Jag hade verkligen laddat upp för den här första veckan tillbaka som bloggare, planerat massor av roliga inlägg och foto-locations, men istället har jag legat hemma sedan i söndags med feber och influensa och har knappt orkat röra mig så mycket som för att byta mellan Sex and the city och Riverdale på TV:n! Idag har jag som tur är mått lite bättre, så imorgon är jag förhoppningsvis pigg nog för att äntligen ta tag i alla idéer som ligger och väntar!Likes

Comments

En liten presentation av vem jag är känns som att är på sin plats såhär vid startandet av en ny blogg!

Daniela Andersson heter jag och är nitton år. Jag bor sedan ett halvår tillbaka i centrala Uppsala tillsammans med min familj (även om mitt hjärta alltid tillhört och alltid kommer att tillhöra landsbygden). Min största passion i livet är att skriva, därför är det kanske inte så oväntat att jag i framtiden planerar att bli journalist. Jag vet dock ännu inte vilken typ av journalist jag vill bli, jag slits mellan två kontraster - att skriva om sociala orättvisor och internationella konflikter eller om mode. Men som tur är måste ju inte det ena nödvändigtvis utesluta det andra!

Nästan så länge jag kan minnas har jag spenderat största delen av min fritid i stallet, och jag har ridit fyra svenska mästerskap i fälttävlan på tre olika hästar, det första när jag var 12 år gammal. I dagsläget har jag ett fullblod, min älskade Ozone, som jag tävlar både i dressyr och fälttävlan med.

På senare år har även ett stort intresse för mode och stil vuxit sig fram, och det är det jag har tänkt att ska få ta mest plats här på bloggen, till jämfört med mina tidigare bloggar som nästan uteslutande handlat om hästar och ridsport!


Likes

Comments

Det känns så härligt att äntligen sitta vid tangenterna igen efter en alltför lång frånvaro från bloggandet. En tävling som denna, #nouw30daychallenge, var precis vad jag behövde för att få den där lilla sparken i rumpan som behövdes för att ta upp bloggandet igen! Det är lite lustigt egentligen, för det går inte en dag utan att jag planerar för vilka bilder jag ska ta och vilka ämnen som ni läsare skulle tycka det var intressant att läsa om, och ändå är det så svårt att ta det där steget och börja igen.

Faktum är att #nouw30daychallenge kom väldigt lägligt för mig! Innan gymnasietiden bloggade jag flitigt på Upplands största djurblogg, men drömmarna om att bli journalist och uppnå betygen som krävs för att komma in på journalistikprogrammet resulterade i att tiden för att blogga inte fanns på samma sätt längre. Jag uppnådde mitt mål, och har idag efter mycket hårt arbete betyg nog för att välja vilken journalistutbildning jag vill i hela landet, men när det var dags för terminsstart förra veckan kände jag att jag behövde en välförtjänt pluggpaus och tackade nej till min plats. Så nu sitter jag här, med betydligt mycket mer tid på handen än någon gång de senaste tre och ett halvt åren, och är mer taggad än NÅGONSIN på att börja blogga igen!

Mitt mål med de är 30 dagarna är dels att komma in i rutinen med att blogga varje dag, och samtidigt göra verklighet av vad jag längtat efter sedan jag slutade blogga - att nå ut till andra unga tjejer, motivera dem till att orka kämpa hårt och våga följa sina drömmar!


Likes

Comments