Ja, ni ser vad rubriken lyder. Odd har varit på ett grymt gnälligt humör de senaste dagarna och jag vet inte varför.. Igår kastade han en leksaktbil rätt I nyllet på mig för att han inte fick som han ville 😧 så nu är jag svullen på halva näsan 😂

Odd har somnat för natten, jag har precis diskat och vikit in all tvätt som legat i över 1 vecka för att jag inte har haft orken att ta tag i det 😇

Nu ska jag ha lite egentid när lilla sparven ändå sover. Här är en bild från igår när vi satt och lekte lite i bilen ☺

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Odd fyllde 1 år i lördags och igår hade vi lite kalas hos mina föräldrar. Hans min när han fick första paketet var oslagbar! Det var verkligen som om att han trodde att paketet inte var hans men sen insåg han ju att det var hans. Det va bara jag, Odd och hans pappa + kompis. Alla hade bokat in saker denna helgen därav kalaset på söndagen.

Jag kollade på kort ifrån BB nyss och gud så liten han var! 😍 Kan knappt tro att han har varit så liten faktiskt.

I alla fall, idag har han varit på första besöket hos folktandvården. Han sov igenom hela besöket och jag fick bara råd om hur man ska borsta tänder. Som om att man inte vet det liksom? Men här är lite bilder i alla fall!Likes

Comments

Hej!

Nu är vi precis hemkomna från Göteborg, Trollhättan och lilla Emtunga. Allt gick bra på sjukhuset. Ända saken som var va väl att jag och narkosläkaren inte samtyckte angående droppnålen. Han menade på att Odd skulle vara vaken när den sätts in. Vilket jag absolut vägrar! Jag ska ändå ringa ner till avdelningen dagen innan operationen och prata med dom om detta. Jag tycker att det räcker med narkosen som är rätt smärtsam för mig som förälder att vara med på.

Från det ena till det andra!

Vi lyckades köra fel både till och från sjukhuset, haha, ovanligt att det händer i Göteborg ;) *host* *host*.

Men till slut så hamnade vi mot Trollhättan, så vi svängde in på Överby en sväng dels för att sträcka på benen och för att köpa sista presenten till Odd, samt en "du va duktig på sjukhuset- nalle". Efter det så var det vidare till Emtunga och hämta hunden. Vi satt och prata lite samt att Odd fick leka av sig lite.

Efter att ha varit igång sedan 5 i morse så är jag helt slut. Nu ska jag avnjuta en kopp te och sedan försöka få mister "inte vill sova någonsin" att somna, önska mig lycka till, haha! :p

Likes

Comments

Idag blir det inte så mycket gjort. Odd sover och jag har precis diskat upp lite samt startat en tvättmaskin. Jag känner att jag behöver ladda batterierna inför morgondagen. Heldag på Sahlgrenska inför operation för Odd. Vi ska vara där vid 10, så vi behöver inte åka jätte tidigt, skönt! Det vi behöver göra idag är att handla lite frukt och något att dricka till Odd. Och självklart packa lite extra kläder till honom. Sedan så behöver vi ha någon som passar hunden i morgon.

Till graviditeten, illamåendet och tröttheten har börjat avta. Är just nu i v. 13 (12+5). Det finns inte så mycket mer att säga om det.

Likes

Comments

Natten den 27 augusti 2014 startade mina värkar runt 23 tiden, men det var inte så intensiva. Så jag underhöll mig för att inte tänka på det. Framåt 03 började dem göra ondare och jag klockade dem, då va det 4-5 min emellan. Då tänkte jag att det va lika bra att ta en alvedon och försöka somna. Jag somnade inte för värkarna blev bara starkare och mer intensiva. Vid 09 tiden så avtog det och jag fortsatte dagen som planerat.


På kvällen den 28 augusti kl: 23 började värkade komma igen, men denna gången var det inte alls som förra. Denna gången fick jag rejäla värkar på direkten. De blev bara starkare och gjorde mer ondare. Ca kl: 04 fick Philip ringa in till förlossningen då jag inte orkade stå ut med det längre eftersom att jag inte hade sovit något natten innan. När vi väl var framme vid NÄL fick vi sitta och vänta i väntrummet 10 minuter. Sedan fick jag komma in på ett undersökningsrum. De kollade om jag va öppen något och hur mycket av tappen som var kvar. Tappen var helt utplånad och jag va öppen 4 cm. Jag blev inskriven kl 04:35 och fick yttligare sitta och vänta i väntrummet så att de kunde hitta ett rum åt mig, förlossningsrum 7 fick det bli. 05:30 kommer en barnmorska in för att starta CTG för att kolla Odds hjärtslag. Jag fick en värmekudde och två alvedon när hon ändå var där inne. 09:14 kommer barnmorskan in igen för att kolla CTG eftersom att mina värkar avtog igen. Därefter bestämde vi att jag och Philip skulle ta en promenad, så vi gick runt hela sjukhuset till cafeterian för att ta en fika. Efter vi hade fikat gick vi yttligare och vi var tillbaka 12:30. Jag åt lite och sedan gick vi till pressbyrån igen för att Philip behövde äta också. Vi kom tillbaka vid 2 tiden för CTG kontroll och allt såg normalt ut. Ja, vad dom kallar normalt för vet jag inte, haha. Inga värkar har alltså kommit sen vid 9 tiden. 18:15 kör dom yttligare CTG för att kolla sammandragningarna. Runt 19 tiden börjar värkarna komma tillbaka och jag bestämmer mig för att ta ett bad. 19:30 kommer en barnmorska in och säger att vi måste flytta in till ett BB rum för att avdelningen var belastad. Nu är kl 22:56 och jag har värkar 2 min emellan. De kollade hur öppen jag var och då var jag 5 cm öppen. De börjar planera att ge mig en sovdos men efter mer planering så får jag 2 alvedon istället som smärtlindring.


Det övergick till den 29 augusti och jag har inte tagit någon mer smärtlindring. För att få fart på förlossningen så tar de hål på hinnorna kl 01:50. Efter 2 timmar ber jag om TENS då jag måste få något, jag hade TENS i kanske en halvtimme och det fungerade inte alls så jag bad om lustgas. Det fungerade inte heller då jag spydde som en kalv av den. Barnmorskan frågar om jag ville ha EDA och jag tackar ja, jag va så utmattad och borta vid detta laget. I samband med detta sätts en elektrod på huvudet.


06:26 började mina krystvärkar men jag fick inte krysta för att det fanns ingen ledig läkare. 06:32 säger barnmorskan åt mig att börja krysta ändå för att hjärtljuden gick ner alldeles för fort. En barnmorska springer och hämtar läkaren för att Odds hjärtljud hade gått ner yttligare. Läkaren fick använda en sugklocka för att få ut han så snabbt som möjligt och vid det här tillfället ligger Odds hjärtslag under 80 slag/min. 06:44 kom en pojk ut på 4070 gram, 52 cm lång och ett huvudomfång på 37 cm. Men det är inte slut där.


Barnmorskan och läkaren springer ut med Odd till ett akutrum för att stabelisera hans andning. Jag förstod inget alls och jag frågade en annan barnmorska vad det är som pågår. Svaret jag fick va att det behövde stabilisera andningen. Under denna tiden så försöker de få ut moderkakan, det tog säkert en kvart innan den kom ut själv. 10 minuter efter att det hade sprungit iväg med Odd kom dem tillbaka och började förklara att han hade navelsträngen 2 varv hårt virad runt halsen och fick ingen luft efter att dom hade dragit ut han.


Likes

Comments

Ja, ni ser vad rubriken lyder. Idag är det 1 mån och 1 dag sedan Odd gjorde sin första operation. Allt har läkt fint och allt har gått bra. Han är så fin, eller ja, han har alltid varit hur fin som helst!

För och efterbilder!


Likes

Comments

Jahapp på fredag fyller jag 20, känner mig rätt gammal. Om ingen skulle ha påmint mig om att det var på fredag så skulle jag nog missa det totalt. Jag har inte firat nått på flera år. Får väl se om det blir party ☺

Odd mår bättre nu iaf, han kan få ont någon gång men det är ju inte så konstigt.

nu hör jag en bebis som gråter så måste avsluta, brb

Likes

Comments

Nu är Odds operation klar. Vi är inne på dag 2, sakta och säkert börjar han återhämta sig igen. Mammas fina snutte sparv ♡ ☆

Dagen innan Odds operation så fick jag ett mf. Jag va så taggad på en liten till.. klart man blir ledsen och upprörd, men Odd behöver mig nu, mer än någonsin! Så har inte precis tid med att vara ledsen för den saken, alla mina vakna minuter går till Odd, för att han ska må bra. 💕

Likes

Comments

Vad fasiken gör jag vaken nu?! Kan inte sova, varmt, törstig, det kryper i benen och en orolig mamma! 😐

På måndag ska Odd opereras, jag vill inte! 😢 det är såå mycket som händer just nu, lite av sakerna kommer jag inte skriva ut ännu. Jag MÅSTE fokusera på min lilla sparv just nu som kommer att få några tuffa veckor framöver.

Odd känner av att nått är på gång tror jag, han är som en treåring i trotsåldern.. han kastar sig bakåt om han inte får som han vill, dunkar huvudet i allt han kan när han blir arg 😕 ska nog köpa en hjälm till honom, så att inget allvarligt händer!

Odd kan iaf sitta själv nu, rulla från rygg till mage från mage till rygg, han har till och med börjat krypa! 😍 häromdagen så tog han tag i mitt ben och ställde sig upp, blev rätt chockad då! 😲

ska iaf försöka sova nu, night ppl!


Likes

Comments

Slänger in en muppbild på mig och en bild på hela min värld!


Likes

Comments