En skamklipt katt på bryllupsmesse

God Ettermiddag!

Det kan være at det er for mye og be om, kanskje det til og med er frekt av meg å spørre om så meget. Det skader ikke å spørre, så jeg får prøve meg: Er det virkelig for meget og spørre om at jeg snart får et gunstig skjegg? Jeg fyller straks 30 år og ansiktet mitt ser fortsatt ut som ut som et uheldig møte med gressklipperen. Nå overdriver jeg en smule, jeg har ikke dype kutt eller stygge sår, men skjegget er mer spredt enn viddene her til lands. Rett før helgen var jeg på en bryllupsmesse med min nydelige frue, og det skjedde noe der som inspirerte meg til å skrive dette innlegget. Jeg skal innrømme at jeg var en sliten sjel denne kvelden så jeg fant meg en stol på Baker Brun og ble sittende der mens min kjære gikk fra stand til stand og så på de forskjellige tilbudene. Mens jeg sitter der kommer en eldre dame og setter seg på motsatt side av bordet. Høflig small talk følger og den eldre damen spør meg så om hva jeg gjør på senteret. Jeg svarer som sant er at jeg er på bryllupsmesse. Den eldre damen fikk straks et bekymret uttrykk i ansiktet, hun vurderte å kontakte politiet for å forhindre et barneekteskap. Ja vel så overdriver jeg litt igjen, men hun mente iallfall at jeg var for ung til å gifte meg. Du, min kjære leser, skulle sett hvordan haken knuste gulvet da jeg fortalte henne at jeg var 28 år. Sjokket sendte nesten gamla inn i et brutalt hjerteinfarkt. Beklager, jeg lar atter en gang kreativiteten min ta overhånd. Men hun må ha blitt en smule sjokkert, jeg beklaget for at jeg hadde fremstått så ung som jeg gjorde og forklarte at skjegget mitt hadde ikke kommet enda. Jeg ble tilgitt og snart forsvant den gamle og hun tok med seg en liten bit av mitt allerede fattige ego.

Ja nei samme hvor mye jeg drar høvelen over ansiktet mitt så vil ikke det ikke sprette opp et mektig herreskjegg. Hadde jeg vært født på vikingtida hadde jeg blitt kastet i en fjellskrent, og siden hadde det blitt skrevet om Danielir Hãrlaus, vikingsoga om vikingguten som ble født uten skjegg. Det er en kjensgjerning i nordisk litteraturhistorie at alle vikinggutter ble født med et mektig skjegg. Ja til og med Vikingjenter hadde et mektig skjegg, nåja mine kilder er tegneseriestripen Hårek, det er en troverdig kilde ikke sant? Det vurderes fortløpende hvor vidt jeg skal kidnappe nabo katten, skamklippe den og lime pelsen til ansiktet.

Stakkars Findus ser hvordan jeg misunner pelsen hans.
Bilde:Pixabay,

Selvtilliten blir ikke akkurat styrket av at min lillebror har bedre skjeggvekst enn meg. Men til tross for at min skjeggvekst er, i beste fall, sparsommelig, insisterer jeg på å bruke penger på hygiene produkter som aftershave og barberhøvler. Kanskje jeg har en underbevisst forventning om at hvis jeg bare bruker nok barberhøvler og maskiner fra Gilette så vil vikingskjegget sprette ut. Det verste med hele pakken er at jeg får jo litt ansiktshår, under nesen. En såkalt bart er jeg kapabel til å anlegge, jeg er en skam for Bergen, hvordan våger jeg og anlegge noe sånt! Jeg vurderer sterkt å kontakte Tore på sporet og se om jeg ikke kan få spore opp noen foreldre som tok med seg feil unge fra Haukeland i august 1990. For det er jo åpenbart at jeg egentlig hører til i Trøndelag, jeg har trønderbart og banner jo i hver setning når jeg snakker med folk. På en annen side er jeg både stor i kjeften og alt for involvert i en debatt om leketoget til det bergenske byrådet skal gå over bryggen eller ikke.  Jeg får trøste meg med en ting, jeg får sannsynligvis ikke måne på hodet, og det er jo bra, selv om det hadde kanskje gjort underverker for selvtilliten å være den første bergenseren på månen.

#barberhøvel #kåseri #skriveglede #humor #MineTanker #Skrivekløe #Skjegg #Viking #Aftershave #gilette #ansiktshår #bryllupsmesse #Sartor #hjerteinfarkt #Hårek #Mine #Tanker #Haukeland #TorePåSpore #bryggen #trønderbart #bart #BakerBrun #Baker #Brun #Bergen #Barneekteskap #skjeggvekst #Pixabay 

Liker

Kommentarer