MITT 2016 - MAJ & JUNI

MAJ

När maj kom åkte vi ut till Koster över en helg. Vi plockade vitsippor, solade och njöt av att sommaren ändå var på gång.

En av alla lyxiga middagar vi var bortbjudna på, denna hos Clara och Adam. Och så fler lunchdejter, såklart.

Mina promenader blev finare och jag kunde inte riktigt slita mig från utsiktsplatserna i Lunden. När jag ser utsikter känner jag mig alltid lite tillbakatagen till jorden. Jag inser att allt jag har ångest för i vardagen inte är så stora grejer egentligen. Tror man behöver inte det ibland.

Maj var min sjukaste månad, det var slutspurt på c-uppsatsen och jag jobbade supermycket. Flera dagar gick jag upp och jobbade 5-8.30, träffade Josefina och skrev uppsats 9-17 och sen jobbade jag 19-22.30 igen. Så sjukt ohälsosamt, det tog flera månader innan jag lyckades återhämta mig från våren. Tips från coachen: gå inte på universitetet 40 timmar i veckan samtidigt som du jobbar 30 timmar i veckan. Det finns liksom inte så mycket mer tid kvar då.


Hann luncha på Vallgatan 12 med en gammal kollega och promenera lite till.

Tillslut blev vi klara med uppsatsen, den mest soliga och varmaste dagen i maj dessutom. Hurra! Var en märklig känsla att plötsligt vara klar med tre års universitetsstudier. Vad händer med tiden?!

JUNI

Vii gick på bal och hade det fest. Började kvällen med en privat spårvagnstur genom Göteborg, fortsatte med sittning på Odd Fellow och avslutade den lite för sent på Lasse på Heden... Men SÅ bra kväll!

Så kom dagen då själva examenscermonin var. Det kändes faktiskt ganska stort. Efter ceremonin gick min släkt och åt lunch på Le Pain på Avenyn. I samma veva tog min bror studenten och jag fyllde 23, så det blev firande hela veckan!

På kvällen gick jag och mina tjejer ut för att fira. Åt en magisk middag på Toso och tog examensdrinken på Ruby Roof Top Bar. Dagen efter blev jag väckt av ett telefonsamtal från min nuvarande chef som erbjöd mig en anställning hos dem. Jag hade blivit kontaktad några veckor tidigare och varit där på intervjuer och tester och ja, det gick ju vägen. Lättnaden över att få ett jobb dagen efter examen utan att ens ha sökt något var total.

Det blev 4:e juni och dags för Håkan. Vi styrde upp en grillförfest på vår innegård innan vi begav oss mot Ullevi och fick grymma platser i år igen. Kvällen var magisk som vanligt!

Dagen efter var det konsertdags igen, så jag och Henrik bestämde oss för picknick på Snikens Kulle till tonerna av Håkan dag 2. Så sjukt att hela konserten hördes hela vägen dit.

Någon dag senare hoppade jag och Henrik in med våra ägodelar i bilen och körde äntligen upp till Stockholm. Vi stannade utanför Gränna på en parkering med fantastisk utsikt och försökte förstå att nu började en fantastisk sommar.

Vi var bara i Stockholm i ett halvt dygn innan vi bilade genom Sverige igen för att spendera en helg på Koster. Sedan begav sig Henrik till Frankrike för EM, och jag tog mig upp till Stockholm igen.

Jag började ju jobba direkt och första veckan avslutades med fotbollsfredag. Jag var fruktansvärt orolig med tanke på alla terrorhot över fotbolls-EM, där ju Henrik befann sig.

Jag kände mig såå ensam och hatade Stockholm första dagarna. Alla jag träffade pratade bara om sig själva och sina sportsliga meriter och jag ville kräkas. Jag upplever fortfarande att Stockholmare är mer självupptagna än tex Göteborgare, håller ni med? Verkligen den minst charmiga egenskapen jag vet.

Hur som, efter långa jobbdagar spenderade jag kvällarna med promenader i stan, att träffa nya bekantskaper och att hänga på takterassen i en studentskrapa hos en kompis kompis. Jag läste böcker på caféer, fönstershoppade och sov. Trivdes ändå redan från start i det lilla område där vi bodde, det var så fint.

Sedan kom Henrik hem och vi spenderade en helg på västkusten igen. Det blev midsommar som firades på landet på Instön, och min moster och morbror fyllde år och bjöd in till skaldjursfest deluxe. Det här var det mest fantastiska jag ätit, mhm..

Tillbaka till Stockholm. Henrik började jobba och kunde vi få till lite vardag. En tisdag gick vi på Allsång på Skansen och njöt av en ljummen sommarkväll. Vi promenerade hela vägen hem genom stan och det pirrade i hela kroppen. Nu var Stockholmssommaren här på riktigt.

En annan kväll promenerade vi runt Kungsholmen. Där på andra sidan vattnet bodde vi - hur fint?! Jag älskar att Stockholm ligger så nära till vattnet, synd bara att det inte är hav.

Och så började vi testa runt bland alla grymma matställen som ju finns i Stockholm. En kaffe och scones på Gretas en trött kväll efter jobbet var inte fel!

Och så var en minst sagt flängande månad över, och sommaren var äntligen här på riktigt.

Gillar

Kommentarer

Clara
,
ALLTSÅ!!! vilka fina bilder!!

Instagram @haannamarie

  • Bloglovin
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Snapchat