5 låter som knuser skrivesperren

Velkommen skribenter

En av mange tips jeg har hørt når det kommer til skriving er å høre på musikk i skriveprosessen, stemningmusikk hentet fra film og tv er gode hjelpemidler å ta med seg i skrivingen av et manus. Det blir liksom lettere å formulere stemningen i historien når du hører på musikk som gir deg de følelsene. I dag deler jeg fem av de låtene som jeg hører på under mine skriveøkter.

1. Steve Jablonsky - Tessa

Denne sangen er med i Transformers The Last Knight, noe du selvsagt vet dersom du er ihugga Transformers-fan, selv husker jeg ikke mye fra den filmen, annet enn at jeg og damen så den på Voss i 3D og at jeg ble sjokkert da jeg så en Youtube-stjerne i rollebesetningen.

Musikken begynner rolig med en vokalist som synger rolig i bakgrunnen (i den grad og synge «O» i til en melodi kan kalles synging, dersom noen vet det tekniske begrepet så kan dere gjerne dele det med meg). Mot midten av sangen begynner noen trommer og litt mer orkester komme med i bakgrunnen. Dette er sånn musikk jeg ville brukt mye av hvis jeg skulle skrive en sekvens der hvor heltene er nesten helt slått før noe gjør at matchen snur til heltenes favør.

HØR LÅTEN HER

2. Thomas Newman - American Beauty

Kevin Spacey har hatt noen skandaler i løpet av de siste årene, så er det en film du ikke skal se med de skandalene friskt i minne så er det American Beauty. Men sett bort fra skandaler så er det noe med Thomas Newmans fantastiske musikalske komposisjon til filmen.De forsiktige kimingene med pianoet har en nesten søvndyssende effekt på meg, jeg skal innrømme at akkurat denne låten har gjort øyene mine tunge på et par lange bussturer.

I skrivende stund ser jeg for meg karakterer som nettopp har kranglet og det er noe som må avsløres forsiktig, det er den hemmeligheten som du har holdt inne som har skapt problemer, og hvis du nå deler den så vil det kanskje bli konsekvenser som smertefulle, men det er det beste for deg og den andre personen. Det er en sånn sekvens som kommer til meg av å høre denne musikken nå.

HØR LÅTEN HER

Bilde: Pixabay

3.Tracy Chattaway - Nightsky

Jeg har vet ikke om denne sangen har en tilknytning til noe tv-program eller en film. Men hvis du går til kommentarfeltet under denne sangen på Youtube finner du flere dikt, så det ser ut til at det er ikke bare jeg som kjenner at fingrene begynner å lekke blekk når denne låten spilles. Siden dette er en rolig instrumental på linje med Låt 2, så kommer noe av de samme bildene til meg når jeg hører denne sangen også, men dette er også en låt jeg har hatt på i bakgrunnen da jeg har skrevet mesteparten av kapitlene i manuset jeg skriver på i år, og siden mange av sekvensene i boken har vært i en annen sinnsstemning enn hva musikken skaper så får jeg ikke et helt klart bilde.

HØR LÅTEN HER!

4.Thomas Newman - Haiku

På lik linje med Låt 3 så har jeg skrevet veldig mange forskjellige sekvenser til akkurat denne musikken. Denne sangen er hentet fra Pixar filmen Finding Nemo, Skjønt jeg har hørt en variant av denne låten hvor noen har lagt inn lydeffekter fra havet, noe som gjør at stemningen blir noe helt annet.Av samme grunn som i Låt 3 skaper ikke denne låten noen krystall klare assosiasjoner for meg. Musikken er virkelig til å anbefale som bakgrunnsstøy når du sitter og jobber, enten det er skoleoppgaver eller skriving av et bokmanus.

HØR LÅTEN HER!

5.Thomas Newman - The Greenmile (main Theme)

Her er en film som er like vakker som musikken komponisten har laget, det er virkelig ikke merkelig at denne mannen atter engang sniker seg inn på listen. Thomas Newman står også for den siste låten på denne listen. The Greenmile er adaptert fra en Stephen King roman og den er nydelig på så mange måter. Micheal Clark Duncan gjorde en fantastisk jobb når han spilte John Coffey i denne filmen. Denne sangen gir meg minner om katarsisen jeg opplevde av å se filmen. Til informasjon Kartasis stammer fra gresk og betyr renselse, og er det en ting jeg kan skrive under på så er det akkurat det du opplever når denne filmens rulletekst ruller.

Men tilbake til selve sangen, denne melodien har stort sett vært bakgrunnsmusikk når jeg har jobbet med timelapser eller andre prosjekter i embetets medfør på Askøy Folkebibliotek, musikken hadde gitt meg arbeidsro om jeg så jobbet på et felt for prøvesprengning av atombomber.

HØR LÅTEN HER!

Har du noen låter som stimulerer arbeidsmoral og inspirasjon? Skriv degjerne ned i kommentarfeltet.

​#inspirasjon #forfatterspire #forfatterdrømmen #mineserier #danols #danolsblogg #nouwdanols #nouwnorge #nouwnorway #arbeidsmoral #Motivasjon #musikk #skrivesperre #skrivesperren #hvordanhåndtereskrivesperre 

Liker

Kommentarer