Sjalusi og vold

Når vi vokser opp blir vi mer eller mindre plassert i båser når det gjelder kjønn, gutter leker med biler og jenter leker med dukker, sånn er det bare, liksom. Som gutt hørte jeg flere ganger de voksne rundt meg si: «Det finnes ingen grunner til å slå en kvinne» Nå ja, skal man være kynisk på det er det mange grunner til å slå, men er hvis man har noe mellom ørene så løser man konflikten heller ved å snakke sammen. Beskjeden er enkel når man vokser opp, man slår ikke, man slår IKKE jenter og man slår i hvert fall ikke barn. Noen eldre menn og kvinner vil kanskje påstå at dette er grunnen til at samfunnet går til helvete, samtidig som vi egentlig ser at generasjon prestasjon er de som ruser seg minst, fokuserer mest på skole og fremtid og det uten hjelp fra Herr Belte og fru Bjørkeris. I hele min oppvekst fikk jeg høre røverhistorier om hvordan frekke onkler og tanter hadde fått i oppdrag og klippe ned en pinne de kunne få ris i ræven med, disse røverhistoriene skulle motvirke impulsene mine til å bedrive faenskap. Jeg vet ikke om det hjalp, på slutt resultatet kan jeg bare se at jeg er en lovlydig borger som gjør mitt beste for å være en velfungerende del av samfunnet.

Da jeg i sene tenårene ble sammen med en jente var jeg langt i fra det modne mennesket jeg har blitt i dag. Jeg var en sjalu kjæreste, var hun med noen så jeg for meg hvordan hun var utro over en lav sko og ringte derfor så mange ganger som overhodet mulig, det var ikke en sunn form for sjalusi i det hele tatt. Jeg kan ikke huske om jeg var så ille at jeg plasserte henne i et tredjegradsavhør da hun kom hjem, men jeg hadde iallfall store problemer med at andre kunne stikke av med min «fangst». Merk deg at til tross for at jeg har vært sjalu mange ganger i det forrige forholdet, så banket jeg ikke opp eksen.

Alle lovnader om evig kjærlighet forsvant selvfølgelig med tiden, hvem pokker vil være med noen som mistenker alle for å være en mulig elsker. Ingen. Riktig, ingen ønsker et slikt forhold. Heldigvis har jeg i løpet av de siste seks årene endret meg. Jeg innså at min sjalusi hadde med min usikkerhet på meg selv som person og begynte derfor å jobbe med meg selv og fant snart en metode for å håndtere disse følelsene når de kommer. Nå når jeg nærmer meg 30-årene har jeg visshet om at sjalusien av og til vil komme tilbake, men takket være en tidligere klassevenninne har jeg begynt å fortelle meg selv at jeg også fortjener å være glad. En slik tanke i møte med sjalusien har etter hvert gjort meg mye mer avslappet.

Bilde: Pixabay

Vold i nære relasjoner er et samfunnsproblem og selv om jeg kan fatte konturene av hvorfor noen holder på sånn som det der, så forstår jeg ikke hvorfor de ikke søker hjelp. Altså er det ikke noe som forteller dem at de trenger hjelp nå med engang? Jeg mener, kjenner ikke de på dårlig samvittighet. Naturligvis er det noen av disse konemishandlerne som er fullblods psykopater og de er det lite som kan gjøres med, det som kan gjøres er å komme seg ut av forholdet, kom deg vekk fra slike mennesker dersom de er i ditt liv og samme hva de fortalt det, du fortjener bedre enn dem og du er verdifull.

Siden jeg har begynt på studiene mine og ikke fikk ferdig noen første utkast så har jeg besluttet at det vil være noen dager i høst jeg ikke publiserer innlegg, nå på mandag tar jeg meg fri, jeg er tilbake neste onsdag. God fornøyelse og god helg folkens.

#vold #overgrep #minetanker #Danols #danolsblogg #nouwdanols

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229