ventilation

Jag har funderat det här med bra ventilationer, och hur viktigt det både hemma och på jobbet , inte minst på dagis och skolor. Det är viktigt med att se till så man inte har hög luftfuktighet inne för att man inte ska får mögelskador på ytor och inredning. Kan ge allergier. Har man en bra ventilation så tar det bort matos, lukt och även skadlig gas. Har man en dålig ventilation inne kan det visa sig som kondens på kalla ytor som fönster , kallvatten ledningar och även på möbler . Små barn är känsligare än va vuxna är så de har större risk att utveckla allergier av mögel och dålig lukt. Man kan läsa mer om hur viktig det är med bra ventilation på Ventilation.se på fliken om ventilation. De ger en bra råd på vad man ska ha för ventilation och hur man går till väga.

Finns en massa bra produkter att välja på som till och med skorstensprodukter ! Finns såna här smarta vindflöjel man kan sätta på skorstenen , de fungerar som regnskydd och ser faktiskt stilfulla ut med att ha på sin skorsten, tyvärr har jag ingen skorsten på mitt hus........ De ger även bättre drag i skorstenen.

Jag har krypgrund i mitt hus och tänkt att skaffa en krypgrundsavfuktare , går även att sätta i vindsutrymmen med. Men jag tänkte att det vore nog inte så dumt att ha en i krypgrunden för där blir det fuktigt och kan då lätt bli mögel . Läste även att det finns något som heter trygghetsvakten till krypgrund som ska hålla fukt, lukt och mögel borta och även har låg energiförbrukning så nu fick jag lite att tänka på här.

Jag kommer att sätta mig och läsa noga och ta mig en riktig funderare för det är faktiskt viktigt med bra ventilation och jag tänker på mina barn och på mig , även på mitt hus som man ska bo i många år till.

  • 63 visningar

Gillar

Kommentarer