TRENGER JEG PILOTLESER?

Velkommen tilbake

Jeg mener, trenger jeg det virkelig? Så klart trenger jeg det – når tiden er inne. Spørsmålet som da er på sin plass å stille blir: når er egentlig tiden inne? Det er et spørsmål jeg ikke kan svare på enda, men det jeg derimot kan besvare er: kommer jeg til å lage min egen database når den tid kommer?

Riktig har jeg stilt dette spørsmålet i et tidligere blogginnlegg, men etter hvert som innlegget ble ferdig fant jeg noen alternativer og lot spørsmålet henge litt åpent i luften. I dag skal dette spørsmålet besvares.

Bilde:pixabay

Utfordringene

Jeg vil påstå at de fleste skribenter og musikere vil kjenne seg igjen i den angsten jeg skal til å beskrive. Redselen for at det man har produsert er så bra at når man viser det fram til en prøvekanin, så er denne så frekk og freidig at han stjeler hele prosjektet og får det publisert før deg. Jeg vil ikke tro at dette er en urimelig frykt – hvis den var det, hvorfor er det da noe vi er redd for? Sett fra et Darwinistisk synspunkt liksom. Frykt er jo den komponenten i menneskelig psyke som skal forhindre at man gjør noe som fører til skade eller i verstefall død (nå ja – man dør nok ikke av at noen stjeler ens prosjekter – selv om det i aller høyeste grad føles sånn.)

Logisk sett så er denne frykten urimelig (men sånn er det med alle følelser også – logikk er kaldt og følelsesløst), hvis vi et øyeblikk lar logikkens lupe fare over frykten, vil vi ganske fort se at den som stjeler kunstverket vil havne i problemer etter hvert – de vil for eksempel ikke være i stand til å utgi en oppfølger i samme serie – for du går neppe i samme felle igjen – gjør du det, så er du dumsnill.

Bilde: Pixabay

Men det er altså en grunn til at jeg skriver om denne frykten, jeg erkjenner nemlig ovenfor dere og meg selv at jeg har kjent på den. Skruppelløs kritikk har jeg ikke problemer med, slik kritikk vil styrke prosjektet. Det var den største utfordringen i denne sammenhengen, hvordan kunne jeg opprette en database på folk og samtidig formidle tilstrekkelig tillitt til dem som leser. Jeg gjorde mange forsøk på det innledende arbeidet av denne databasen. Jeg lagde et Google-skjema – skrev ned spørsmål som kunne bli aktuelle og stille den vordende pilotleser – Men da jeg til slutt skulle skrive en gjensidig tillitserklæring, meldte problemene seg. Det ble veldig ensidig på hvert forsøk.

Ordlyden hørtes skummel ut og kanskje litt i overkant pseudo-juridisk! Det ble lovet konsekvenser i det høye og det lave, og det var rett og slett ikke måte på. Konklusjonen ble derfor enkel: Jeg kan ikke stå til ansvar for opprettelsen av denne databasen – jeg vil rett og slett virke som en paranoid drittsekk med altfor store kontrollbehov. Dermed sluttet det eventyret med at jeg skulle lage min egen database. Men jeg var ikke fortvilet av den grunn, jeg hadde en alternativ løsning.

Bilde:Pixabay

Fremskrittene

Som nevnt visste jeg om alternative løsninger til dette problemet, den eneste og beste løsningen kom igjennom Forfatterskolens sosiale plattform. De har nemlig en tjeneste for akkurat dette tilfellet, som jeg straks skal komme tilbake til.

Forfatterskolen er et nettsted hvor du som forfatterspire kan melde deg inn og snakke med andre forfattere og forfatterspirer, stille spørsmål og få hjelp til diverse problemer du måtte ha ved skrivingen. Det er en gratis tjeneste, altså det vil si medlemskapet er gratis. Nettstedet tilbyr nemlig en rekke digitale kurs i løpet av året, hvor du kan melde deg opp.

Går du med en krimforfatter i magen? (seriøst spytt han ut – stakkars mann – nei da) Hvorfor ikke melde deg opp på krimkurset til Tom Egeland? Eller kanskje du har lyst å slå Georg R.R Martin ned i støvlene og skrive en enda mer episk Fantasy? Det er et kurs for enhver smak. For noen kan kanskje prisene være litt stive, men det er igjen uvurderlig informasjon man sitter igjen med og informasjonen kommer fra forfattere som har fått sine verk på trykk – ikke svidde forfatterspirer med blogg (les: Undertegnende – litt selvironi skader ikke)

Bilde:Pixabay

Men det er ikke alt, Forfatterskolen tilbyr nemlig en tjeneste til, Pilotleser.no. I svært korte trekk kan man si at Pilotleser.no er en tjeneste som åpner for kommunikasjon mellom forfattere og pilotlesere. Med dette mener jeg at hvis du leser veldig mye (la oss si : Krim) – så kan du bruke Pilotleser.no til å kommunisere med (krim)forfattere at du kan lese deres manus og gi tilbakemeldinger. På den andre siden av gjerde – finner vi kanskje du som skriver på en bok akkurat nå og trenger noen som kan lese og gi deg tilbakemeldinger – gjett hva? Gå inn på Pilotleser.no fortell om skriv et innlegg hvor du forteller kort om boken din, og snart vil noen melde seg til å lese og vurdere det du har skrevet.

Før publiseringen av dette innlegget tok jeg kontakt med Forfatterskolen for å bekrefte at det jeg har skrevet her er korrekt, da fikk jeg også høre et lite hvisk om at de for tiden er i innspurten av å lansere bedre løsninger på Pilotleser.no. Det skal bli lettere å gi tilbakemeldinger og det vil være den samme programvaren som offline versjonen av Easywrite. Disse løsningene vil sannsynligvis være klar for deg som bruker i slutten av september.

Forfatterskolen - slik registrerer du deg

Det første du gjør er å gå til nettstedet: Forfatterskolen.no

Dernest trykker du deg inn på «Min side». Her kan du registrere deg på to måter.

Den ene er via andre sosiale-medier (altså Via Facebook eller Google+)

Eller – hvis du er litt eventyrlysten:

Klikker du på Registrer.
Da kommer til en ny side hvor du kan fylle ut følgende informasjon:

Epost
Fornavn
Etternavn
Passord

Du må så bekrefte at du ikke er en robot, det gjør du sannsynligvis ved å klikke på noen bilder av forskjellig slag, (dette innlegget er skrevet høsten 2020 – det kan være at denne formen for bekreftelse er gammeldags og at man nå må gjøre andre ting for å bekrefte sin menneskelighet). Deretter trenger du bare å trykke på «Registrer deg» og presto du har nå en profil på Forfatterskolen.no

Avgjørelsen

Det er med andre ord slik at jeg ikke kommer til å lage den databasen jeg skrev om i – dette innlegget –, I alle fall ikke med det første.

Jeg har funnet et alternativ til den databasen, hvilket for øvrig er et alternativ for deg også. Registrer deg på Forfatterskolen og ta del i alle de tjeneste de tilbyr. Men tenker jeg at jeg gir meg her, og siden helgen er over oss straks er det på sin plass å ønske deg, min kjære leser en riktig god helg.

Bilde: Pixabay

En trist beslutning

Grunnet en overhengende fare for å bli utbrent har jeg besluttet at jeg må ta meg en pause fra bloggingen. Jeg slites mellom bloggen og utdannelsen – og som jeg har skrevet så mange ganger før, bloggen kommer på andre plass i slike situasjoner. Dette semesteret har vist seg å kreve mer av meg enn hva jeg har opplevd som krav tidligere, og derfor er det bare en ting å gjøre – det er nemlig å innfri kravene.

Hva betyr denne avgjørelsen?

Ganske enkelt, det blir ikke flere blogginnlegg i 2020, jeg setter hele bloggen på pause. På samme måte vil det heller ikke komme flere innlegg på sosiale medier (forutenom de jeg allerede har planlagt, det vil si det kommer noen videoer på Facebook utover høsten, men ikke mer enn det) – så det vil bli ganske stille fra min side nå. Jeg kommer selvfølgelig til å prøve å oppnå de resterende målene jeg skrev om tidligere i uken, men alt bloggrelatert blir lagt på is. Jeg regner med at jeg er tilbake i Januar, men jeg lover ingenting – det kan ganske enkelt være at bloggen blir lagt på is frem til jeg er ferdig våren 2022 (det er worst case senario – jeg kommer ikke til å slutte med bloggen, jeg trenger den for å holde meg noelunde i vater.)

Jeg vil benytte anledningen til å takke dere som tar innom og leser.

Liker

Kommentarer