Hej alla läsare!

Nu är det dags för ett litet inlägg här igen, jag passar på när jag ändå är ledig.
Jag sitter just nu med en mugg kaffe och min vape. Bara njuter av att veta att jag har en vecka ledigt nu. Det bästa utav allt är att jag ändå går med full betalning dessa dagarna.

Dom har ju Tet holiday i Vietnam. Det är det så kallade Kinesiska nyåret. (LUNAR) med ett annat namn.
Det betyder att hela befolkningen är i stort sett helt lediga i 1-2 veckor. Dom bara njuter, äter och umgås med familj och vänner.
Vilket kommer att betyda att det mesta kommer faktiskt att vara stängt.

Själv ska jag väl nere göra så mycket mer än att ta det lungt och ta vara på mina lediga dagar.
Det enda som är planerat är att jag ska jag till Vung Tau city imorgon. njuta utav sol och bad, seafood och riktigt härlig natur.

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag varit vaken i drygt 5 timmar. Klockan är just nu 11:38 på morgonen här i Vietnam.
Jag börjar inte jobba förrän klockan 16:00 på dagarna så jag behöver aldrig vakna på grund utav någon klocka som ska ringa.

Vad ska man säga om en vanlig dag i Ho Chi Minh City då?
Det skiljer sig inte överdrivet mycket ifrån Sverige faktiskt. Den största skillnaden är väl att folket här vaknar mycket tidigare på morgonen än vad folket i Sverige gör.
Det är väl egentligen det som är den största skillnaden. Dom vill hinna att njuta utav den svala temperaturen som är då och många håller på att starta upp sina restauranger och marknadsstånd.

mitt på dagen skulle man nog kunna jämföra denna staden med Stockholm, Malmö och Göteborg tillsammans, både stressmässigt och folkmässigt. Det är många som stressar.

Jag bor ju inte i självaste rusdelen utav staden, jag bor ju i Distrikt 12, vilket är mer en lokal del här.
Det vill säga att jag och min kompis bor med lokalbefolkningen. Så just denna platsen är inte stressig som på många andra ställen.

Likes

Comments

Hej!

Nu ska jag äntligen göra mitt allra första inlägg för denna bloggen.
Jag tänker säga detta direktiv så att alla vet det, jag är inte helt säker på att jag kommer att ha tid att skriva något varje dag, men jag ska såklart göra mitt bästa.

Snälla klaga inte på detta inlägget, det är mitt första och jag är absolut ingen äkta blogg mpnniska så jag kan inte garantera att detta kommer att bli 100% bra.

I detta inlägget tänkte jag bara berätta lite snabbt för er om vad det kommer att handla om inne på denna bloggen.

Livet
Resor
Vape
Vietnam

Och antagligen mycket annat. Jag bor ju i Vietnam just nu så det kommer att läggas upp mycket bilder härifrån och jag kommer att dela med mig utav hur det är att leva i Vietnam som svensk.
Jag är helt säker på att det inte alls är många som vet något om det. Att åka till Thailand eller Filippinerna några veckor på semester är en sak. Men Vietnam är lite mer annorlunda jämför med både Filippinerna och Thailand.

Och att bosätta sig här ska man inte bara göra.
Det är inte bara att åka och säga att nu ska jag bo här... Nej nej

Här måste man ha bra kontakter redan ifrån början, familj eller någon/några vänner som man har känt i ett par år.
För mig och min polare var det inga problem att flytta hit, jag har mängder utav vietnamesiska vånner, både i Vietnam och i Sverige. Jag har dessutom en hel del vietnameser i min familj sedan ett par år tillbaka. För att vara lite mer specifik så kan det röra sig om 6-10 år nu.
Så jag har ju absolut alla dom kontakterna som krävs för att ta steget till att flytta hit, detta är ju inte Europa om man säger så. Det är absolut inte Sverige heller, här måste man klara allt, man måste så fort som möjligt fixa ett jobb, utan jobb klarar man inte livet här. Det är en helt annan syn på pengar och ekonomi. Inget jobb i Sverige kan vara jobbigt men där får vi hjälp, utan jobb i Vietnam är katastrof, folk kan inte hjälpa en på samma sätt hår, jag har sett många exempel på detta hittills.

Men skillnaden här är att befolkningen alltid ställer upp oavsett hur deras egna situation är.
Dom kan absolut inte hjälpa till med mycket men det är så att det hjälper i alla fall.

Jag hade ju turen att jag fick tag på jobb i stort sätt med en gång, så jag har inte fått känna på det hårdare livet här nere, plus att vi hade med oss mycket pengar ifrån Sverige innan vi åkte. Däremot har jag fått se folk i hårda situationer.
Jag kan bara säga att jag skulle inte vilja vara i deras kläder och skor.

Ah detta var lite i alla fall.
i nästa inlägg ska jag gå in mer specifikt i ett eller två åknen. håll utkik efter detta.

godnatt och sov gott. ses i nästa inlägg :)

Likes

Comments