Att våga ?

Till att börja med , vilken underbar julfest vi var på i lördags , de ordnade en julfest på det gym vi går på. Fast har inte tränat på ett tag och ja jag har gått upp 8 kg och känner ångesten kryper i mig för att jag har tillåtit mig sjunka så och inte orkat på grund av allt som har varit. Men nu har jag börjat med mat schema men har frihet på lördag , inte vräka i sig men äta lite som jag vill ha! Men iallafall denna julfest , lite knytkalas att alla tog med sig litet eget. Vi hade med oss lax , hemmagjorda köttbullar , kalvsylta och vörtbröd mm och en hade med sig finsk rotfruktsgratäng som de har till julbordet och den var god! De delade upp oss i två lag så hade vi olika tävlingar och mmm vi förlorade med 4 -0 ! Men så trevligt fick träffa nya människor och även de som har gymmet och det var länge sen men nu ska vi ta nya tag och nytt år med en Greklands resa !!!!!!!

Men sen kommer vi till den punkten , att som människa måste våga saker lite mer , att kunna förändra sig . Varför är vissa så oroliga för förändringar ? Och hur kämpar man mot negativa människor , att våga tycka som man vill! Alltså visst man kan vara negativ , jag kan vara det men samtidigt kan man vara öppen och testa det nya funkar det inte , ja då kanske man kan återgå eller? Man vet inte förrns man har testat eller ? Men att kunna vara positiv när det är så mycket negativ är frågan ! Visa att en förändring inte är så farligt kanske och sen detta att man har redan bestämt sig att ogilla något som kanske inte ens stämmer för man har dragit för snabba slutsatser !!!!!! Hur får man bort detta negativitet är min fråga ?

Jag försöker själv se positivt nu i förändringar själv och till och med kunna göra saker som jag aldrig hade vågat innan , vi får se , jag har alltid varit rädd för att träffa nya människor men jag måste våga och jag ger mig in i det men tar det sakta ! Det värsta är att dessa negativa personer ser bara problem och sänker oss till att tro det är nog så , men känner att det inte är rätt men de är så starka i sin tro och övertalar folk att så är det. Men själva verket så vill de själva inte säga högt var de tycker och tänker ...... Vill att andra ska göra det ?

Men nu ska vi tänka positivt och försöka andas stark energi , åh snart underbara julafton och snart jobba fullt ut , längtar !!! Snön regnade bort igår , men i dag kommer det stora fina snöflingor , love it !!!!!!!

I dag ska jag prata med två nya människor jag aldrig pratat med innan bara chattat med och detta var min värsta mardröm förr men idag kanske jag vågar ta ett nytt steg vem vet !

Och fått läst 3 underbara böcker :

Monogram morden av Sophie Hannah ( Agatha Christie ). London, 1920-tal. Under sin sedvanliga torsdags-middag på Pleasant’s Coffee Shop råkar Hercule Poirot på Jennie. Hon är jagad, rädd och påstår att hon kommer att bli mördad, men att mordet på henne är det enda sättet att skipa rättvisa. Samma kväll inträffar tre mord på det eleganta Bloxham Hotel. Tre offer påträffas i tre olika sovrum – vart och ett med en manschettknapp med ett monogram i munnen. En släkting som fortsatt skriva i Cristies spår och hon har gjort det jätte bra. Lika mysig och spännande , den lätet ut för fort ! 5 av 5.

I tystnaden begravd av Tove Alsterdal. Lars-Erkki Svanberg, en gång Sveriges snabbaste skidåkare, slås ihjäl med sin egen yxa på gården Rauhala hemma i Tornedalen. I ett trapphus i Sankt Petersburg skjuter en rysk gangsterledare sin närmaste vän, och flyr mot gränsen. Katrine, som just har fått sparken från Sveriges Radio, upptäcker att hennes mamma inte är den människa hon trodde. I byn Kivikangas långt uppe i norr finner hon sanningar som tystats ner i generationer. Medan midvintern långsamt släpper sitt järngrepp över Nordkalotten dras deras historier allt närmare varandra, tills allting slutligen löper samman i den utkylda mangårdsbyggnaden på Rauhala - ett namn som betyder lugnet, friden. Denna var utvald i Go kvälls bokcirkel , som går på tv:n på tisdagar . De ordnar läs schema , men denna var så bra så svårt att hålla efter schemat. Passade så bra in när snön låg på marken och kylan som viner omkring en. Och denna gång togs en av mina kommentarer upp med, lite spännande . Bara synd att han ska sluta som programledare. men väljs en ny bok i januari till cirkeln. Spännande! 4 av 5.

DET av Stephen King. Den lilla staden Derry i Maine ser ut som den typiska amerikanska småstaden trygg och sömnig med sina villaområden, snabbmatsställen och affärer. Men det är bara på ytan. I kloakerna under staden finns något som ligger på lur och iakttar. Där finns ondskan. Där finns Det. En gång på femtiotalet samlade ett kompisgäng sina krafter och trotsade Det. Förenade av känslan av att vara misslyckade och utstötta, lyckades de driva ondskan och skräcken tillbaka till de mörka djup där den hör hemma. De lovar sedan varandra att samlas igen om Det någon gång skulle komma tillbaka. Många år senare, när en serie ohyggliga mord och gåtfulla försvinnanden på nytt skakar Derry, lyfter så Mike Hanlon telefonluren och kallar på sina barndomskamrater. Alla lämnar sina hem och familjer, sina vardagsbestyr och karriärer, för att ännu en gång trotsa skräcken och möta Det. Jag är ett fan av honom , älskar hans böcker och hade faktiskt aldrig läst denna , men sett den gamla filmen , och den nya är tydligen uppdelat i två delar men ska nog se den i framtiden. Men boken var inte så spännande , men det var nog för man visste vad som skulle komma . Men får ändå 5 av 5.


Vill önska er en trevlig torsdag och försök se lite positivt även om det inte blir bra ändå , man vet inte förens man har provat !

  • Böcker
  • 162 visningar

Gillar

Kommentarer