Mitt 2016 - Juli

Juli var helt klart 2016s bästa månad, så jag var bara tvungen att tillägna månaden ett helt inlägg. Vi kör!

JULI

Den första helgen i juli spenderade vi återigen på västkusten, det var nämligen firande i dagarna tre för Henriks morfar som fyllde 80. Jag är så glad att Henriks familjj har ett hus på Koster, det är så magiskt där. Vattnet är så klart, landskapet är som en idévärld av Västkusten och det råder ett lugn över ön som jag älskar.

Sen var vi tillbaka i Stockholm för sista gången och tänkte inte lämna stan igen på dryga månaden. Vi maxade stan totalt, promenerade runt och gjorde allt vi kunde komma på när vi var lediga på kvällarna. Vi picknickade i Hagaparken, köpte med oss mat från Vigårda till Nybrokajen, promenerade runt Djurgården, upptäckte Söder, Långholmen, Kungsholmen...

En lördag åkte vi till Fjäderholmarna och försökte få lite färg på våra bleka kontorskroppar (vi var skeptiska), men mitt i fikapausen bröt värsta regnovädret ut så det blev inte mycket med det, haha..

Och så drack/åt vi nya favoriten affogato på Johan & Nyström på söder och hittade av en slump magiska utsiktsplatsen vid Montelius backe. Jag älskar de gamla gatorna på Söder, tänk om man fick bo i en liten lägenhet där!

En kväll var vi på Slottet och promenerade runt i Gamla Stan. Jag vet inte varför, men jag älskar slott och gamla byggnader. Det är en så mäktig atmosfär, på något sätt. Och så gillar jag att tänka på att det nog finns mängder med hemligheter och historier mellan gamla väggar.

Och vi åt en massa! Väldigt hälsosamt, haha... Supper Gården blev nya favoriten, vi hittade ett italienskt hak på en tvärgata till Biblioteksgatan som var grymt, vi gjorde mysiga frukostar hemma i vår underbara lägenhet, testade frukost på Kaffeverket (inte supervärd tyvärr), hade picknick i diverse parker (men oftast i Vasaparken ett stenkast från vår lägenhet) och läste tidningar på Mellqvist - det kafét som fick bli motsvarighet till Da Matteo - på Rörstrandsgatan.

Alltså, jag älskade livet i Stockholm. Det kändes så himla mycket jag. Och trots att vi knödde i en möblerad lägenhet på 20 kvm så kände jag mig mer hemma än på länge. Den lägenheten var liksom jag. Det enda som saknades var en balkong, tänk att ha en sån som våra vänner på Östermalm. Jaa tack!

En helg när Henrik var i Göteborg kom mamma och mormor upp för att hälsa på. Det var verkligen mysigt! Vi promenerade runt och hade ett underbart besök på Rosendahls Trädgårdar, också en pärla jag och Henrik råkade hitta några veckor tidigare.

En annan helg kom Vilma på besök vilket var såå kul. Det vi gjorde mest var väl att äta, haha. Vi besökte såklart Supper Gården igen. Gud vad jag älskar det stället! Speciellt en varm julikväll tillsammans med två favoriter.


Vi åt världens bästa frukost på Pom & Flora ("tillsammans" med familjen Billgren = Hanna blir starstruck, haha).

Och testade STHLM Brunch Club. Också supergott, men både dyrare och mindre speciellt än Pom & Flora.

Jag hann såklart med en massa mys också. Bästa tidningen Suitcase (som jag upptäckte i en tidningskiosk i London och fastnade totalt för, har köpt den varje nummer sedan dess) och min topp ett utsikt från ett boende (haha) var svårslaget.

Och så tog Juli slut. Kan i efterhand när jag tittar på bilder inte fatta att jag samtidigt jobbade heltid (och en hel del övertid, pust...).Alltså åh, livets månad ändå. Vad roligt jag hade. Och så lyxigt! Det var jag mer än värd. Jag tror jag satsa på att ha det såhär magiskt varje månad i livet framöver. Och så är det givet att jag flyttar till Stockholm igen. Tror det är min stad egentligen. Du och jag, Vasastan. Du och jag.

Gillar

Kommentarer

madickenaxelsson
madickenaxelsson,
Ser underbart ut! Nu längtar man till sommaren 😊
nouw.com/madickenaxelsson

Instagram @haannamarie

  • Bloglovin
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Snapchat