Ljust!

Nu så ! Är det klart färgen är upp i min läshörna ❤ Nu ska det bara bokhyllor och lampa upp , längtar. Har inte hittat någon fåtölj än så , men funderar på att ta en tur i helgen till chili. Spana bara lite hmm. Sen ska jag hitta lite tyg och nu kan jag se vad för färg jag ska ha , åt det vita hållet. Men vill inte ha bara hel vita , får se vad jag hittar. Just nu är det lite rörigt står påsar med böcker överallt , två hyllor som bara e mal placerade det är lite stökigt.

Sen har jag även haft turen att testa ett hem larm fritt i tre månader för att se om det är något att ha och sen bara 98kr i månaden och jag gillar det skarpt , lätt att sätta ihop själv och lätt att lära sig. Men det finns en sak man kan trycka på så att när man är hemma själv så ska det bara larma om någon öppnar dörren , men rörelse larmet gick i gång ändå mitt i natten så de ringde hehe , så vi får kolla upp så vi inte har gjort fel.. Det finns massa roligt att köpa till så ska shoppa lite till det från TACT Sweden hemlarm.

Lite jobb i helgen , inte många timmar eftersom jag bara jobbar 25% , och nu är det ju en insatt oxså för mig så jag går utöver , ska bli intressant och se . Tabletterna jag har fått gjort mig helt konstig, yr , trött och lite annat som inte går ens att beskriva som tur är ska jag träffa honom på måndag , men det är skönt att vara på jobbet igen och träffa lite folk .

Min man fyller år snart med och barnen fick välja varsin present till honom från en sida , hehe och skoj och se hur de faktisgt tänkte på honom. De har kommit så ska hämta ut det någon dag . Så fina saker hehe .

Har fått läst lite böcker nu , men inte så mycket som jag har önskat eftersom jag pluggar så kommer det emellan, men nu ska vi läsa en i svenskan.

Dolken från Tunis av Agatha Christie. Den berömda Hercule Poirot åtar sig ett ovanligt brutalt mordfall i den lilla byn King's Abbot. En man hittas död i sitt hem med en mycket ovanlig dolk i ryggen. Fallet tycks olösligt men han får ovärderlig hjälp av doktorn i byn, som ger honom en av de viktigaste ledtrådarna. Jag bara älskar hennes böcker , dessa är så perfekta nu på hösten när regnet strilar och med levande ljus. Hon skriver så detaljerat och så miljörikt så klart en 5 av 5.

En skopa kärlek av Sophie Kinsella. Samanta Sweeting är nykläckt jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och satsar allt på bli firmans yngsta delägare någonsin. Men när hon en dag begår ett misstag som hotar hela hennes karriär ställs allt på sin spets. I stället för att stanna och försöka fixa till det flyr hon kontoret och hoppar på närmaste tåg utan att se vart det går. Hon kliver av vid en okänd station, går på måfå fram till ett hus och ringer på dörren. Familjen som öppnar tror att hon söker jobb som hembiträde och utan att veta hur det gick till har Samantha ett nytt jobb. Problemet är att hon trots en Cambridgeexamen och ett IQ på 158 inte har en aning om hur man sätter på en ugn . Samantha gör allt för att hålla sin bakgrund hemlig, samtidigt som hon kommer familjen allt närmare in på livet. När hon även lär känna den trevliga trädgårdsmästaren kompliceras allt ytterligare. Alltså jag vet inte , jag tyckte den var lite tråkig skriven och kändes så tom när man läste , visste det fanns bitar man skrattade och kändes oki men så dalade det , inget för mig fast den fick 3 av 5.

Återstod av dagen av Kazuo Ishiguro. Romanen om mönsterbutlern Stevens som ger sig iväg i sin husbondes bil på sitt livs första semester har blivit en modern klassiker. Författaren låter med ojämförlig mästerligt den korrekte butlern ta läsaren med på en resa genom den engelska landsbygden 1956. Och genom sina egna minnen. Återstoden av dagen är en sorglig och humoristisk betraktelse över den vanliga människans demokratiska ansvar och en skarpsinnig och ironisk berättelse om missriktad idealism. Författaren vann nobel priset i litteratur , så vi valde denna bok i bokcirkeln. Den lät intressant men så dyster och så mycket grubblerier det va och den här butlern som inte kunde släppa taget om sitt jobb och så tråkig att läsa emellan åt , visst miljöbeskrivningen är bra men inte resten. 3 av 5.

Ha en härlig torsdag och ta det lugnt.

  • Böcker
  • 46 visningar

Gillar

Kommentarer