''VÄNNER''

Vet ni att det är så svårt att hitta bra vänner. Jag har haft så många vänner genom tiderna, 99% av dom har inte varit genuina. Jag hade så många som aldrig var där för mig när jag behövde dom, eller såna som låg med killar jag träffade. Det här var personer i min cirkel. Men dom här erfarenheterna har ju lärt mig varningsflaggorna. Jag tror ju dock verkligen alltid det bästa om folk, jag tror att alla är goda människor innerst inne, och det brukar bita mig i röven.

Att veta att det finns folk som bara låtsas vara din vän är inte en så trevlig känsla. Men det hjälper dig att veta vilka du kan kalla vänner och vilka du inte kan kalla vänner. Ett varningstecken man kan märka är tex dom som vill vara din vän när dom behöver något. Dom kanske vill bli inbjuden på en fest, ha pengar, träffa folket du känner, ni fattar grejen dom utnyttjar dig till deras fördel helt enkelt. Såna finns det många av och dom ska man passa sig för, det är inte såna man ska ge något till för du kommer inte få något tillbaka.

Sen har vi den där vännen som alltid håller dig tillbaka. Om du försöker sluta dricka, eller du kanske vill börja träna mer, fokusera på jobb yada yada, och personen håller dig tillbaka, ja då vet du att den personen är ingen du ska umgås med. Den vill inte att du lyckas.

''Vännen'' du inte kan vara dig själv med. Du känner måste hålla tillbaka eller tippa på tårna. Dom har en extremt negativ inverkan på dig. Du kanske är extremt godhjärtad men personen försöker få dig att se dig själv och andra på ett negativt sätt. Kasta, fort.

Den värsta är den som manipulerar. Dom gör det sakta men säkert, man sveps in i det utan att märka det. Helt plötsligt gör du saker du knappt är medveten om att du gör. Dom får dig att inte våga säga nej.

Tänk såhär, alla i din cirkel, ger dig dom något? Får DU ut något av att ha dom nära? Vad ger dom dig? Är svaret negativt vet du att du måste släppa taget.

Gillar

Kommentarer