Ekonomin i livet

Jag har funderat nu och tänkt lite fram och tillbaka , visst det är inte alltid så lätt att hanka sig fram i dessa tider med barn och jobb . Sen är allt så dyrt med , som med bil eller fixa något hemma , till och med måla om huset. Nu när jag ska upp och ta körkort i Säffle i 2 veckor och detta kommer att kosta en hel del och vi kan bara spara till en viss del av det . Så tittat runt lite och fastnat för en sida att ta ett litet lån ifrån meddelandelån som jag skriver detta inlägg tillsammans med, vet att man ska vara försiktig med sånt och bara ta så man kan klara av det .

Sen jätte viktigt att man tänker sig för innan man tar ett lån. Har vart med om att tvättmaskin gick sönder och det var jul och det löst man snabbt och enkelt men sen såg jag till att betala av det så fort som möjligt , och att man kanske inte tar mer än ett lån i taget . Sen finns det dom som har mer tur i livet som aldrig behöver ta ett lån och vet inte hur det känns när man står där och det inte räcker till ! Jag tycker det kan underlätta ibland att man får möjlighet att kunna ta ett lån när man behöver . Sen kan man alltid vända sig till den bank man har och få hjälp av , men det kan ta lite längre tid och man kanske behöver pengarna snabbt , att bilen har gått sönder och står där med flera tusen i räkning!

Men som sagt var man ska inte ta lån om man inte har råd !

Jag har faktiskt tagit ett snabbt lån för att köpa flygbiljetter när jag åkte till Grekland sist för att de var så billiga just då , men jag betalade av dem så fort jag fick pengar till det , eller när vi behövde ett party tält i somras till 18 års festen men där betalade vi som sagt var också av så fort vi fick råd . Vad jag menar är att man kan behöva saker som man inte har råd med just då och kan lösa det genom på detta sätt.

Jag måste bara tillägga igen att jag tycker inte om att ta lån men ibland går det inte ihop , jag tar alltid så mycket jag vet att jag klarar av och jag tänker ett tag innan jag gör det . Men detta är upp till var och en , men tänk er för innan bara så ordnar det sig :)

Gillar

Kommentarer