GODT NYTTÅR!

Velkommen tilbake alle sammen!

Da er jeg tilbake igjen, mer eller mindre uthvilt og klar til å prøve å blogge på nytt. Jeg er virkelig bedre forberedt enn hva jeg var i fjor høst, men det betyr ikke nødvendigvis at det blir plankeskjør videre. Jeg har fremdeles studiene og som så mange av dere har jeg også uvissheten med Korona og det styret der. Igjen vil jeg minne dere om at bloggen her er mer en hobby for meg en jobb, blir det for mye igjen kommer jeg nok til å ta pause igjen, i så fall blir det pause til jeg er ferdig med studiene. Men det får bli den tid, den sorg, nå er det bare grunner til å være lykkelig – jeg er tilbake igjen og jeg har skrevet ferdig mange innlegg til dere. Men først skal jeg skrive litt om hvordan slutten av 2020 var for meg.

Bilde: Janne L. Berge

Julaften

Til å begynne med hadde jeg og min kone planer om å feire jul hver for oss, rett og slett fordi det så ut til å være den beste løsningen der og da. Men med litt ettertanke fant vi ut at det ville bli en veldig kjip julefeiring – ettersom vi kort og greit har feiret jul sammen siden 2014. Dermed begynte vi å se på alternativer til julefeiringen, vi diskuterte om vi skulle feire jula hjemme og invitere foreldre i hus, men fant snart ut at det ville bli for mye kav med tanke på reisen for en av gjestene våre. Alternativet som vi endte opp med, var å reise utover til min mor og tilbringe julen sammen med henne. I og med at min mor i Nord-Hordaland gledet vi oss ikke akkurat til selve reisen, jeg tok en tur utover før julaften for å få noe av bagasjen ut.

Tirsdag 22 desember reiste vi fra Sotra til min mor, turen begynte litt tidligere fordi min kone leste på Twitter at noen hadde klart å rive ned en vifte i Hordvik-tunnelen. Vi la beina på nakken og reiste tidligere for å unngå å måtte sitte på bussen til langt på kveld – til vårt store hell unngikk vi dette. De fikk nemlig ryddet i tunnelen lenge før vi kom til Åsane. I fem tiden var vi fremme og begynte å innlosjere oss hos min mor og jeg jobbet litt med bloggen. Lillejuleaften våknet vi litt sent, spiste frokost. Etter frokosten jobbet jeg litt med dette innlegget, på grunn av noen feile tastetrykk, ble alt arbeidet jeg hadde jobbet med på tirsdagen, borte. Hvilket var irriterende naturligvis, jeg tok en pause fra arbeidet og jeg gikk sammen med min kone for å handle inn siste resten til julekosen.

På julaften våknet Tonje først hun koste seg med litt «The Julekalender» frem til «Tre nøtter til Askepott» begynte, hun vekket meg rett før den gamle filmen begynte og vi fikk ferdigstilt den første gaven til min mor – et kort med noen fine ord til bursdagsbarnet. Ja min mor har bursdag på julaften og hun fylte sin 30 årsdag for N-te gang. (Jeg beklager jeg kan ikke meddele hennes faktiske alder – det er en statshemmelighet.) Jeg skrapte også den siste luken i julekalenderen, det ble skuffelse – etter 22 dager med vage løfter om det største beløpet – måtte jeg etter hvert innse at det ikke ble noen premie «i år heller». Pinnekjøttet kom på bordet og jeg spist en og en halv porsjon før jeg måtte gi tapt mot julemiddagen, maten smakte himmelsk. Resten av kvelden gikk til å åpne julegaver, vi hadde fått noen gaver selv om vi hadde sagt til folk at det ikke var vår prioritering i fjor. Jeg fikk to bøker, et skrapelodd, sjokolade og flere pyntegjenstander fra Clas Ohlson. Favoritten om jeg kan få lov og si det, var boken «På åstedet» av Eva B. Ragde. Det var sent i seng også på julaften, men det er jo tross alt da det er lov å sitte litt ekstra oppe, ikke sant?

Første Juledag våknet Tonje atter en gang først, vi slappet stort sett av hele dagen. Restmiddagen ble frokosten, Pinnekjøtt til frokost – det skjer ikke så ofte gitt. Jeg brukte deler av ettermiddagen på å lese ferdig en bok jeg hadde tatt med meg utover til min mor. «Disgrace» av J.M Coetzee, det var en litt sørgmodig slutt på boken. Litt senere på kvelden lagde jeg middag til oss tre, det ble kjøttdeig og ris med litt grønnsaker. Tonje avsluttet kvelden med å se «Året med kongefamilien», hun er veldig glad i kongehuset – både det norske og det engelske kongehuset. Hun har sett hele «The Crown» på Netflix og følger spent med på hva som kommer av informasjon om den serien videre.

Bilde: Privat

Bilde: Privat

Romjulen og Nyttårsaften

Vi stod opp klokken halv åtte, fikk på oss klærne og pakket siste rest før vi dro fra min mor. Siden vi reiste så tidlig var det kun jeg og min kone på bussen som passasjerer frem til vi kom til Knarvik, der møtte vi på en jeg har studert med -så vi slo av en prat med henne. Reisen gikk ellers over all forventning, vi kom oss tilnærmet tørrskodd hjem, Vel hjemme byttet vi tøy før vi reiste videre til mine svigerforeldre, hvor vi spiste brunsj. Vi fant til oss så godt til rette i sofaen, hvor min kone, hennes mor og mormor se på Sjakk og filmen «Trolls». Jeg blundet litt underveis, tre dager med sent i seng og sent opp gjør sitt med døgnrytmen, uansett jeg våknet med en liten hodepine. Utover kvelden fikk vi servert Sodd til middag, før vi tittet litt på film og dro så hjem. Da vi endelig var kommet i hus fant Tonje fram noen promiller og så på Captain America.

Resten av romjulen gikk stort sett med på å slappe av å lade batteriene mot det kommende året. På nyttårsaften våknet vi relativt tidlig i forhold til resten av jula, jeg fikk knapt nok kommet meg ut av senga før vi måtte ut og hente noe i nærmeste post-i-butikk, vi benyttet anledning til å pante flasker og kjøpe siste rest av nyttårskosen. Deretter bar det hjem til frokost og litt rengjøring av huset før middagen kom på bordet i fire-tiden. Etter middagen satt jeg meg ned å skrev litt på dette innlegget før vi fant Flåklypa Grandprix og så den, midnatt kom og vi fikk anledningen til å se et nydelig fyrverkeri show over Straume.

Bilde: Privat

Dere er fantastiske!

Før jeg avslutter dette innlegget vil jeg rette oppmerksomheten mot dere mine kjære lesere, tusen takk for at dere bruker litt av tiden deres på å lese det jeg knoter ned, ikke bare her på bloggen, men også på Instagram og Facebook. Jeg setter umåtelig stor pris på enhver kommentar jeg har fått og er utrolig takknemlig for andre interaksjoner (som likes og deling av innlegg).

Dere er helt fantastiske og helt uvurderlige. Fra bunnen av mitt hjerte – tusen takk.

Neste innlegg handler om mine mål for 2021, jeg har lært mye av det jeg gjorde feil i fjor – og har gjort noen endringer. Enten du er en ny leser – eller fan-veteran – Ta turen innom på onsdag, så skrives vi da.

Mine hastags(mest - brukt)

#danolsblogg #danols #nouwdanolsblogg #nouwdanols #nouwnorge #nouwnorway #nouwblogger #skriveglede #skriving #forfatterspire #forfatterlivet #forfatter #forfatterdrømmen #2021

#annet

Liker

Kommentarer