SITGES SATURDAY

Jag och Henrik var sugna på äventyr och bestämde oss för att hoppa pendeltåget 45 minuter söderut mot Sitges i lördags morse. Det känns liksom värt att passa på att se sig omkring i närheten nu när vädret fortfarande motsvarar svensk sommar, Barcelonashopping och museumsöndagar kan ju vänta tills det blir lite sämre väder. Och att få bocka av en punkt på vår to-do list kändes ju inte mer än rätt!

Det enda jag visste om Sitges var att Xató är den typiska maträtten, att människor har bott här sedan 300-talet och att det bor ca 30'000 människor där. Nä, skämt åsido. Jag visste att staden kallas för både Barcelonas lillasyster och Lilla Ibiza och att det är känt för att vara en gayvänlig semesterort. Och nja, jag skulle inte säga att jag kände att någon av de beskrivningarna var väldigt talande när vi var där. Tycker inte det påminde det minsta om Barcelona och jag tänker att Ibiza är mer fancy? Men det var verkligen en supermysig liten stad som helt klart var värt en liten dagsutflykt.

Vi spenderade dagen runtstrosandes i stan (som inte är så stor). Speciellt gamla stan var superfin, men jag är ju också en person som älskar sånt där med gamla byggnader och fina fasader... Och att blanda det med palmer och lite växtlighet gjorde ju inte det hela sämre. Hela jag blir glad!

På eftermiddagen köpte vi med oss varsin smörgås från ett bageri och la oss på en av Sitges typ 17 stränder (beroende på hur man räknar tydligen). Vi tog den som låg mest centralt för att inte slösa för mycket tid och den dög absolut. Jag gillar både Barcelonas och Valencias stränder mer, det är inte lika finkornig sand som fastnar överallt och lite ljusare sand, meen vem är jag att klaga på en medelhavsstrand?

Efter några timmar på stranden bestämde vi oss för att strosa runt lite till. Sitges hade inte världens bästa shopping men det är ju ändå mysigt att kolla runt. Vi hann dock inte gå runt superlänge innan det började bli solnedgång. Och Sitges var helt magiskt i solnedgången. Golden hour I love you! Staden har en så himla fin strandpromenad omringad av palmer och när solen gick ner bakom bladen blev jag helt pirrig. Jag kan nog inte riktigt förstå att jag får vara här i sommarvärme med min prins och bara få njuta av detta i mitten av oktober. Det är så himla lyxigt. Är så, så, så tacksam!

Vi lyckades förresten tajma in Sitges Filmfestivals femtioårsfirande, vilket innebar att hela stan var pyntad i typ Halloween- och scifipynt (det är festivalens tema, alltid) och att folk gick omkring utklädda. Inte helt min typ av festival, men det var ändå rätt coolt när vi plötsligt råkade stöta på en typ 20 meter hög robotapa (haha ja) som gick längs stranden. Jag orkade dock vara intresserad i typ fem minuter, till skillnad från min andra hälft som helst hade velat veta typ allt om den här apan...

I alla fall. När vi blev hungriga (okej, jag var hungrig i två timmar innan men vem bryr sig om det när det är siesta? Inte spanjorer i alla fall) snubblade vi över ett tapasställe som hette Nem som var helt fantastiskt. Det såg inte mycket ut för världen utanför men det visade sig vara magiskt - lätt topp tre tapas vi ätit på våra snart två månader i Spanien. Och så var det extremt billigt, som vanligt. Har man vägarna förbi ska man absolut äta där. Glöm inte att reservera bord bara. Vi hade extrem tur och fick ett bord i baren, men alla andra bord var upptagna eller reserverade och då var vi där fem minuter efter öppning. Tyvärr blev bilderna inte lika fantastiska och gjorde inte alls stället rättvisa, så jag besparar er dem!

När vi var föör mätta och alldeles för nöjda med att vi hade hittat den förmodligen bästa restaurangen i Sitges promenerade vi hand i hand till centralen, lyckades tajma pendeln på minuten och satt och läste min återblick över 2016 i min blogg på vägen tillbaka. Det är verkligen det bästa med att han en blogg, det är så kul att titta tillbaka och minnas tillsammans.

Och ja, så var vår lilla Sitgesutflykt slut.

Gillar

Kommentarer

fannykv
fannykv,
Ser så härligt ut!! Väldigt fina bilder 😊
nouw.com/fannykv
dearhanna
dearhanna,
Tack snälla! 😊
nouw.com/dearhanna

Instagram @haannamarie

  • Bloglovin
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Snapchat