MITT 2016 - Mars & April


Och så blev det mars, äntligen. Januari och februari är alltid mina värsta månader, så så fort kalendern visar mars släpper en sten från hjärtat. Vad hände i mars och april då? Vi tar en titt!

MARS

Jag började mars månad med att spela cool i min collegetröja från Oxford och njöt av godaste pilgrimsmusselpastan med två kompisar innan en utekväll. Vi hamnade på Le Pain och Lounge(s) och jag minns att jag var fruktansvärt trött hela kvällen, haha.

Solnedgångarna i mars var magiska. Har foton på flera stycken. Jag älskar när det känns att det börjar bli ljusare och ens kvällspromenader inte behöver påverkas av rädslan över att bli överfallen i mörkret.

Jag firade att sista seminariet genomförts och att sista kursen innan c-uppsatsen var klar med en underbar middag på Taverna Averna tillsammans med tjejerna i klassen. Jag ÄLSKAR Taverna Averna. Magiskt fint och supergod mat. Tänker att jag ska flytta in på Tredje Lång en vacker dag, med utsikt över Långgårdarna från min balkong.

Vi gick på Alex & Sigges 200:ade podcast på Clarion med ett gäng kompisar, och hoppade sedan på planet mot London!

I Lodon hade det börjat bli vår på riktigt. Vi bodde i Bayswater (precis som vanligt) och där var det blomstrande magnolior på var och varannan gård. Vi bara strosade runt och njöt i flera timmar.

Vi åkte till Oxford över en dag, det ligger ju bara en timma från London. Det hade gått knappt tre månader sedan vi flyttat därifrån men alltså, vi kunde inte hålla oss. Älskade, älskade Oxford. Jag kommer alltid att ha lämnat kvar en bit av mig själv där. Det var minst sagt behövt att komma dit igen och återuppleva allt och få chans att säga hejdå på ett tag en gång till.

Vi var ju i London x antal gånger när vi bodde i Oxford men det var så himla mysigt att vara tillbaka där. Vi drack en massa gott kaffe, åt magiska frukostar och goda middagar och strosade runt till alla de kvarter som vi lärt älska lite extra nu efter ett par gånger där. Den här resan var verkligen välbehövlig och mysig, perfekt innan det var dags för etapp två av vårterminen.

APRIL

Det blev april och tydligen så var vi fenor på att göra grymma frukostar. Det är sånt bara studenter eller de som jobbar hemifrån kan unna sig, idag när jag jobbar heltid finns det inte på kartan att jag skulle hinna laga eller få i mig något sådant här. Åh! Det kan man ju sakna.

Vi blev hembjudna på tapas i Majorna tillsammans med gamla gymnasiekompisar. Vad det är fint i Majorna!

En solig pluggdag låg ett brev i brevlådan innehållandes mina resultat från det Mensa-test jag gjort någon månad tidigare. Jag har alltid varit rätt bra på sådana IQ-test och kände att jag ville göra det riktiga. Tydligen hade det gått mer än bra, testet visade att jag har minst 135 i IQ (testet mäter inte högre) och jag blev erbjudande ett medlemskap i Mensa. Woopa!

Vi fick en välbehövlig paus från c-uppsatsskrivandet och spenderade en helg på Mössebergs Kurort tillsammans med Henriks familj. Här blev vi bjudna på en magisk dessertmiddag, har aldrig ätit så goda efterrätter i hela mitt liv. Ahh!

Jag hade tjejkväll på bio och det började bli vår på riktigt även i Göteborg. Älskar det pirret som alltid kommer när knopparna slår ut.

Vi testade nya cafét JOS några gånger...

Och jag var hembjuden på ytterligare en middag med gamla kollegor och njöt av att det bara var en månad kvar innan C-uppsatsen skulle vara klar, sommaren äntligen skulle komma och resten av livet efter examen skulle börja. När blombilden togs hade jag precis varit på ett möte angående utbyte hos FN som jag funderade att göra under hösten, men några månader senare fick jag veta att min ansökan glömts skickas in av den ansvarige på Göteborgs Universitet. SUCK...

Sista helgen i april åkte jag och Henrik till Stockholm för att skriva kontrakt för en lägenhet i Vasastan för sommaren. Henrik hade fått jobb på en juristavdelning över sommaren och jag var inte sen med att haka på och flytta upp. Jag lyckades få jobb på samma företag som jag jobbat på i Göteborg, och passade på att träffa mina nya kollegor när vi ändå var uppe. När jag och Henrik satt här på Nybrogatan 38 och åt lunch efter alla våra ärenden var livet verkligen på topp! Ett perfekt sätt att avsluta april på, helt klart!


Gillar

Kommentarer

Melan
Melan,
Många härliga bilder 😊
nouw.com/melan
dearhanna
dearhanna,
Men åh, tack! 😊
nouw.com/dearhanna
linajohansson
linajohansson,
Låter som ett toppen år! 😃
nouw.com/linajohansson
dearhanna
dearhanna,
Haha ja, ellerhur! 😊
nouw.com/dearhanna
isabelkensson
isabelkensson,
Gud vilka härliga bilder!!
nouw.com/isabelkensson
dearhanna
dearhanna,
Vad glad jag bli, tack!!
nouw.com/dearhanna

Instagram @haannamarie

  • Bloglovin
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Snapchat