengar tar vägen.

KIVRA
I denna appen får du digital post, från tex Skatteverket, Försäkringskassan, företag osv. Så bra att slippa papper som skräpar (eller tappas bort) hemma,. Samla helt enkelt flera saker på ett ställe och skapa ordning så har du övertaget över din ekonomi - och tänk på skogen för tusan!

DREAMS
Appen som gör att den mest ovana spararen lyckas spara! Jag kan vara lite partisk då jag jobbar på denna appen, men hey, jag hade ju inte valt en arbetsgivare som inte lirar med mina värderingar , right?! 😉 I Dreams skapar du drömmar och sparar till dessa specifika mål genom att starta olika automatiska sparhacks som dras via autogiro från din bank. Vips, så är du närmare den där drömmen om att leja bort städningen hemma varje vecka (vem drömmer inte om att nån annan gör det skitjobbet?!) eller drömmen om en liten lurvig familjemedlem - och du har knappt märkt av sparandet!! 😎

MINA TJÄNSTER
Hur låter det att samla alla dina abonnemang på ett ställe? Skönt va? Det är precis vad denna appen gör. Den hittar alla dina aktiva avtal så som elavtal, prenumerationer och kabeltv mm. Fördelen är att appen även kan hjälpa dig att sänka kostanderana för dessa, eller helt enkelt säga upp de du inte längre vill ha. Boom! Kontroll!

WOILA

Bevakar priser åt dig, så att du inte sådär retligt betalar en summa när du shoppar och priset sänks typ dagen efter. Appen håller koll åt dig när du kan få tillbaka pengar (koppla dina kort som du köper saker på) och sen så får du pengarna utbetalt direkt på ditt bankkonto.

Voila! Verktygen för att få dig in charge över din egen ekonomi är serverade ovan. Men har du inte redan laddat ner en kopia av min budgetmall så gå in HÄR och gör det. Där kan du skriva upp alla fasta kostnader osv, för att få ännu bättre koll!
(obs, du måste ladda ner en kopia, genom att spara ner dokumentet till dig själv, du kan inte börja fylla i mallen som den är för då ändar du hela mallen för alla)

Har du fler tips på smarta appar eller tjänster inom samma område?
Please dela med dig i kommentarerna ✨BONUS:
- Greenely är appen för dig som vill få superkoll på din elförbrukning, vilket i sin tur verkligen kan påverka hushållets kostnader!
- Din banks app samt BankID, en självklarhet.
- Mataffärerna i närhetens appar, för att få stenkoll på veckans erbjudanden och kunna planera dina inköp utifrån dem. Kan verka snålt, men här finns många hundralappar varje månad att spara vilket inte ska föraktas.

Gillar

Kommentarer

Sofia
,
Jag använder mig av en app som heter Tiendeo som samlar massa reklamblad. Mest för att jag har så dålig fantasi när det gäller att planera måltider, men hjälper ju också till att fynda 😊
dearlizette
dearlizette,
Det verkar som en jättesmart app, den måste jag spana in också! Brukar oftast handla efer erbjudanden (eller om jag hittar varor med kort datum i butiken så haffar jag dem och hittar på måltider/fryser in också.
nouw.com/dearlizette