Vi er bedre enn dette!

Velkommen tilbake!

Så var vi ferdig med det for denne gang, Kommunevalget. Jeg antar at du som leser dette innlegget har gjort en av to ting. Den ene tingen er mer riktig enn den andre og vi begynner med det som er riktig for alle. Naturligvis har du ignorert alle politiske debatter som de var reality-tv av verste sort, for sannheten er jo at akkurat nå så kan du ikke skille mellom Paradise hotell og Valg19 på NRK. Deltagerne er frekkere enn fy og viser ingen form for empati for hverandre eller det såkalte folket de liksom skal representere. Eller kanskje du har fulgt med på hva politikerne mener om innvandring, arbeidsledighetstrygd og bompenger. Og siden du er en jævla sosialist så sier du at ja til mer innvandring, ja til mer arbeidsledighetstrygd og naturligvis ja til mer bompenger finansierte veiprosjekt som aldri blir noe av fordi byråkratene skal ha lommepenger de og. Alternativt er du en rasist fra helvete og mener at norske grenser skal stenges for alt og alle, syke skal skremmes tilbake på jobb med at pengene kuttes ut og bompenger er en motbydelig utgiftspost designet til å holde de fattigste fattig. Husk i denne verden eksisterer det ikke noe som heter nyanser og derfor må du velge en side, du er ikke utstyrt med en prefrontal Cortex som kan ta avanserte beslutninger basert på erfaringer. Langt ifra, du er en dum drone.

Vent litt her!

Kanskje dette er akkurat som all annen politisk satire du har hørt de siste fire årene. Kanskje jeg ikke er noe morsom i det hele tatt og du sitter akkurat nå og føler deg krenket og en smule glad for at jeg har tatt meg friheten til å slenge dritt om «Motstanderen din». Kanskje du kokkelerer en hatefull ytring hvor du presiserer at jeg er en idiot som burde vært hengt med en stake i ræven. Hva vet jeg. Jeg er bare – Faen kan ikke bruke den unnskyldningen lenger. I så fall får jeg innrømme det, jeg er en idiot som liker å skrive. Og mitt skråblikk på samfunnet var morsommere før når det faktisk var et skråblikk med et humoristisk glimt i øye. Men når vi først har politikere som tilsynelatende har helt stab med folk som skriver idiotisk på sosiale medier, ja da er det ikke så gøy å prøve seg på politisk humor lenger. I realiteten så er jeg der hvor jeg vurderer å slutte og skrive om hvor bra vi har det i dette landet siden vi kan stemme på de vi mener burde styre landet. For vi har glemt det, vi skriver piss i kommentarfeltene og drapstruer politikere som gjør det de tror er best for våre byer, eller vårt land. Voksne mennesker er vi alle sammen og likevel skal vi gjøre det til en OL gren og se hvem som klarer å knekke den mentale helsen til motparten. Takket være internettet får vi vite alt med engang, så man får et inntrykk av at vi lever i farligere tid enn tidligere, mens det kanskje ikke er sånn i realiteten.

Nei, jeg har ikke tenkt å be alle sammen sitte og holde hender og synge kombaya, konflikter og uenigheter er normalt, det som ikke er normalt er hvordan vi uttrykker vår uenighet, skjerp oss! Ja jeg sier ikke Skjerp deg, for dette er et blogginnlegg som går ut til alle. Enten du sitter på den ene eller andre siden av det politiske spekteret. Fordi nå er det snart på tide at vi klarer å kommunisere på en måte som gjør at vi fremstår som den alderen vi faktisk er. Du er mer enn partiet du stemte på i år, du har andre verdier eller interesser som kanskje samfaller med mine. Sannheten er vel at vi vil jo alle det som er best for oss som en nasjon. Ja det er en klisje, men det er i det minste en klisje med ettertanke. Så enten du er sofapotet som lar demokratiet valse videre uten at du løfter enn finger eller et ivrig partimedlem som har stått i kø de siste dagene så ønsker jeg deg et Godt valg.

#Valg #kommunevalg #politikk #satire #komedie #humor #kåseri #essay #demokrati #debatt #debattkultur

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229