Morgenstund

Velkommen Tilbake!

Det er stund siden jeg har skrevet dette, men det er fortsatt hyggelig at du tar turen innom og leser mine noveller. Denne novellen ble til når jeg og samboeren så en film sammen. Filmen var Saving Mr. Banks, hvilket er en utrolig film som forteller historien om hvordan Disney klassikeren Mary Poppins ble til på kinolerrete. Man får et lite innblikk i historien til forfatteren som skrev boken filmen er basert på. Anbefales på det varmeste. (husk! lommertørkle, filmen kan gjøre tårekanalene litt våte)

Før du leser novellen, fortell meg: Hvilken attributt er det du setter mest pris på hos din utkårede (kjæreste etc)

Ønsker dere en riktig god helg! kos dere med novellen.

Morgenstund
Skrevet av: Daniel J. Olsen

Gardinene på soverommet flagret svak i den varme sommerbrisen og noen stråler fra solen strak seg over det lyse panelgulvet av eik. I en himmelseng lå de og sov fredfullt. Det var fuglesangen som vekket dem sakte, som et par i den moderne verden var de blant de som skilte seg ut. For det første bodde de i landlige strøk og for det andre ble all teknologi frakoblet når de gikk til sengs. En stram selvdisiplin gjorde at de hadde en god døgnrytme.

Hadde dette paret sine konflikter? Naturligvis! Som alle andre par hadde også de dårlige dager. Høye stemmer hadde blitt hørt i denne leiligheten og dører hadde blitt slamret. Men det unge paret hadde også funnet veien tilbake, snakket om sine problemer og funnet løsninger sammen. Det var kanskje derfor de kunne sette mer pris på disse fredfulle stundene. Det var i disse stundene at begge ønsket at freden skulle vedvare og at livet skulle forbli en dans på roser.

Det var hun som åpnet øynene først og hun tok inn alt synet kunne sanse, refleksjonen i håret og det fredelige ansiktet hans. Hun så hvordan neseboret utvidet seg for hver gang han pustet. Hun lot hånden gli gjennom håret hans og nedover langs kinnet. Hun kjente de røffe tustene med skjegg og smilte umiddelbart av minnet om da han begynte å anlegge skjegget.
"Sjekker du om kaktusen fortsatt vokser?"spurte han henne døsig og smilte sitt gutteaktige smil med øynene lukket.
"Jeg må ta vare på alle plantene i huset, også kaktusen min." sa hun og kysset han forsiktig."Elsker og stå opp med deg på denne måten" hvisket han og kysset henne på pannen.
Han åpnet øynene og dro henne inntil seg. Hun smilte og kjente hvordan sommerfuglene gikk amok inni henne. Smilende trakk hun seg ut av sengen og gikk inn på badet og han la seg på ryggen og så opp i taket og reiste tilbake til barndommen.

En sommerdag hvor han ligger på plenen utenfor huset og ser opp på himmelen. Skyene som glir forbi og fantasien som danner bilder av dem. En av skyene former seg til en sjørøverskute, mens en annen ligner påfallende mye på en hund. En guttunges frihet til ikke å handle forkledd som kjedsomhet. Han smiler av sin barndoms naivitet. Hva skulle ikke han gitt for å oppleve en slik frihet igjen? Med denne undringen stod han opp, kledde på seg og gikk inn på kjøkkenet.

**

De satt seg inn i bilen, han kjørte og hun satt ved siden av han. En lystig herrestemme på radioen fortalte engasjert hvor fantastisk dagen var i dag og hvor flytende den lokal trafikken var. Det landlige landskapet bevegde seg bak dem mens de kjørte på den tomme bilveien. De kom til et veikryss, han bremset og så seg til sidene, han fikk blikk kontakt med henne igjen og smilte. Uten å bryte øyekontakten trykket han forsiktig inn gasspedalen og bilen begynte å trille ut i krysset. Hun smilte til han, men så endret ansiktet hennes seg brått. Han hørte lyden av en trailerfløyte, han snudde seg og rakk akkurat å se frontlysene før bilen deres ble truffet.

Alt skjedde så fort og før han visste ordet av det lå bilen på taket i veikanten. Han så bort på henne, det rant blod fra hodet hennes. Han pustet tungt og merket at all lyd rundt han var dempet, sakte mistet han bevisstheten. Rett før alt ble svart hørte han lyden av sirener som nærmet seg.

#novelle #drama #Savingmrbanks #novelle #kjærlighet #morgen #barndom #fantasi #ulykke #sommer

Liker

Kommentarer

Mia - Alt annet enn A4
Mia - Alt annet enn A4,
Samtidig blir man jo sittende og vente i spenning da, det er jo et lurt lite triks 😉altannetenna4.blogg.no/
Daniel Olsen
Daniel Olsen,
Mia: så sant så sant 😊danols.blogg.no/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229