The last few days


Tiden går fort när man har mycket att göra! De senaste dagarna har ändå varit relativt fulla av händelser. Två av våra roomies har flyttat ut, Henrik har hoppat av skolan och ska börja söka jobb, vi har båda hunnit bli relativt friska (​på tiden efter 2 veckor av freshers flu), jag har blivit antagen till Oxford University Choir (döööööööööööör), Henrik spelar en massa fotboll, det är mycket att göra i skolan för mig och mina första seminarier har redan dragit igång. Det börjar bli kallt på natten, så vi har fått investera i en vetevärmare i form av ett får som doftar lavendel och av någon anledning döptes till Snigel (​detta är nog min bästa investering 2015, han är magisk!). ​Det är dock hur fint väder som helst och idag var jag ute och PW:ade/sprang/styrketränade i en park i T-shirt. Nästan Oktober och T-shirt är en bra kombo tycker jag. 

Alltså dagarna går väl ändå i relativt skönt tempo, men man märker att det blir mindre av det roliga (Oxford-sightseeing, shopping, häng med folk etc) och mer av the real deal nu. Jag får lite ångest av det eftersom jag inte vill slösa bort min vistelse här i endast plugg, men jag ska försöka hitta någon slags balans så fort jag kommit ikapp tanken på att jag faktiskt går i skolan, såsom att ta mig in till stan de dagar jag är ledig och plugga på Bodleian. Jag har börjat få en del uppgifter att göra, mycket läsning och det är betygsgrundande seminarium upp emot fyra gånger i veckan. Hjälp! Jag känner väl egentligen att det är ganska roligt att få komma igång och lära mig saker, men det börjar också ställas lite krav på en och det är lite upp till bevis kring ens förståelse på engelska, sin pluggfokus och allt det där. Jag har snart min första redovisning där jag ska prata helt själv i 10 minuter kring ett arbete jag ska göra om kvinnor i ledningsgrupper, vilket ligger till grund för 50% av hela mitt betyg i den kursen, och jag är redan sjukt nervös. Usch! 

Men vi trivs. Vi mår bra. Vi köper hämtmat på 2for1-tuesdays och äter nudlar som riktiga studenter. Har vant oss vid att leva utan diskmaskin och på ett halvt litet kylskåp. Imorgon ska vi betala hyran för hela vår vistelse här och då blir vi fattiga också, haha. Vi överkonsumerar Starbuckskaffe, har börjat vänja oss vid fuktlukten i vårt rum och det har ändå blivit lite vardag här. Jag sörjer att inte på ha tända ljus och laga lyxig mat men det känns också okej. För vi får så mycket annat här. Vi imponerar på våra flat mates med "vår svenska nyttiga kosthållning" (vi som aldrig ätit så dålig mat som här, haha) och rynkar i hemlighet på nästan åt deras tonfiskburkar och ointresse för mat. Vi anstränger oss på dagarna och kollar på Netflix på kvällarna. Det är egentligen inte någon större skillnad från hemma, fastän det är ett helt annat liv. Och det känns bra.

Ja, så det är väl lite så läget ser ut just nu. Det går ingen minsta nöd på oss, och förhoppningsvis får Henrik jobb snart och då är vi på banan. Nu plingar thai-killen på dörren och det vankas pad thai innan några timmar kvällsplugg. Mys!

Gillar

Kommentarer

Instagram @haannamarie

  • Bloglovin
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Snapchat