Det är onsdag, det är dags för ännu en kväll i danssalen. Regnet öser ner där ute men inne på dansakademin skiner solen konstant. Ute är det kallt men vetskapen om att jag snart ska få dansa mig varm gör den kommande vintern lättare att acceptera. Oavsett hur dagarna mina ser ut vet jag att jag har en toppenkväll på mitt favoritställe framför mig, nästan varje dag. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, söndag har jag garanterat ett bra avslut på dagen och det känns kanon!

Ps. Latin funk (onsdagar 18-19) är bara en av de supergrymma klasserna som går att ta ikväll. Kom och dansa loss på Skånes största dansskola!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dancehall kommer alltid att ha en speciell plats inom mig. Dancehall var den första stil, bortsett från barndans & fitnessklasser (zumba och soca), jag började med. Ett bra tag var det den enda kurs jag tog på Malmö dansakademi och musiken var den enda jag lyssnade på, jag var helt fast.

Med tiden började jag ta mig utanför min trygghets zon, utforska dansvärlden och testa nya stilar. Jag insåg att jag med mångsidighet fördubblade möjligheterna att dansa och då fördubblade jag även glädjen. Det öppnades massa små världar; bollywood-världen, salsa-världen, reggaeton-världen osv. och kärleken till de alla var och är oändlig. Plötsligt upptäckte jag att stilar som jag förut aldrig kunnat få för mig att testa, kändes mer än rätt för mig. Flera av dessa stilar är sådana som jag idag uppträder i, såsom bollywood och salsa! Trots att kärleken till alla dessa blandade stilar är stor så kommer dock dancehall alltid kännas "hemma".

Jag är inte alls lika duktig på dancehall nu som förut, jag tror inte heller att det är den stil jag är mest förtjust i längre; men det är den stil som får mig att känna mig trygg. När jag någon gång får en svacka inom dansen så vet jag att en dancehall-klass med sköna moves och grym musik kommer att lyfta upp mig igen. Precis som att man ibland kan behöva komma hem, dit man kommer ifrån, för att samla nya krafter igen behöver jag ibland dansa dancehall, ladda om batterierna för nya utmaningar och inte tänka på annat än att ha kul. Ni kan därmed förstå att jag minst sagt är överlycklig att dansakademin har en ny grym lärare, vid namn Felicia, som jag redan nu vet kommer att få all min dancehall-kärlek att blossa upp på nytt. Hennes afro- och dancehall klasser är ett absolut måste på tisdagar! Hoppas vi ses i danssalen.

Likes

Comments

Öppethus har pågått hela veckan och det har varit full fart. Som att inte det var tillräckligt har det även varit uppträdande på Malmö live som för övrigt sändes i live tv på flera olika kanaler samt modellande på Emporia fashion weekend. Bikbok, sweet love sugar och lexington var bara några av de få märken/butiker som de dansande modellerna från Malmö dansakademi fick äran att visa upp. Jag hoppas och tror att ni är spända på att få se massa material så i väntan på alla fräcka videor från Let's plays cat walk bjuder jag er på lite bilder som jag tog på de fina modellerna under lördagens event!

Likes

Comments

Öppethus hösttermin 2017 är officiellt här och danssalarna är fulla med sprudlande glada elever redo att ta sig an alla klasser som inte redan hunnit bli fullsatta. Reggaeton (som ni ser ovan), dancehall, salsa, magdans, balett är bara få av de kurser som erbjuds så det är inte särskilt konstigt om beslutsångesten är på topp. Som tur är kan man tack vare öppethus prova sig fram i djungeln av stilar för att sedan bestämma sig vilka kurser man till slut väljer att anmäla sig till. Ta en extra titt på onsdagens öppethus schema och sedan ses vi ikväll, på Skånes största dansskola, där vi fortsätter att leta efter våra favoriter i danssalarna!

Likes

Comments

Expo salsa 2016!
Expo salsa 2017!

För ett år sedan följde jag med till mejeriet i Lund för att filma bellasitas uppträdande på expo salsa. "Wow så häftigt" minns jag att jag tänkte genom hela framträdandet... "jag vill också lära mig salsa och få stå på scen och skina så som bellasitas-tjejerna gör!"

I lördags var jag tillbaka på samma plats och samma event, men med en annan uppgift. Igår stod jag inte bakom kameran utan framför, jag stod inte bland publiken utan på scen. Det var min tur att, tillsammans med bellasitas student team, få visa vad vi lärt oss under den korta men grymma tid vi tränat och lärt oss av Bella & Mariano!

Som en av tjejerna i babysitas, som vi kallar oss, gick jag upp med en enorm tacksamhet på scen. Tacksam över att få möjligheten att utvecklas och växa som en del i ett av Bellas tre salsateam. Tacksam över att få se "storasystrarna" i Bellasitas semi pro team briljera på scen. Tacksam över att få inspireras av Team MarBella. Tacksam över att ha lärt känna ett helt gäng med underbara människor som alla guidar mig på vägen. Men mest av allt tacksam över att jag för x antal år sedan satte min fot på Malmö Dansakademi där lyckligtvis Bella hittade blyga lilla mig, hjälpte mig att veckla ut de vingar jag inte ens visste att jag hade och fick mig att påbörja resan om hur man lär sig att flyga!

Likes

Comments

Samba samba samba, en stil som får dig att le genom regn och solsken. I juli månad dansade Bellasitas (showgrupp) samba till live batucada musik med fantastiska slagverskgrupper på stadens gator. I Limhamn tillsammans med sambatuque och i landskrona med Kuru Mapu. Energin var sanslös och trots att det dansades i timmar med klackar på ett inte allt för dansvänligt underlag så var det full ös och leenden i mängder genom hela karnevalståget. Det är stunder som dessa som får en att känna sig riktigt riktigt levande!

Likes

Comments

Jag satt och ögnade igenom lite bilder när en superstark tacksamhet slog över mig. Tacksamhet, glädje och kärlek över hur bra vi på MDA har det och hur mycket vi jämt lär oss om varandra och andra. Tanken som slog mig när jag hittade bilderna ovan var "Det är det här stunderna jag lever för" och ju mer jag tittar på bilderna förstår jag att det faktiskt är så!

De härliga människorna som poserar ätandes vattenmelon är några av de elever/lärare som hjälpte till på vårens barnshow för inte så längesedan. Vi blev tillfrågade i sista minuten då det visade sig bli en mycket större show än väntat (så kul att det är så många små som väljer att ta sina första danssteg på dansakademin!!!) och trots det gick allting supersmidigt. Alla hade olika roller - ta fram fika, ställa i ordning, ta närvaro, ta hand om de små blivande stjärnorna, fotografera, filma osv. Alla hjälpte alla, alla hade kul och allt gick bättre än förväntat!

Det jag försöker få fram är att det finns en helt otrolig gemenskap och stark vilja att hjälpa till på dansskolan som bara växer sig större. Aldrig förr har jag sett så många människor från olika kulturer och länder, med olika bakgrund och framtidsplaner, i åldrar från 3-100 sammarbeta och ha kul tillsammans. Jag lever för att hjälpa och stärka andra och låta mig själv få samma sak tillbaka, därför vet jag att jag hamnat precis rätt. På MDA lyfter vi nämligen varandra både i danssalen och utanför. Vi siktar mot stjärnorna men eftersom håller ihop kommer vi mycket längre än så!

Likes

Comments

Team MarBella/Bellasitas i Italien!
MarBella, dominikanska republiken!
Team MarBella i Orlando!

Dansa, pausa, dansa pausa - lite så blir det när du dansar på vårterminen, väntar in sommarterminen, dansar sommarterminen, väntar in höstterminen och så vidare. Är du med i en showgrupp finns det dock inget pausa, då är det bara dansa som gäller och möjligheterna är oändliga. Se bara på showgrupperna i främst salsa: Bellasitas och Team MarBella som på nolltid hunnit befinna sig i Italien, Dominikanska republiken och Orlando. Hur häftigt är inte det? Tävlingar, intervjuer, tv-shower, uppträdande - MarBella har minsann inga gränser!

Inte är det heller bara en sak som händer i taget, nej nej. Medan Team MarBella var och kammade hem priser i Italien var Obsession (främst hiphop) med i This is talent där de gick vidare till final!!!

När jag ändå är igång tycker jag att vi tar en lite shotout till skolans sex showgrupper som ständigt utvecklas tack vare fantastiska lärare och engagerade elever. Heja heja!!!
Obsession crew (hiphop)
Goodas crew (dancehall)
Dominators (jazz)
Bellasitas student team (salsa)
Bellasitas semi pro (salsa)
Team MarBella (främst salsa)

Likes

Comments

Såhär grymt kan det se ut när Anton undervisar street dance på mellan/avancerad nivå. Låt det bara sjunka in att detta var på öppethus, det vill säga FÖRSTA tillfället på terminen och alla gav redan allt. Hur kommer det se ut om några veckor tro? WOW!

Likes

Comments

På midsommar i Sverige hör ju regnet till men istället för att dansa små grodorna runt midsommarstången dansade Mariano, Richelle och flertalet andra människor bort regnet med lite salsa. Basic, side step, Mambo och så vips slutade det att regna. Även när det faktiskt öste ner så dansade alla på som om det var strålande väder, ni vet med Malmö dansakademi skiner ju alltid solen... hehe! 

Tidigare under dagen var det några bollywood-elever från skolan som stod för dansunderhållningen och det blev både show och workshop även då. Indisk bollywood-dans och salsa är kanske nya traditionen på midsommar i vårt mångkulturella Malmö från och med nu?

Glad midsommar från Malmö Danskademi!

Likes

Comments