En forfatters resursser [del 1]

Velkommen tilbake!

Når jeg begynner på dette innlegget vet jeg ikke helt hva det skal handle om, jeg skriver egentlig ned denne kladden slik at jeg skal komme i gang med enda ett innlegg. Jeg skriver det også for å vedlikeholde forspranget jeg har på innlegg etter ferien. I bakgrunnen hører jeg dokumentaren A year in the life of JK. Rowling. Denne dokumentaren som så mange andre dokumentarer om forfattere eller BTS (Behind The Scene) på filmer inspirerer meg. Det er noe med musikk og samtale om kreasjon som gjør at jeg setter meg ned og begynner og skrive, nesten litt det samme som når jeg ser på Tid for hjem, jeg må spille en eller annen form for byggespill etterpå for å få utløp av min kreativitet.

Det nydelige med kreasjonsfasen er at etter hvert som man skriver kommer ideene til løsninger på problemer, og det gjorde det her; dagens innlegg skal handle om hvor jeg henter inspirasjon fra i forbindelse med min skriving og det generelle arbeidet jeg gjør.


Bilde:Pixabay

Tv-programmer og dokumentarer

Som jeg nevnte innledningsvis blir jeg som oftest inspirerte av å se på tv-programmer eller enkelte dokumentarer. Det primære Tv-programmet jeg inspirerer meg til å skrive er Bokprogrammet på NRK, det har hendt flere ganger at jeg har gått inn på NRK-Nett tv og satt på episoder med Karin Fossum, Unni Lindell og Gunnar Staalesen.

I Episoden om Karin Fossum får man et innblikk i sjangeren Psykologisk Thrillere og hvordan hun gjør hverdagsmennesker om til forbrytere av, noen ganger, trivielle årsaker. Mens episoden med Unni Lindell møter du som seer en forfatter som ikke har skrevet sin beste bok ennå og en forfatter som virkelig deler opp arbeidet sitt. Gunnar Staalesen forteller om hvordan han skriver, hvordan han gjør research og hva en arbeidsdag for han innebærer. Alle sammen gir et på sin måte et innblikk i hva det vil si og være en forfatter.


Bilde:Pixabay

Når det gjelder dokumentarer er det en dokumentar som ble med i bonus disken til en av Harry Potter DVD-ene jeg tenker på. Den heter A Year in the Life of JK Rowling. Med en lekende pianolyd i bakgrunnen innledes dokumentaren med en britisk fortellerstemme som sier at JK. Rowling sitter på et hotellrom og skriver de siste kapitlene i boken Dødstalismanene. Hele stemningen i dokumentaren er så lett og rolig at det fungerer som en god inspirasjonskilde for meg.

Da jeg skrev dette innlegget oppdaget jeg enda en dokumentar som tar deg inn bak kulissene i Harry Potter sitt univers, Fantastic Beast & JK Rowlings Wizarding World. I løpet av de første minuttene må jeg si at denne dokumentaren ikke har den samme effekten som den jeg nevnte i forrige avsnitt. For meg er dette en tørr dokumentar som ikke vekker stor interesse. Jeg antar at hovedårsaken til dette ligger i at det ikke er spesielt snakk om det å skrive en bok, men heller en titt i hva som skjer med de magiske dyrene i Harry Potter universet. Dette til tross så vil jeg ikke avskrive denne dokumentaren som dårlig, det kan være den vekker inspirasjon hos deg.


                                                                                                             Bilde:Pixabay

 

Youtubere

I innlegget Hvordan bli forfatter Del 2 skrev jeg om Evan Carmichel, en Entreprenør som lager en rekke filmer;  med topp-ti formatet, om hvordan diverse kjendiser har oppfylt sine drømmer. I innlegget nevnt ovenfor anbefalte jeg blant annet filmen med Joe Rogan.  Disse filmene er gode og ha når du merker at motivasjonen er laber. En av dem jeg kan anbefale i denne runden er episoden med Will Smith. Eventuelt sjekk ut når han snakker om å hoppe i fallskjerm, fortellergleden han har og hvordan historien utvikler er helt uventet.

En annen Youtuber jeg har fulgt over lenger tid er FilmRiot, her vil jeg egentlig anbefale at du starter med de eldste episodene for å lære litt om filminnspilling på DIY-nivå, Ryan Connolly har igjennom årene gått fra og være en som lager filmer med familie og venner til og etterhvert blitt et stort navn i bransjen. I de gamle episodene viser han hvordan du kan lage diverse stativer til innspilling. Etter hvert som han har klatret oppover har han røpt noen av hemmelighetene bak det å jobbe med film fra start til slutt. Her kan du få noen gode tips og verktøy hvis du ønsker og skrive et filmmanus.

Dette er starten på en ny føljetong, neste innlegg med dette temaet kommer i om en måned: 11.10.17.

Hvilke ressurser bruker du i ditt arbeid?

#forfatter #Forfatterdrømmen #WillSmith #EvanCarmichel #FilmRiot #JoRogan #Youtube #NRK #Bokprogrammet #Dokumentarer #JKRowling #HarryPotter #GunnarStaalesen #UnniLindell #KarinFossum #BTS #PsykologiskThriller #HvordanBliForfatter #resursser #skriving #inspirasjon #motivasjon #ide #Entreprenør #RyanConnolly #filminnspilling #filmmanus #verktøy #tips #howto #DIY 

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229