PERSONLIGT

15 FAKTA OM MIG ☾✰

Okej, jag har en något sjuk fäbless för såna här listor med (oväntade) personliga fakta när andra skriver dem. Så nu tänkte jag att det säkert är fler än jag som känner så, och vill veta lite om mig? Annars kan du sluta läsa här, bara så att du vet (men listan är rätt smaskig faktiskt).

1. Jag är uppväxt på bondgård med kossor och grisar. Min pappa var mjölkbonde på den tiden. Vi hade en supersnäll gammal ko som jag brukade få sitta på inne i ladugården som hette Ringblomma.

2. När andra blev tillfrågade som barn vad de ville bli när de blev stora, hade jag aldrig något sånt drömyrke, mamma har berättat att jag bara önskat mig en fruktträdgård. Haha, vilken klok och realistisk liten tjej man var! Den där trädgården med gamla knotiga träd runt huset drömmer jag fortfarande om och den ska bli min i framtiden.

3. Om jag får välja så lyssnar jag tusen gånger hellre på ljudbok än på musik, men jag föredrar ofta att ha det tyst hemma också. Sambon älskar att vrida på hög musik och spelar gärna ofta så jag passar definitivt på att ha det tyst när han inte är hemma/kör bilen.

4. Jag tror faktiskt jag är klar med att tatuera mig, Trodde aldrig jag skulle känna så, men nu har det gått rätt lång tid utan att jag känt för att göra nåt mer motiv, och jag tror jag är nöjd med dem jag har just nu. Visst, man ska aldrig säga aldrig, men jag letar inte ny inspiration till tatueringar längre och vet inte var på kroppen jag skulle göra en ens.

5. Jag har ätit kanelbulle ihop med Nikki Sixx från hårdrocksbandet Mötley Crue. Det skedde när jag jobbade mitt sista år som artistvärd på Sweden rock festival 2015. Ett mycket stort ögonblick att vara i fikatältet samtidigt och slänga några ord. Ett minne för livet!

6. Får några år sedan (2010-2013) var jag en riktig rockbrud som körde på nitar, lack, mycket kajal, blonderat tuperat hår, röda läppar, bara lyssnade på 80-talsrock typ och åkte på rockkryssningar och jobbade på rockfestivaler.

7. I samma veva som ovan punkt hittade jag min nya hobby att dansa bugg. Jag åkte till alla möjliga folkparker och dansbanor runtom i Sverige på och dansade gärna nonstop i en 5 timmar lång svettfest medan ett dansband stod på scenen. Snacka om två världar!

8. Jag har alltid haft dålig hy, ända sen jag fick mina första finnar vid 13 års ålder. Alla har sagt att det kommer gå över, men icke. Har testat det mesta, men min hud är annorlunda nu, värre än nånsin faktiskt, pga jag har utvecklat ett tvångsmässigt beteende (dermatillomani) som innebär att jag pillar på alla ojämnheter i ansiktet och även klämmer otroligt mycket, Det skapar såklart massor av ärr och en väldigt ojämn och rödprickig hud tyvärr. Men detta beteende är för de som har det oftast en ångestdämpande grej, och har som sagt utvecklats tid för mig och blivit värre och värre. Jag river bort alla skorpor i ansiktet, klämmer, använder nål, pincett mm och blir otroligt arg om nån försöker stoppa/avbryta mig när jag håller på. Men har sökt hjälp för detta nu och hoppas på finare hud framöver...

9. Jag är sjukt snål egentligen, och vill aldrig köpa några saker till normalpris. Oavsett om det gäller mat, presenter, beauty, kläder eller annat. Det är oerhört satisfying att inte köpa det för onödigt mycket pengar, om man kan undvika det. Letar därför alltid rabattkoder, använder cashbacksidor, kollar kort datum eller andra extrapriser i mataffären (och bestämmer middagar utefter det), köper secondhand, väntar till reor osv.

10. I nästan hela grundskolan var jag mobbad, men jag gillade ändå skolan för att jag älskade att lära mig nya saker. Jag gick faktist ut 9an med MVG i alla ämnen utom musik och idrott som jag "bara" fick VG i. Att jag sen aldrig pluggade vidare på högskola efter ett nästan lika bra gymnasiebetyg är ju ett annat kapitel.

11. Jag gillar inte att duscha. Tycker det är omständigt, kallt (antingen är vattnet kall och man blir kall eller så är vattnet varmt och man blir då kall när man går ur duschen), jobbigt, tråkigt och tidskrävande med att schamponera, tvätta kroppen kanske raka å allt det där.

12. Jag dricker ingen alkohol sedan ca 6 år tillbaka. Jag väljer alltid alkoholfritt och tycker att allt med alkohol i smakar äckligt. Jag kände till och med direkt skillnad på när jag råkade dricka en klunk av fel cider, en som var 2,5 istället för de jag brukar dricka på 0,5% eller mindre. Otroligt känsliga smaklökar haha!

13. Jag gör alltid något samtidigt som jag går på toa. Oftast tandborstning om det är på morgon/kväll, annars kollar mobilen, städar smått på handfatet/golvet på toa osv. Låter som ett stressigt beteende kanske, men jag ser det som effektivt när man ändå bara sitter där?

14. Fram tills jag flyttade ihop med Tobias har jag i mina tidigare hem aldrig haft en enda krukväxt. Känns sjukt att tänka på idag i vår djungel (som jag är drivande i). Jag kände då att jag varken hade talang eller tid för växter, och de bara dog ifrån mig - och jag tröttnade på att lägga väldigt onödiga pengar. Så jag hade bara ljusstakar/lampor och andra prydnader i fönstren förr.

15. Om du fått intrycket av mig att jag är grym i köket, har jag breaking news. Trots jag håller på med att koka egen marmelad, bakar massor, lagar mat från grunden, gör egen granola och allt sånt där - så är jag sjukt klantig av mig. Varenda gång jag ställer mig i köket är det ju något som garanterat går sönder/går fel/bränns vid, kokar över eller så är fel plattor på, saker trillar i golvet och knivar som hamnar i fingrar osv osv. Ingenting förvånar min kille längre när jag är i farten i köket haha!

Lärde du dig något nytt om mig kanske? Känner du igen dig extra mycket på nån punkt?

Gillar

Kommentarer

skippinginheels
skippinginheels,

So pretty ❤️

nouw.com/skippinginheels
dearlizette
dearlizette,
NeaLi
NeaLi,

Är också uppväxt på gård, , tycker det har präglat mig mycket... att göra saker från grunden, vilka ta tillvara på saker & hushålla med pengar osv... eller det inbillar jag mig iallafall haha! Kul med denna listan & att du delar med dig så öppet 💟☮️🌙

nouw.com/neali
dearlizette
dearlizette,

ja det känns som om man blir lite mer sån om man kommer från landet! men det är ju bra, vettigt beteende liksom 😊

nouw.com/dearlizette
Stefani Storm Aspenbrant
,

😃 Toastädningen!Samma här smidigt att göra två saker samtidigt 😃😘

dearlizette
dearlizette,

haha, ja multistasking när man ändå sitter där och har tråkigt!

nouw.com/dearlizette
svullo
svullo,

Att inte köpa till normalpris är inte snål utan ekonomiskt, en utmärkt egenskap👍

nouw.com/svullo