Avotoast at Espai Joliu

En eftermiddag orkade jag och Henrik inte vara ambitiösa mer utan bestämde oss för att upptäcka nya delar av Barcelona. Eller ja, vi packade ner vårt jobb och plugg och gick hemifrån, i alla fall. Vi har aldrig varit i området på andra sidan Park Cituadell - El Poblenou - och efter att ha insett att jag hade hjärtat lite mysiga ställen där bestämde vi oss för att det skulle bli dagens utflyktsmål. Området i sig var väl inte superkul, men vi kunde inte låta bli att bli lite lyckliga när vi kom fram till världens mysigaste lilla café- och plantaffär i ett - Espai Joliu!

Vi beställde varsin Flat White och en avocadotoast, och jag la till lax (omega 3 I have missed you!). Det smakade så gott en avotoast kan smaka (10 av 10 med andra ord, älskar avotoasts!). Och så satt vi under en sådan där stickad väggdekoration a la Artilleriet och alla inredningsbloggare 2016 och myste och gjorde min spanskaläxa. Mysdejt deluxe!

Det roligaste var förresten att när cafébiträdet kom och lämnade våra smörgåsar och jag började ställa upp dem fint för att ta kort, bad hon om att också få ta en bild. Sedan frågade hon om hon fick följa mig på instagram, och sedan blev jag dessutom featured på caféets instastory. Kände mig som jordens kändis, haha. Ett litet steg för mänskligheten osv osv...

När jag och Henrik pratar om random framtidsdrömmar så säger jag alltid att jag skulle vilja ha ett litet café kombinerat med en tidningsaffär med riktigt lyxiga magasin. Sådana man kan sitta och bläddra i i timmar och bara insupa inspiration. Henrik tror att det är en dålig idé, och visst, det kanske inte är det man blir rikast på här i världen med tanke på att ingen har tid att sitta ner och läsa tidningar. Men tänk vad mysigt ändå! Jag älskar verkligen fina tidningar. När jag får sitta och dricka kaffe/te/annat gott, ha tända ljus, en filt och en tidning, då mår jag som allra bäst.

Det här var verkligen ett av mina mysigaste caféer i Barcelona so far (jag har många nu, tänker mig ett inlägg med mina topp snart!), det var synd bara att det låg lite off. Men bor man i området eller ubrar runt som en tok när man är i Barcelona är det verkligen värt ett lite stopp. Kaffet är från rosteriet Nomad också, som rostar sitt kaffe bara runt hörnet. Sånt kan man ju inte låta bli att älska!

Gillar

Kommentarer

Instagram @haannamarie

  • Bloglovin
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Snapchat