Got me thinkin'

Läs texten på bilden. Jag börjar tänka så mycket när jag läser den. Jag tänker allmänt rätt mycket. Kan inte sova på kvällarna för att jag tänker. Häromdagen glömde jag gå av bussen på min hållplats för att jag var så uppe i mina tankar, haha. Hur som helst. Ofta tänker jag på hur jag vill att mitt liv ska vara för att bli perfekt. Hur jag ska vara. Hur jag skulle se ut. Hur jag skulle bo. Hur mitt jobb skulle vara, och blahablahablaha. Ni vet, känner säkert igen er. Ellerhur? Tror inte att det finns någon tjej därute i min ålder som inte konstant tänker, drömmer, fantiserar och önskar. Tänker att "ååh, sådär skulle det vara". För två dagar sedan låg jag och Henrik i hans säng och myste. Pratade, gosade och hade det bra. Tills han började kittla mig och jag fick världens ångest över att jag kände mig äcklig och ful och tjock. Ett tillstånd jag känner att jag är i ganska ofta. Så fort jag känner mig det minsta så, sjunker mitt humör till botten direkt. Det går på en millisekund. Och Henrik tycker såklart att jag är jordens tönt, eftersom jag var precis som sekunden innan då jag var världens gladaste. Så han slog, mot min vilja, vad med mig om att om jag säger att jag är ful, tjock eller äcklig mer än tre gånger innan veckan är slut (alltså på fyra dagar) så måste jag bjuda honom på bio. Och klarar jag det, bjuder han på bio. Vadets sista dag är idag, och jag har redan sagt det 2,5 gånger. Jag är rätt så nära en förlust, alltså. Minus 200 kr på kontot om jag säger att jag är obekväm i mig själv. 

Jag vet inte om det var Henriks baktanke (för han är en klok man den där) eller om jag kommit på det själv. Men tänk vad vi förlorar på att inte vara nöjda med oss själva! Har ni tänkt på det? Inte kanske just pengar, men självförtroende. Vem mår bättre av att tycka illa om sig själv? Tänk vad mycket bättre vi hade mått om vi accepterade oss själva. Vi hade varit på bättre humör, känns oss finare, utstrålat en helt annan gnista, vi hade varit trevligare och våra nära hade tyckt om oss mer. Am I right? 

Så idag, när jag letade nyårsklänning, trotsade jag mig själv och köpte en snortajt, glittrig nyårsklänning. Fastän jag helst velat gömma mig i ett tält. Men det var en sådan jag drömt om att kunna ha. Så imrgon, när klockan slår tolv, ska jag tycka att jag är snygg, och jag ska älska mig själv. Det känns som en perfekt början på det nya året. För peeps, 2013 kommer utan tvekan att bli det bästa året någonsin. Varför slösa tid på att inte tycka om mig själv då?  

Jag tänker inte tänka att bilden ovan bara handlar om när man är kär. Det handlar om lycka, att vara lycklig. Det handlar om hela livet, om inställningen och om hur vi tar vara på det. Och vet ni? Jag är faktiskt ganska nöjd. Vissa saker kunde vara bättre, men jag hade ändå inte velat byta med någon annan. Så, jag antar att anledningen till att jag inte kan sova på kvällarna beror på att jag tänker för mycket, utan helt enkelt för att mitt liv är bättre än alla drömmar i världen. Jag vill inte missa ens minsta sekund av det! Och from now on, inte heller slösa det på dåliga tankar och äckligkänslor. What a waste! 

Gillar

Kommentarer

Instagram @haannamarie

  • Bloglovin
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Snapchat