and I've got some news

MORDFÖRSÖK I PARTILLE

En 27-årig man skottskadades sent på tisdagen vid ett mordförsök i Partille. Motivet är okänt.

Larmet om att en man hade skjutits utanför matbutiken Willys på Gamla Kronvägen i Partille nådde polisen vid 23.22 på tisdagskvällen. Mannen, som är född 1983, fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Ett inledande förhör med den skjutne mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, hölls under natten men gav inte någon förklaring till vad som kan ha varit motivet bakom brottet. Fler förhör väntar när 27-åringens tillstånd tillåter det.

Gärningsmannen ska ha försvunnit i riktning mot Partille station, men trots sökinsatser har polisen inte gripit någon. Däremot har vittnen kunnat ge ett signalement: Gärningsmannen ska vara mellan 20 och 25 år, 175-185 centimeter lång och skallig. Han ska ha varit klädd i jeans och vit tröja.

Den skottskadade mannens bil har tagits i beslag och en teknisk undersökning kommer att göras i den. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök.


HULTSFREDFESTIVALEN AVBLÅST

Hultsfredsfestivalen skulle ha firat sitt 25:e jubileum i år. I stället ställs den in. Med två veckor kvar till festivalen har bara drygt 5 000 biljetter sålts. Majoriteten av biljetterna brukar säljas de sista två veckorna. När den vanliga ökningen uteblev i början av veckan beslutade arrangörerna att ställa in årets festival.

- Det var ett beslut som måste fattas. En styrelse som inte agerat i det här läget hade gjort sig skyldig till lagbrott.

Hultsfredsfestivalen AB, som arrangerar festivalen, kommer så snart som möjligt att ansöka om konkurs. Det är ännu osäkert om de som köpt biljett kommer att få sina pengar tillbaka, det kommer går inte att svara på förrän konkurshandläggaren satt sig in i verksamheten.

Förra årets festival lockade drygt 23 000 besökare men blev ändå dyrt för arrangörerna på grund av dollarkursen som skenade när artisterna skulle betalas. I år hade man sett över alla kostnader och skulle nått break even mycket tidigare.

Hultsfred rör mig inte så mycket i ryggen, men jag antar att det är många där ute som är ganska förvånade. Men jämfört med Way out West mitt i stan och alla de nya festivalerna åker man väl inte ut i leriga skogen i ingenstans? Fast jag tycker synd om er som skulle gått!
Partillenyheten däremot, usch vad hemskt! Jag bor inte just i de trakterna men ändå, man håller ju till i Allum en del och detta är precis utanför. Hoppas att gärningsmannen grips för ingen ska komma och förstöra tryggheten i Partille!


Gillar

Kommentarer

Instagram @haannamarie

  • Bloglovin
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Snapchat