MINE PROSJEKTER: EN PODCAST

God ettermiddag!

Jeg vet at dere er noen kloke lesere som allerede har gjettet hva dagens innlegg skal handle om. Men så er det engang slik at enkelte ganger tar man forgitt at leseren vet alt, og så glemmer man å poengtere tematikken mens leseren ender opp med flere spørsmål enn svar. Derfor skal jeg heller være litt overtydelig nå og fortelle at vi kommer i dag til å omtale min podkast «skrivemaskinen».

Det jeg kommer til å gjøre er å begynne med å fortelle dere hva jeg vil gjøre annerledes neste gang denne podkasten eventuelt blir publisert. Da tenker jeg å peke på hvilke spalter som blir endret eller fjernet og hvordan jeg kommer til å publisere den. I neste omgang kommer jeg til å skrive om hvor ofte jeg vil legge ut en ny episode, for så å drøfte formatet og til slutt hvilke plattformer jeg kommer til å publisere på. Høres dette ut som en grei plan? Ikke – synd, jeg har allerede skrevet innlegget.

Bilde: Pixabay

Endringene

Det første jeg vil gjøre er å fjerne spalten som jeg har kalt «Bokhylla» – årsaken er ganske enkel: jeg har planer om å lage en serie på Youtube med samme navn og det vil bli helt tussete å ha to serier med samme navn.

En annen endringer er å utvide en annen spalte – Blyantspisseren, i forrige omgang prøvde jeg å lage en slags skriveskole i den spalten, denne gangen vil jeg gjøre det, men også peke mer på mine skriveoppdateringer – hvor jeg da kommer til å velge meg et prosjekt og så kan dere få være med på reisen mens jeg bearbeider den teksten til jeg sender den inn.

Jeg vurderer også å lage en konkurranse, spørsmål er om jeg skal bruke penger på noen premier (jeg kommer neppe til å bli sponset). Den siste utvidelsen av spalten er muligens en liten litteraturorientert nyhetsspalte: hvor jeg prøver å holde meg oppdatert på litteraturverden (for der går alt veldig fort) og videre formidler dette til dere.

Bilde: Pixabay

Til slutt vil jeg innføre en ny spalte: Spørretime, det vil i første omgang være en spalte hvor dere sender inn spørsmål til meg og så svarer jeg et par av dem. Senere planlegger jeg å invitere folk i litteratur-bransjen med til et intervju. Gjestene vil (dersom jeg får dette til, vel å merke) være forfattere, forlagmedarbeider og andre skribenter.

Den siste endringen jeg vil gjøre med podkasten er å direkte-sende den, istedenfor å spille inn å redigere tenker jeg at jeg vil åpne en eller annen form for strømme-kanal og direkte-sende podkasten, ganske enkelt fordi jeg tenker at det vil være bedre for meg med tanke på etterarbeidet.

I en direkte sending vil jeg bare la alle tabber, stotringer og jerntepper forbli inne i sendingen og legge det ut – hvilket sant å si vil føre til kleine episoder til å begynne med – men etter hvert tenker jeg at jeg kommer til å få roen, og da blir det nok bedre etter hvert.

Bilde: Pixabay

Hvor ofte og i hvilket format?

Neste spørsmål nå er: hvor ofte vil dere få gleden av å høre podkasten? Og ikke minst i hvilket format tenker jeg å publisere den i? Med tanke på det forrige avsnittet er det lett å tenke at det blir i lyd og bilde, men jeg kan jo starte en direkte-sending og snu kameraet vekk (eller dekke det til). Naturligvis ville det være helt imot sin hensikt og hvis jeg skulle direkte-sende podkasten vil den bli i video og lyd-format. Men hvis jeg av en eller annen grunn føler at direktesending blir like mye eller mer arbeid som å spille inn er mulighetene store for at jeg bare kommer til å spille inn lyd.

Det nestsiste spørsmålet jeg skal besvare er hvor ofte jeg kommer til å publisere disse episodene. Det første jeg tenker er at det kunne jo vært flott med en episode hver uke, men da ville nok episodene heller blitt kortere med tanke på arbeidet. Derfor vil jeg heller publisere sjeldnere med lengre episoder. En gang i måneden er akkurat innenfor tenker jeg for min del. Husk at det er mange andre prosjekter jeg har gående og jeg kommer også på et eller annet tidspunkt også ha en jobb – og da er det bare så mange timer i ett døgn jeg har disponibelt.

Illustrasjon: Pixabay

Hvor blir episodene lagt ut?

For min del er det tre plattformer hvor jeg kunne tenke meg å legge ut denne podkasten. Facebook, Instagram eller Youtube er de plattformene jeg har valget mellom. For den som ønsker å lage innhold til alle plattformene kan man bli fristet til å si at jeg skal publisere på alle plattformene.

Det som avgjør hvor jeg kommer til å publisere er om jeg kommer til å direkte-sende podkasten eller spille den inn.

Hvis jeg direktesender den kommer jeg i skrivende stund til å ville velge Instagram da det er der jeg har flest følgere. Dermed øker sannsynligheten for at jeg får flere spørsmål i «spørretimen». Dersom jeg spiller inn, vil podkasten først bli publisert på Youtube og siden delt på Facebook.

Oppsummering

Jeg kan dessverre ikke gi konkrete svar på hvordan alt vil bli, da jeg akkurat nå er i planleggingsfasen av denne podkasten. Jeg vil gjøre litt research på de forskjellige løsningene mine før jeg starter podkasten på nytt. Dessuten er det en liten mulighet, for at jeg kommer til å skrape hele podkasten. Men dette ligger langt fremme i tid, jeg har en hel del beslutninger som må tas og jeg kommer til å teste ut formatet for min egen del før jeg begynner prosjektet for alvor.

Hva ville du foretrukket?

Liker

Kommentarer