Hänt mycket nu !

Det har varit full rulle här , med jobb och sjuka barn , så nu hoppas jag att idag är sista vab dagen ! Har bara sen 3 arbetsdagar kvar , sen börjar min semester. På Söndag flyger jag till Grekland, Aten. Hälsar på min mamma som bor där sen 3 år tillbaka. En hel vecka med skoj och fira min 35 års dag och umgås lite med svägerskan ! LÄNGTAR :)

Jag ska också börja på en ny arbetsplats i maj. Jag ska lämna mitt gamla arbetsplats efter 16 år , till ett helt nytt och närmare mig, närmare mina barn. Det tar bara 30 min att cykla till och sen närmare gymmet . Jag ska jobba med samma inom äldrevården, men kände att jag behövde bryta upp från det gamla nu. Visst jag kommer att sakna mina arbetskamrater och de som bor där. Men jag har känt mig så rast lös det sista och behövde något nytt. Sen kommer jag känna några där men aldrig jobbat med dem förutom en. Detta ska bli skoj!

I dag kommer det ner så fina och stora snöflingor, älskar det . Men mina små änglar få hålla sig inne idag med så inte de blir sjuka på en ny vända. Mitt i all dessa sjukdomar , min sjukskrivning och tuffa tid , ja man ska ju inte vara frisk helt ut så har min man fått reda på att han har reumatism :( . På grund av sin uc som är en tarm sjukdom! Så imorgon ska han till reumatism sjukgymnast på sjukhuset ........ Men vi hoppas att det går bra.

Men nu ska vi försöka vara friska och se fram emot nya jobbet och sen börja med träningen igen som hela tiden skjuts upp på grund av andra saker hela tiden. Nu kör vi och imorgon ska köra spinning !!!!!! Men massor av böcker har ju fått bli lästa , mm underbart !


Blodmåne av Marcus Lutteman : En internationell thriller om den illegala handeln med noshörningshorn som idag betingar ett högre kilopris än både guld och kokain.
EN NOSHÖRNINGSHONA dödas brutalt på Kolmårdens djurpark medan svenske rockstjärnan Rob Chasey roar sig med att trasha hotellrum i New York. Några timmar senare finner han sig själv på den sydafrikanska savannen, mitt i en global härva av smuggelkarteller och korrumperade diplomater. Där visar det sig att han själv är främsta villebrådet, och att den enda han kan lita på är den omutligt vackra parkskötaren Thabisa. Helt oväntat hittar Rob Chasey ett motangrepp frågan är bara om det även kan rå på det syndikat som ligger bakom mordet på den svenska noshörningen. Den började väldigt bra och spännande, men sen blev den bara seg . Visst hemsk historia , men jag fastnade inte för den. 2 av 5 i betyg.

Luftslott av Sheila O`Flanagan : Carey Browne jobbar som flygledare på Dublins flygplats och är van vid att hantera oförutsedda händelser. Så när Ben Russel, en man hon känt i bara fem minuter, friar, tar hon hand om situationen lika lugnt som vanligt - och tackar ja! Till hennes vänners skräckblandade förtjusning... Trots vännernas tveksamhet och ett kyligt mottagande från Bens syster, Freya, så är Carey fast besluten om att få äktenskapet att fungera. Hon vet att hon funnit sin själsfrände. Om folk bara kunde lämna dem ifred. Men det verkar som om Ben inte har varit helt uppriktig om sitt förflutna och Carey börjar snart undra om hon inte begått ett stort misstag. När allt kommer omkring så måste det bara vara för bra för att vara sant. Lite samma här att den började väldigt bra sen planade utför , lite tråkigt för att den kunde säkert varit mycket bättre men den blev bara tjatig i slut ändan men den fick ändå 3 av 5 i betyg.

Låt mig ta din hand av Tove Alsterdal : Natten mot valborgsmässoafton störtar Charlie Eriksson ner från en balkong på elfte våningen i Jakobsberg. Bakom sig lämnar hon ett liv av droger, kaos och ouppfyllda drömmar. Polisen avskriver dödsfallet som självmord. Samma natt vandrar Riddarn genom Jakobsbergs centrum, en tilltufsad man som hävdar att Olof Palme fortfarande lever. Han ser Charlie komma ut från en nattklubb tillsammans med en man som beter sig hotfullt - men vem skulle bry sig om det vittnet? Helene har lämnat förorten. Hon har suddat ut sin bakgrund och brutit med familjen: en mamma som övergav dem, en pappa som drack och syrran som inte kunde skilja på verklighet och fantasi. Men vem var hennes syster Charlie egentligen? Tog hon verkligen livet av sig? Och vad gjorde hon i Buenos Aires fyra veckor före sin död? Det visar sig att Charlie hade kommit ödesdigra hemligheter farligt nära. Spåren leder henne tillbaka till 1970-talet när deras mamma förälskade sig i en argentinsk flykting och försvann. I sin jakt på sanningen konfronteras Helene med en brutal del av historien som går djupare in i hennes eget liv än hon någonsin kunde ana. Jag hade läst en annan bok av henne som var väldigt bra. Men började läsa denna , visst den har en spännande historia men det var så mycket hoppande och jag fick inte riktig sammanhang av den så den föll pladask så denna fick bara 2 av 5 i betyg.

Agenten av John Grisham : Under sina sista timmar i Ovala rummet benådar den avgående presidenten en ökänd Washington-agent, Joel Backman, som tillbringat de senaste sex åren i ett federalt fängelse. Vad ingen vet är att presidenten gör detta efter enorma påtryckningar från CIA. Det verkar som om Backman under sina glansdagar lyckats få tillgång till hemliga fakta som äventyrar världens mest sofistikerade system för satellitövervakning. Backman smugglas i tysthet ut ur landet i ett militärt transportplan, förses med ett nytt namn, en ny identitet och ett nytt hem i Italien. När han väl är där kommer CIA att läcka information om hans vistelseort till israelerna, ryssarna, kineserna och saudierna. Sedan är det bara för CIA att vänta. Någon möjlighet att Backman kommer att överleva finns inte. Frågan är bara: vem kommer att döda honom? Denna bok kunde jag inte släppa , han skriver så lätt lästa böcker men samtidigt så bra. Han kan skriva så att det trollbinder en solklar 5...

Carol av Patricia Highsmith : Therese Belivet, 19, drömmer om att bli scenograf och jobbar extra i en leksaksaffär. En dag expedierar hon en elegant kvinna och tillsammans hittar de en julklapp åt kvinnans dotter. Kvinnans namn är Carol Aird. Therese får impulsen att skicka henne ett julkort, vilket blir början på en passionerad kärleksaffär - men som också gör att Carol riskerar förlora vårdnaden av sin dotter. Maken har hyrt en privatdetektiv som förföljer kvinnorna och buggar dem. En väldigt intressant historia som kunde mycket väl vara sann . Att folk hade såna syner om man älskade en person som var av samma kön! Att man kan förlora sina barn på grund av det. Vi skulle läsa denna bok i Go`kvälls bokcirkel. Jag tyckte den var ledsam men jag blev mest irriterad att en sån äldre kvinna kan utnyttja en sån ung tjej. Men det var allt typ för mig var det bara en vanlig kärleks historia typ. 3 av 5.

Begynnelse av Dan Brown : Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att ”förändra vetenskapen för alltid”. Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, var en gång Langdons student. Nu hävdar han att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor. När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana. Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i kaos. Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara måltavla för en okänd fiende som inte skyr några medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptäckt når dagens ljus. Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenordet som skyddar Kirschs hemlighet innan det är för sent. Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism. Jag älskar han andra böcker även denna. Da vinci är ju självklart bäst. Men jag blev så till mig när han släppte den , men lite besviken som en kompis sa att det är inget nytt i historien. Den kändes som de andra samma sak händer typ men man fastnar och spännande därför får den bara 4 av 5 på grund av det men värd att läsa!Gillar

Kommentarer