Geneviève

Vår skatt. Geneviève Huu Thoai Anh Nguyen.
6/7-17. 23:17. 3068g. 46cm

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bart & Nathan

Ett helt år har gått. Ett år av sorg och glädje. Skratt och tårar. Ett år sedan våra Bart och Nate försvann från oss. Våra älskade änglabarn.
2016 har definitivt varit ett händelserikt år för oss.

Jag vill gärna återberätta vad som har hänt sedan vi miste pojkarna. Dels för att jag är väldigt glömsk och dels för att jag ser att det var en fin tid för mig och mina nära och kära då jag vill minnas hur mycket de ställde upp för oss.

Jag minns att jag mådde väldigt dåligt efter vi kom hem från sjukhuset. J var likadan. Vi var som förstörda. Men ändå försökte han hålla skenet uppe för min skull. Han försökte vara stark för oss bägge. Min älskade man.

Jag mådde inte bara psykiskt dåligt utan det gjorde så jäkla ont i min kropp pga snittet. Var så orörlig och behövde hjälp med allting. Jag som är en självständig människa ville inte fråga någon om hjälp, ännu mindre min man då jag visste att han mådde lika illa som jag. Men jag kämpade och blev lite bättre.

Efter några veckor hade vi begravning till pojkarna. Det var en grå och jobbig dag för oss. Det var då jag insåg att vi kommer aldrig mer att få träffa dem och se dem. Se deras små ansikten, deras små händer och fötter. Att se hur likt de är mamma och pappa. Begravningen var så fin. Nästa alla mina nära och kära var på plats och delade sorgen med oss, vilket vi uppskattade djupt.

Efter begravningen bestämde jag, J, D, L och min guddotter att vi skulle åka på roadtrip till Berlin. Jobbig resa då vi körde men det behövdes. Jag hade fortfarande ont, var irriterad på allting pga smärtan men mannen stod ut med mig. Gud vad jag älskar denna människa!
Resan i Berlin var bra. Fint väder och vi gick sällskap av en vän därborta så det var väldigt kul! Synd att vi inte kunde vara där längre men jag var nöjd.

När vi kom hem från Berlin sa jag till J att ville jag gärna gifta mig. Jag menar, efter den svåra tiden som hände oss, ville jag ingenting annat mer att spendera resterande av mitt liv med fadern till mina barn. En som jag älskar djupt och en som älskar mig med hela sitt hjärta. Sagt och gjort började vi kika på ringar och började planera vårt bröllop. Det blev lite hastigt men det gjorde ingenting. Vi klarade av planeringen. Det var också ett sätt för mig att bearbeta sorgen. Stunderna som jag la på planeringen slutade jag tänka på sorgen. Bröllopet var väldigt fint och vi var supernöjda med allting. Det var en fin dag, vår bröllopsdag samt min födelsedag. Pricken över i:et var det också den dagen vi blev välsignade med lillasystern.

Första tiden hade jag inte riktigt förstått att jag var med barn igen. Det var mycket känslor på en gång. Jag hade, kan man säga, svårt att acceptera att jag var gravid igen. Visst, jag var ju glad över att vi blev välsignade ett till barn så snabbt! För det var ju det vi ville ha men jag hade ju inte sörjt klart. Det var ju inte längesen mina pojkar låg i min famn och nu helt plötsligt ska en annan individ ta deras plats? Nej. Så skulle det ju inte vara. Antingen var det dem eller så ska det inte vara någon. Ingen ska få ta deras platser. Men med professionell hjälp samt förståelse av min älskade man kunde jag överkomma den tanken. Det var jobbigt men det gick. Trodde helt ärligt att jag skulle bli galen. Inte enbart pga graviditeten men också händelser som skedde runt oss. Det var ytterligare en svår tid för oss men främst för mig.

MEN

Vi klarade av det. Tillsammans är vi starka. Den här dagen. Det här datumet är en dag för oss att minnas. Som vi alltid kommer att minnas.
För det var då jag och J var och skapade något så magiskt tillsammans.
För det var då vi blev välsignade med två helt perfekta barn som liknade oss.
För det var också då vi fick en till titel som mamma och pappa.

Grattis på årsdagen mina älskade änglabarn. Mamma och pappa saknar er oändligt 💙💙


Likes

Comments

Bart & Nathan

För ett år sedan blev jag inlagd på sjukhuset pga täta sammandragningar. I och med jag hade en högriskgraviditet ville man att jag skulle åka in så fort jag kände sammandragningar.

Sökte på gamla bilder i mobilen och tur nog att de bilderna fanns annars hade jag nog inte kommit ihåg hur det var.

Förra veckan kände jag en enorm sorg. Tårarna bara rann men jag visste inte pga vad. Jag menar, bebisen mår ju prima, huset är snart i sin ordning och mannen är en stor klippa i mitt liv så vad mer kunde jag kräva? Senare insåg jag att jag saknade mina pojkar så otroligt mycket! Snart har ett år gått men det kändes som igår.

Snart är det deras födelsedag som också är deras dödsdag. Jag är nyfiken och se ifall lillasystern vill komma ut på den dagen eller inte.


1. Sista magbilden hemma innan jag åkte in

2. Bart till vänster och Nate till höger

3. Incheckningsarmband

Likes

Comments

Geneviève

När är det man börjar känna sig att tiden går långsamt men ändå är man snart i mål? Är det nu? Det är inte alls länge kvar tills ungen ploppar ut men jag känner att det gör inget om tiden kunde gå lite snabbare! Mamma längtar ju efter dig! Är i vecka 33 nu och räknar ner varenda dag. Vill att BF ska vara här snart!

Vädret i Malmö är underbart, strålande sol! Tror att det är rätt så blåsigt ute men vad gör det när solskenet är uppe? Jag borde plugga vidare men kan inte sluta fascineras över bebisens moves inne i magen. Hon sparkas, boxas och trycker så långt upp på mina revben att det gör fruktansvärt ont men jag känner också att hon är och leker med mig. Jag känner liksom aldrig ensam mer när jag vet att hon är med mig 24/7.

Det är helt otroligt vad en kvinnokropp kan klara av! Kan fortfarande inte tro att jag har är inne på min andra graviditet där jag var på tvillingar första gången! Visst så är det ju bristningar, ärr och annat skit på magen men vad gör det när man bär på sina underbara skatter?

Likes

Comments

Geneviève

Jag orkar inte mer. Mår så dåligt! Skulle jag jämföra denna graviditet med förra så tycker jag att den förra var jobbigare då jag var större men denna påverkar så mycket mer. Har varit så illamående många gånger, vill gärna kräka men ingenting kommer upp! Jag har mått dåligt sedan kl 16 i eftermiddag och kl är snart 1 på natten och har bara legat och whinat. Känns som om jag håller på att bli sjuk igen. Fryser men är varm samtidigt. Kallsvettas. Räknar verkligen ner dagarna för jag orkar inte mer 😞 magen är tung som fan och jag flåser som en elefant. Känner mig sjukt stressad med skolan! Trodde att jag skulle ha mer tid till skolarbete nu när jag är hemma men vem skulle veta att jag mår sämre nu än då? Gaah.. kämpa på!!

Likes

Comments

Runt den här tiden förra året gick vi ut med att vi väntade tvillingar. Vi var på RUL och med våran förväntan fick vi höra att vi väntade på ett par pojkar. Våra älskade Bartholomeus och Nathanial. Nu i år så är det deras lillasyster vi väntar och hon tittar ut om två månader om hon nu väljer att komma på den beräknade dagen.

BF för henne är 30 juni och pojkarna föddes 29 juni. Lite häftigt tycker jag. På något sätt ville jag att hon skulle få komma ut den 29e men det blir inte rättvis för någon av dem. De är sina egna personer och individer och har rätt att få komma ut när de vill. Jag tror väl att det var mammakänslor som talade. Jag ville väl att ha något att minnas och att ingen ska glömma bort dem.

Jag ser att magen växer i en snabb takt och min rygg blir bara värre och värre. Samma sak med benen. Inte för att tala om foglossningen, den är värst! Var ute och gick en liten liten runda igår och efteråt blev jag så trött och fick så ont i ryggen samt i låren, ljumskarna och benen. Jag blir trött oftare och tänker mer och mer långsamt. Har varit så nära att ge upp skolan några gånger men jag måste kämpa känner jag. Kan ju inte ge upp nu. För en bättre framtid helt enkelt!

Likes

Comments

Geneviève

I lördags var jag och älsklingen iväg till Helsingborg i tron att vi skulle på middag men det slutade med en babyshower till oss. Förra gången hann vi ju inte få så den här gången passade bra. Är i v 31 nu så är riktigt nervös och ser framemot att få träffa lilla plutten.

Jag är så tacksam över att jag har mina vänner. Man vet verkligen vilka det är som är ens vänner när man är i vått och torrt. Jag vet att många är upptagna med sina egna liv, som jag, men att man lägger ner sin tid att ordna en sådan fest och att komma till festen uppskattar jag väldigt mycket. <3

Vi är så bortskämda med kärlek av våra vänner. Och tösen har fått massor fint av alla tanter och gubbar haha. I love you guys <3

Likes

Comments

Danielle

Aldrig har jag mått så här dåligt. Eller så var det väldigt längesedan att jag mådde så här dåligt. Misstänker att jag har influensa för en vanlig förkylning skulle inte slå mig så här hårt. Min hals svider, jag är hes, jag hostar, jag nyser, näsan rinner, ögonen rinner, jag är osäker om jag är kall eller varm, jag är uttorkad men orkar inte dricka för jag orkar inte kissa, magen är i vägen och jag känner mig så tung. Värst av allt är att inte kunna andas genom näsan när jag sover utan måste andas med munnen och då gör det ont i halsen.

Tips - försök att inte bli sjuk när ni är gravida! Jättejobbigt! Kan knappt fokusera på något annat än att tycka synd om mig själv! Är knappt hungrig för den delen men jag vet att jag måste äta för bebisens skull. Annars skulle jag nog skippa mat hela dagen. Orkar inte med mig själv. Vill ut och ta lite frisk luft då det känns så instängt hemma men vill inte riskera att bli mer sjuk. Känns att jag har lätt att bli sjuk när jag är gravid. Här om veckan gick jag ut me blött hår och fick huvudvärk någon timme efter. Vilken klenis.

Likes

Comments

Geneviève, Danielle

Håller på att bli sjuk. Eller jag tror nästan att jag är sjuk. Varför? Jag har inge tid att vara sjuk! Har nyst och näsan rann som bara den hela dagen idag. Märkte redan imorse när jag körde till jobbet, att mitt huvud var inte med mig. Samma på vägen hem. Tur att jag inte krockade. Kom hem och lagade mat och då blev jag så trött att jag ville böla. Men var tvungen att lämna in tentor så då var det bara att sätta röven framför datorn och göra klart arbetet. Tenta 1 för kursen är inlämnad.

Sitter nu och äter soppa medan jag skriver ner ordlista för engelska begrepp på BR och RR. För en timme sen ville verkligen släppa taget och gå och sova nu men jag har inte tid. Tiden räcker inte till. Får se om jag ens kan vakna imorgon. Är så himla trött på riktigt. Fryser som fan. Magen är tung. Jag har ont i ryggen och i benen. Orkar inte göra något. Det är bara 10 veckor kvar tills hon kommer ut och knappt 4 veckor kvar innan vi får huset. Längtar tills jag får dekorera hennes rum!

Påskhelgen har varit supermysigt! Ätit god mat samt sova. Sömn är jävlig underskattad men jag kan inte somna om när jag väl gått upp för att kissa. Eller så gör ryggen så ont att jag vaknar av smärtan. Hann shoppa det mesta till henne innan jag tappade mitt kort, lol. Skoldatorn kraschade också därför sitter jag här nu och gör alla tentor och inlämningar som en galning. Nu har jag iallafall lärt mig att jag ska säkerhetskopiera allting på en USB-sticka! Att jag aldrig lär mig alltså.

Nej nu ska jag fortsätta med soppan och plugget innan jag svimmar av.

Likes

Comments

Geneviève, Danielle

Tröttare har blivit tröttat. Jag försöker att lägga mig i tid men ändå blir jag trött om morgnar. Går alltid upp vid 6 för att kissa sen så är man vaken. Kvittar hur mycket ögonen inte orkar öppna, så är hjärnan i varv redan.

Det är och har varit mycket med plugget. Tur nog så har jag en förstående mentor/klasslärare som stöttar och pushar när det är som svårast. Men det ska gå! Bara en månad kvar tills skolavslutning så det ser jag mycket framemot! Men under denna månad kommer det att ske många inlämningar och tentor att jag redan skrämmer upp mig själv hehe.

Snart ska vi ta våra pick och pack och dra till DK för att hälsa på svärisarna. Kommer även att handla lite barngrejer där också. Ser framemot det!! Vi har inte köpt något till lillan mer än 2 tröjor som jag har fyndat, that’s all! Så jag är redo att gå loss med kortet haha.

Om mindre än 3 veckor kommer jag att sluta på mitt jobb här och endast gå hemma och sova och vila och äta och ta hand om mig själv. Är så trött och ser framemot lata dagar. Verkligen! Att bara kunna gå och sova på dagen när jag vill och bara vara med mig själv. Sedan så antar jag att antal besök hos BM kommer att öka så det passar fint. Vill inte gå ifrån jobbet pga privata saker men det är något man måste ta helt enkelt.

Och om 5 veckor kommer vi att få tillträde till vårt nya hus!! Jag längtar och längtar! Vill ju att allting ska vara klart nu så jag kan fixa barnrummet men ah, det tajmades perfekt då vi flyttar samma helg som jag slutar skolan. Så ingen stress med plugget mer.

Sååå då, kämpa på Dani!

Likes

Comments