Dålig uppdatering jag vet men är inte gjord för det här blogg livet. Förra veckan var exakt som veckan innan (vet inte vad ni förväntar er av mig). Förra fredagen fick jag ju vara uppe i service och felsöka datorer och telefoner.

I nästa avsnitt så kommer Batman hit och vill ha hjälp med Batmobilen. Stay tuned kidzz

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hur ser arbetsplatsens kultur ut?

​Jag menar det är väl en go arbetsmiljö. Alla som är där känner varandra väl och är bra kompisar så jag tycker det är en väldigt go stämning. Vi har ett rum där man har lunch och alla har lunch olika tider men oftast så är det så att några käkar tillsammans. 

Vilka fackspråk är vanligt förekommande?

​Som sagt alla som arbetar där känner varandra väl så det är mer ett avslappnat språk som talas. Dem är bekväma med varandra och litar på varandra så är väl inte något fackspråk direkt bara vanligt.

Hur kommunicerar de anställda med varandra ur ett yrkesperspektiv?

​Ur ett yrkesperspektiv så är det väl mer seriöst och professionellt. Dem vet vad dem andra kollegorna briljerar på mer och om något behöver lösas eller om någon behöver hjälp så vet dem vem dem ska skicka kunden eller problemet till.

Finns det ett intranät? Vilka funktioner har det? Beskriv.


Vilka olika yrkesroller finns det på arbetsplatsen och vilka är förekommande arbetsuppgifter för dessa?

​Det finns många men kan lista dem som jag vet.

Servicetekniker, Webbadminstratör, Butiksägarna, tekniker, supportansvarig.

Likes

Comments

I måndags så va jag en del i butiken på förmiddagen och hjälpte till med att packa upp leveranser som hade kommit in. Sen på eftermiddagen så var det hembesök som stig på schemat och det var typ det jag gjorde den dagen.

I Tisdags så var det typ likadant som i måndags. Två hembesök på den dagen och mer så var det väl bara att vara i butiken

I Onsdags var det en ganska slö dag. Fanns inte så mycket att göra det var ett hembesök då men mer än det så var det väl bara helt normalt.

I Torsdags var det samma som dagen innan minus hembesök.

Likes

Comments

​Måndag: I måndags så var jag ute med en kollega på hemkörningar och hjälpte till med olika saker t.ex. montera tv, sätta upp skrivare mm.

Tisdag: Samma sak som i måndags

Onsdag: I onsdags var det mer bildskärmstestning och det var det jag gjorde då

Torsdag: I torsdags så var jag uppe vid service en bit och hjälpte till med både hårdvara och mjukvara. Jag fick uppgradera en Windows Vista dator till Windows 7 (Ägarens önskemål), uppgraderade ram minnet på´den från 2 GB till 4 GB. Installerade virusskydd till några osv.

Likes

Comments

Första dagen så visade dem mig runt butiken och vart dem olika "stationerna" finns. Det jag fick göra var att funktionstesta vissa datorer och se om specifikationerna var rätt och att det inte fanns något fel i dem.

På torsdag var det lite leveranser som hade kommit in så jag packade upp dem och hängde upp dem på hyllorna och lagret. Fick även skriva service avtal och skriva ut ett par exemplar.

I fredags var det mycket mer leverans som hade kommit in och dem behövdes packa upp så det gjorde jag även då. Jag checkade av leveranslistan och bildskärmstestade bildskärmar för att se om dem vi fick in funkade perfekt.

Likes

Comments