VARDAG, TIPS

10 SAKER ATT GÖRA I VINTER ☾✰

Jag märkte att ni gillade min litsa över saker att göra på hösten, så nu har jag knåpat ihop en inför vintern också! Jag älskar ju vintern och kylan väldigt mycket (hänger kvar efter mina år i Åre tror jag). Frostiga träd, knarrande snö under skorna och mysig belysning överallt. What's not to love liksom?! 🌟 Men som vanligt vill jag hitta guldkornen bland saker att göra utan att det kostar skjortan.

Yoga lite varje dag - joina denna Yogiska julkalender och ge din själ och kropp en fin gåva.

Alltid bära rött nagellack och läppstift - för att piffa upp i mörkret och känna sig tjusig alla dagar i veckan.

Lyssna på julmusik på LP - sambon har lagat sin skivspelare och nu kommer Bing Crosby knastra mysigt.

Ha kickoff - varje år inför nyår så sätter man sig ner med sin partner och går igenom vad man har för individuella/gemensamma mål med kommande år. Väldigt roligt och sammansvetsar en som par samtidigt om man lättare uppfyller målen man uttalar högt. Testa! (Det jag och Tobias skrev ner förra december har till ca 80% blivit uppfyllt nu😁)

Börja spara pengar - ett nytt år är perfekt för att börja spara till det där man gärna vill köpa/göra. Jag använder superenkla appen Dreams som ni säkert vet. Jag behöver inte ens tänka på sparandet, det bara sker automatiskt. Och små summor blir stora med tiden!

Åk skridskor - att ta sig till nån isbana i närheten, hyra vita prinsess-skridskor och likna Bambi en stund är totalt underskattat! Den varma chokladen efteråt har aldrig smakat lika gott 😊 ta med vännerna eller partnern och gör det till en rolig dagsutflykt!

Pynta med ljusslingor överallt - lys upp ditt hem med glittrande smålampor i varenda vrå så känns mörkret helt plötsligt rätt nice!

Fika, ofta, med många chailatte - min favorit i kalla tider är att krypa upp i en soffa och snacka skit med en vän medan man dricker den största chailatten som finns (helst den på Espresso House som har fantastisk smak!).

Gå på julkonsert i kyrkan - jag brukar aldrig gå i kyrkan annars, men i år är jag riktigt sugen på att lyssna på fina sånger i den stämningsfulla miljön. Det är lite pampigt, det måste man ändå ge dem. När man var liten var det ju rena pinan när man var tvungen att följa med farmor på julmässa och sånt, men något inuti mig lockas nu ändå av tanken...

Ha spelkväll/middag med vänner - alla mörka, kalla kvällar är ju perfekta för att umgås inomhus, äta en mustig gryta, catcha up efter julens alla ståhej och givetvis plocka fram Trivial Pursuit (japp, bästa spelet jag vet för att jag kan briljera med min allmänbildning hehe!).


Vad kommer ni göra i vinter? Älskar ni eller hatar ni vintern?


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229